3.7 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăȘtiriAtenție la problemele cu sistemul e-Factura! Avertisment urgent de la ANAF: Evitați...

Atenție la problemele cu sistemul e-Factura! Avertisment urgent de la ANAF: Evitați orice plăți

Date:

Stiri Similare

Organul fiscal, ANAF, transmite o alertă urgentă referitoare la e-Factura. Sunt avertizați toți utilizatorii să nu efectueze plăți sau să distribuie informații personale deoarece există posibilitatea să fie induși în eroare și să sufere pierderi.

Cetățenii care utilizează e-factura sunt informați de ANAF despre o campanie recentă de e-mailuri înșelătoare. Se pare că sunt trimise e-mailuri ce par a fi de la ANAF solicitând date personale, legate de sistemul e-Factura.

ANAF confirmă că adresa de e-mail folosită pentru aceste mesaje este inautentică și subliniază că utilizatorii nu trebuie să răspundă la astfel de cereri de informații sau plăți. Alerta lansată include și detaliile e-mailului fraudulos și oferă alți pași de urmat.

„E-Mailuri înșelătoare trimise ca și cum ar aparține ANAF! Dorim să vă facem conștienți despre noi tentative de înșelătorie care se răspândesc prin e-mail, unde se pretinde că sunteți întrebați să oferiți detalii despre facturile generate în cadrul sistemului e-Factura pentru afacerile pe care le conduceți sau pentru firma la care sunteți angajat.

Emailurile aparent provin de la adresa . Vă atragem atenția că această adresă nu este a noastră!”, a comunicat ANAF.

Comunicat important de la ANAF despre e-Factura

Instituția îndeamnă contribuabilii să ignore aceste e-mailuri și să nu acționeze conform instrucțiunilor primite în ele. Totodată, se recomandă evitarea deschiderii de atașamente sau linkuri din acele e-mailuri.

În plus, nu partajați informații personale și fiți precauți când efectuați plăți online. Conform ANAF, această situație este doar o tentativă de escrocherie și e necesară o vigilență crescută.

„Menționăm din nou:

  • ignorați astfel de e-mailuri, nu urmați instrucțiunile lor!
  • nu deschideți atașamentele nici nu urmați linkurile conținute!
  • nu trimiteți detalii personale!

Subliniem că accesul la serviciile RO e-Factura este posibil doar prin platforma SPV (Spațiul Privat Virtual) sau API (interfața pentru procese automate).

Din cauza trecerii la obligativitatea sistemului Ro e-Factura B2B (întreprinderi la întreprinderi) începând cu 1 ianuarie 2024, firmele sunt mai preocupate de conformare, ceea ce este folosit de către persoane cu intenții rele pentru a comite fraude sau a obține detalii confidențiale. Așadar, vă îndemnăm la o prudență sporită!”, adaugă reprezentanții ANAF.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri