19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriAnunț important! Pensionarii din România vor avea parte de o mărire a...

Anunț important! Pensionarii din România vor avea parte de o mărire a pensiilor cu 90%. Iată cine se va bucura de această creștere

Date:

Stiri Similare

Odată cu venirea lunii septembrie, se preconizează aplicarea unor schimbări importante privind sistemul de pensii, aducând vesti pozitive pentru anumite grupe de pensionari.

Conform declarațiilor făcute de Daniel Baciu, președinte al Casei de Pensii, este prevăzută o creștere considerabilă a pensiilor, ajungând la un procent de 90% pentru anumite cazuri.

Un element central al acestor schimbări este reexaminarea a cel puțin 95% din dosarele pentru pensii.

După cum prevede legislația în curs, imediat după ce regulile detaliate sunt publicate oficial, Casa de Pensii va încheia un contract cu o companie specializată pentru a elabora un program informatic bazat pe noua formulă de calcul a pensiilor, conform legii în vigoare.

„Echipa noastră se află în etapele finale, având un procent mare din dosarele revizuite și sperăm să terminăm reevaluarea cât mai curând”, a comunicat Baciu.

Creșteri impresionante pentru pensionarii români

Baciu a accentuat că vor exista majorări substanțiale de pensii pentru anumite segmente de pensionari, mai ales pentru cei cu cel puțin 25 de ani de contribuție, al căror venit este aproape de pragul minim social.

În consecință, cei care au avut venituri minime timp de peste 25 de ani vor beneficia de creșteri cuprinse între 20% și 90%.

„În special pensiile mici vor suferi ajustări, având în vedere că multe se încadrează la limita minimă socială, unde contribuția depășește durata de 25 de ani”, a explicat Baciu.

„Conform simulărilor realizate, se așteaptă o creștere substanțială de 70%, 80%, și chiar de 90% pentru aceia care au lucrat pentru perioade mai lungi și au avut contribuții reduse, adică au fost plătiți cu salariul minim pe economie.”

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri