13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriAvând grijă la cheltuieli, poți păstra 500 de lei după o sesiune...

Având grijă la cheltuieli, poți păstra 500 de lei după o sesiune de shopping la LIDL sau Kaufland. Aceasta este o opțiune deschisă tuturor cetățenilor români și este complet legală și etică.

Date:

Stiri Similare

Făcând cumpărături fără atenție, putem experimenta dificultăți bugetare, mai ales dacă ne lăsăm antrenați de achiziții neraționale. Acest gen de cumpărături fără premeditare pot duce la expense inutile ce pot cauza regrete pe viitor.

Achizițiile neraționale sunt recunoscute ca fiind una dintre greșelile cel mai des făcute de cumpărători, având un impact semnificativ asupra bugetului. Sondajele arată că aproape 50% dintre consumatori recunosc că au achiziționat produse fără a cerceta prealabil sau a verifica alte prețuri. Această neglijență poate avea implicații costisitoare, generând stres și păreri de rău.

Specialiștii în economii sugerează să abordăm tactici de cumpărături prudente, precum pregătirea unei liste înainte de a merge la magazin, comparând prețurile atât în online cât și în magazinul fizic pentru a găsi cele mai avantajoase oferte, și evitând cumpărăturile făcute pe impuls.

Sfaturi pentru a economisi bani la cumpărături

Când vizitezi magazine cum ar fi LIDL și Kaufland, este important să fii vigilent la anumite aspecte care îți pot scădea cheltuielile lunare cu până la 500 de lei. Aceste principii sunt valabile pentru orice tip de magazin.

Produsele așezate la înălțimea privirii sunt strategice pentru a te tenta să le cumperi și, de obicei, au prețuri mai mari.

Consumatorii sunt îndemnați să fie atenți la tehnici de marketing, ca ofertele de tipul „Cumpără unul, ia unul gratis”, care pot induce ideea de a cumpăra mai mult decât avem nevoie. În plus, prețurile care se termină în cifre apropiate de sume rotunde pot sugera un discount, deși economia este de fapt infimă.

O tehnică uzuală este și folosirea promoțiilor „pe cale de a se epuiza”, care generează un simț al urgenței și încurajează achizițiile de moment, conform playtech.ro.

Pentru a economisi chiar mai mult, experții recomandă abonarea la buletinele informative ale magazinelor pentru informații despre oferte specifice și reduceri. Totodată, folosirea aplicațiilor pentru telefon sau site-urile de comparație a prețurilor poate fi eficientă în urmărirea variației prețurilor și primirea notificărilor când sunt promoții.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri