26.3 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriAtenție la articolele achiziționate de la Mega Image! S-a declanșat o alertă...

Atenție la articolele achiziționate de la Mega Image! S-a declanșat o alertă națională: produsele erau, de fapt, perimate. ANPC a aplicat sancțiuni financiare de 5 milioane de lei

Date:

Stiri Similare

Inspectorii din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au aplicat amenzi de peste cinci milioane de lei și au ordonat închiderea temporară a 17 puncte de vânzare ale rețelei Mega Image, constatând numeroase abateri de la reglementările în vigoare.

Verificările au vizat toate cele 233 de magazine Mega Image din țară și s-au desfășurat în a doua jumătate a lunii ianuarie.

Printre abaterile importante s-au numărat comercializarea de produse alimentare perimate, utilaje de copt murdare și produse de fructe și legume afectate de deteriorare și mucegai. În total, s-au înregistrat 485 de contravenții, sumând amenzi de 5,1 milioane de lei, iar bunuri în valoare de 65.000 de lei au fost scoase din vânzare.

17 locații au fost sigilate pe termen temporar, cu recomandarea suspendării activității pentru șase luni în cazul a nouă dintre acestea, iar pentru alte opt, o perioadă de suspendare între șase și 12 luni. Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a accentuat necesitatea ca rețelele de magazine să se conformeze legilor și a avertizat cu privire la intensificarea inspecțiilor pe viitor.

Neconformitățile identificate la Mega Image

Abaterile principale descoperite includeau vânzarea de legume și fructe alterate, articole alimentare depășite ca termen de valabilitate, greutate mai mică la anumite produse ambalate, echipamente de gătit nearate, nerespectarea condițiilor de temperatură pentru păstrarea produselor și marcări false pe etichete. Printre alte probleme s-au constatat condiții deficitare de igienă, modalități de stocare insalubre, aparatură defectă și nerespectarea normelor legate de afișarea prețurilor și etichetarea corectă a mărfurilor.

ANPC a subliniat faptul că astfel de abatere pot slăbi încrederea consumatorilor și și-a exprimat speranța că aceste descoperiri vor fi comunicate oficialităților din țara de origine a companiei Mega Image.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri