Cea mai buna camera video auto

În ultima perioadă, camerele video auto au început să câștige popularitate printre șoferi pentru câteva motive cheie: oportunitatea de a deveni o ”senzație” în mediul online, captarea imaginilor si siguranța la volan. Totuși, vorbim despre o tehnologie relativ nouă astfel încât puțini s-au familiarizat cu aceste produse si cu ceea ce ele oferă.

De ce să alegi o camera video auto?

Ești îndrăgostit de călătoriile cu mașina și vrei să înregistrezi fiecare moment? Atunci aceste camere video sunt răspunsul pentru tine. În plus, camerele video auto îți oferă încrederea de a ști că un posibil viitor incident nu va fi evaluat numai pe baza unor mărturii sau a rapoartelor de poliție, ci că faptele vor vorbi de la sine atunci când va fi necesar. Mai mult decât atât, unul din avantajele acestor produse este că ele continuă să înregistreze chiar și atunci când lași mașina în parcare sau în garaj. Anumiți senzori de mișcare și de impact vor rămâne activați iar camera va înregistra orice eventuală întâmplare neplăcută.

Cu ce sunt aceste produse diferite de o cameră obișnuită? De ce sa nu alegi pur și simplu un smartphone?

Telefonul nu este conceput astfel încât să reziste la expunere prelungită la soare sau la căldură excesivă , două aspecte pe care folosirea smartphone-ului pe post de cameră dashboard le-ar presupune. Totodată, acesta nu prezintă suficient spațiu de stocare pentru a permite înregistrarea a ore întregi de condus.Camerele video auto sunt durabile, pot fi conectate la bateria mașinii dumneavoastră și pot înregistra timp de mai multe ore fără probleme, făcându-le cea mai bună alegere.

Cum faci cea mai bună alegere în materie de camere video auto?

Dacă te-ai decis să achiziționezi o cameră video auto, însă nu ești sigur care model ar fi cel mai potrivit pentru tine, te vom ajuta să iei cea mai bună decizie, indiferent dacă bugetul tău este mic sau mare. Iată caracteristicile la care trebuie să fii atent atunci când alegi cea mai bună cameră auto.

   • Calitatea imaginii
    Dacă dorești ca imaginile înregistrate să fie cât mai bune și clare, optează pentru o cameră HD sau full HD, cu o rezoluție de minim 720p . De preferat este însă o rezoluție de 1080p , diferențele de calitate fiind evidente iar detaliile de la distanță mult mai clare.
   • Unghiul de filmare
    Unghiul de filmare arată cât cuprinde imaginea din cadru, astfel că un unghi mare de filmare va fi asociat cu o imagine mai de ansamblu și cu prezența mai multor elemente înregistrate în video. Un model performant de cameră video auto va avea un unghi de minim 130 de grade, unele tipuri oferind chiar posibilitatea de a ajusta aceasta caracteristică din setări.
   • Înregistrarea – camerele auto performante înregistrează în buclă sau pe un card SD detașabil. Înregistrarea în buclă presupune filmarea unor imagini noi peste cele vechi disponibile, astfel că nu este necesar să prelucrezi manual cardul SD. Fișierele care nu dorești să fie șterse pot fi marcate pentru a evita suprascrierea în buclă de înregistrare.
   • Capacitatea de stocare – în general toate camerele prezintă un SD card, astfel încât spațiul de înregistrare nu este o problemă care să te ingrijoreze. Cu un card de 32 GB vei putea înregistra aproximativ 7 ore de filmare full HD.
   • Tipul de tehnologie utilizată
    -Tehnologia WDR – permite înregistrarea în condiții nefavorabile – slab iluminate sau , dimpotrivă, supra-iluminate. Consideră această tehnologie drept o caracteristică obligatorie atunci când dorești să optezi pentru o camera video auto de calitate.
    -Led-ul – tehnologie recomandată mai ales pentru șoferii care sunt nevoiți să conducă pe timp de noapte. Ledurile cu infraroșu ajută la filmarea în condiții nocturne, permițând surprinderea unor imagini clare .
   • Capacitatea de detectare a mișcării
    Anumite modele de camere auto prezintă senzori de impact și de mișcare care se activează în momentul detectării mișcării , înregistrând posibilul eveniment indiferent de gravitatea acestuia. Astfel vei avea posibilitatea de a descoperi vinovatul în cazul lovirii sau vandalizării mașinii dumneavoastră în parcare.
   • Stabilizarea optică – reduce efectele mișcării camerei, evitând înregistrarea unor imagini neclare. Dacă dorești să filmezi pe un drum neasfaltat corespunzător , sistemul de stabilizare este un element esențial pentru evitarea filmării unor imagini mișcate .

  Alte opțiuni:

  • GPS – permite înregistrarea exactă a locației și a vitezei .
  • Conectivitate Wi-Fi încorporată
  • Difuzor și microfon – pentru a înregistra reacția altor participanți în trafic.

AVANTAJE:

– Dovedirea nevinovăției în cazul unui accident
– Raportarea șoferilor agresivi
– Securitatea vehiculului parcat
– Înregistrarea rutei și a vitezei de deplasare
– Monitorizarea angajaților
– Înregistrarea călătoriilor
– Înregistrarea traseelor pitorești
– Pentru a împărtăși cu prietenii ,familia sau cu întreaga lume evenimentele amuzante și neașteptate din trafic – cine știe, poate că vei fi următorul superstar de pe YouTube?

Dacă ești în căutarea unora dintre aceste lucruri, camera video auto este investiția perfectă pentru tine. Ținând cont de caracteristicile prezentate, alege cel mai potrivit model și te vei bucura de rezultate.

Top Camere Video Auto in 2017

Nr. CrtIlustratieDescriere
1

DOD LS470W+

Este cu siguranta cea mai buna camera din acest moment si cea mai scumpa, insa ofera specificatii tehnice extrem de bune. Camera filmeaza la o rezolutie Full HD reala indiferent de luminozitatea de afara.

Vezi pret si detalii

2

DVR Prestigio RoadRunner 585

Aceasta camera este echipata cu un ecran de 2 inch cu senzori de miscare. Rezolutia clipurilor este de 2304 x 1296 si este echipat cu o capacitate de stocare de 64 giga.

Vezi pret si detalii

3

DVR DOD LS460W

O camera foarte buna care va permite sa inregistrati la o rezolutie 1920 x 1080 Full HD si are un unghi de filmare de 140 grade si un display de 2.7 inch.

Vezi pret si detalii

4

Midland Street Guardian Night

O camera deosebita pentru timp de noapte care de altfel filmeaza in format Full HD cu un unghi de filmare de 150 grade. Functie cutie neagra, functie camera marsarier, etc.

Vezi pret si detalii

5

DVR 2Drive 3.0

Aceasta camera are o rezolutie de 5MP pentru video si 12MP pentru fotografii. Avantajul acestei camere este unghiul de filmare de 170grade, de altfel videoclipurile sunt filmare in format Full HD.

Vezi pret si detalii