6.9 C
București
marți, februarie 27, 2024
AcasăȘtiriAnunț surprinzător: Unii pensionari nu beneficiază de creșterea pensiei!

Anunț surprinzător: Unii pensionari nu beneficiază de creșterea pensiei!

Date:

Stiri Similare

Peste un milion de pensionari nu vor vedea nicio creștere în valoarea pensiei lor, chiar dacă s-au anunțat majorări. Instituția care gestionează pensiile furnizează detalii despre această situație.

La ora actuală, există circa 5 milioane de persoane pensionate în România. Din aceștia, doar aproximativ 3 milioane se bucură de pensii ajustate în sus.

Dar ce se întâmplă cu restul de aproape 2 milioane de pensionari care nu beneficiază de aceste creșteri? Explicațiile vin chiar de la Instituția care administrează pensiile, iar autoritățile guvernamentale doresc să elucidem acest mister.

Motivul pentru care aceste pensii nu cresc constă în aplicarea taxelor. Conform declarațiilor oficiale, cei care primesc pensii depășind 2.000 de lei sunt supuși unui impozit de 10%.

Dacă vă este greu să înțelegeți la prima vedere, aflați că aceste măsuri fiscale fac parte dintr-un plan mai amplu de restructurare a sistemului de pensii, care încorporează și o reevaluare a pensiilor în septembrie 2024, prin aplicarea unei noi metode de calcul.

Informativ: Actualizări privind mărirea pensiilor

Prin urmare, impozitul aplicat poate face ca anumite pensii să nu arate ca fiind „majorate” deloc. Acest fapt este recunoscut chiar de directorul instituției responsabile cu pensiile. El menționează că unele pensii ar putea să înregistreze o mică creștere de aproximativ 1%.

„Avem în total exact 4,6 milioane de pensionari. Am realizat unele simulări, și ele indică că în jur de 3 milioane de pensionari vor beneficia de creșteri.

Mărimea acestor creșteri variază între 1% și 80-90%, și sunt mai evidente pentru cei care au contribuit substantial la sistem pentru o durată îndelungată„, a declarat Daniel Baciu, liderul instituției de pensii, la Antena 3 CNN.

Astfel, cetățenii care nu au avut o contribuție îndelungată la sistem și nici aporturi financiare considerabile sunt cei care nu vor beneficia de o sumă mai mare la pensie.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri