13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriAlertă pentru cei care sunt la pensie! Iată cum se poate ajunge...

Alertă pentru cei care sunt la pensie! Iată cum se poate ajunge la o crestere de până la 90% a pensiei pe care o încasați, având acest act esențial. Anunțul oficial făcut de Casa de Pensii

Date:

Stiri Similare

O veste excelentă a sosit pentru cei vârstnici din țara noastră care sunt pensionari. Pot beneficia de o creștere semnificativă, de 90%, în valoarea pensiei pe care o primesc în prezent. Casa de Pensii explică cum se poate întâmpla acest lucru.

Vestea venită de la Casa de Pensii este una pozitivă pentru pensionari. Anumite categorii de persoane care percep pensie vor avea parte în curând de o creștere substanțială a acesteia. Cine sunt acești pensionari?

Conform președintelui instituției care gestionează pensiile, o modificare legislativă aduce ajustări majore. Începând cu data de 1 septembrie 2024, există pensionari care vor vedea o creștere de 90% în pensia lor.

Există și alți beneficiari care vor avea parte de creșteri impresionante, de până la 70 sau chiar 80%. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze pensionarii pentru a beneficia de aceste măriri de pensie?

Cele mai importante sunt coeficienții stabiliți la evaluare. Reprezentantul Casei de Pensii precizează că, în baza acestor coeficienți, valoarea pensiilor ar putea crește considerabil, cu sume ce pot ajunge la câteva sute de lei în plus. Mai mult, aproximativ 95% dintre dosarele de pensionare au fost deja reexaminate.

Creșteri de peste 90% în pensii pentru anumiți pensionari

„Colaboratorii noștri sunt aproape de finalizare, cu un procent însemnat de dosare evaluate și sperăm să încheiem acest proces de reanalizare cât mai repede posibil pentru a avansa.

Se referă la procedurile de implementare a Legii 360/2023. Odată ce aceste norme vor fi publicate oficial, vom putea să încheiem acordul subsecvent cu compania responsabilă de dezvoltarea software-ului pentru calculul pensiilor conform noii metode stabilită în legea recent adoptată (…)

Totodată, echipele lucrează la finalizarea evaluării. Următorul pas este ca societatea care gestionează sistemul informatic al instituției noastre de pensii să creeze software-ul necesar, astfel încât, așa cum ne dorim cu toții, în luna septembrie toți pensionarii, care sunt aproximativ 5 milioane, să primească pensiile calculate conform noii formule,” a declarat Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii, pentru realitatea.net.

Care sunt pensionarii care vor primi o majorare de 90%? Liderul instituției menționează că au fost făcute calcule preliminare. Rezultatele arată că persoanele care au contribuit pentru o perioadă îndelungată și au avut contribuții reduse la fondul de pensii vor beneficia de o creștere considerabilă a pensiei din septembrie 2024.

„Conform calculelor efectuate, se preconizează creșteri considerabile de 70%, 80% și chiar 90% pentru acei pensionari care au avut perioade lungi de contribuție dar cu sume mici, spre exemplu cei cu venituri pe salariul minim,” a adăugat președintele Casei de Pensii.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri