19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriCea mai bună bandă de alergare

Cea mai bună bandă de alergare

Date:

Stiri Similare

Trăim în era stresului și de aceea avem tot mai puțin timp pentru activități relaxante , care să ne ajute să ne menținem sănătatea la cel mai bun nivel. Un adevăr care a străbătut bariera timpului și care a ajuns și la urechile noastre spune așa : ”Mens sana in corpore sano”.

Știm că sănătatea este importantă, știm că trebuie să ne îngrijim mai mult și să avem un stil de viață sănătos și echilibrat – știm toate aceste lucruri, astfel încât la capitolul teorie suntem experți. Putem oricând da sfaturi altora despre cât de importantă este alimentația sănătoasă sau cât de esențială este practicarea unui sport, însă atunci când vine vorba de a pune în practică toate aceste lucruri în dreptul nostru, sintagma care răsună ca un ecou , din nou și din nou este… de mâine . suntem maeștrii amânării și ai scuzelor, însă este momentul ca acel ”mâine” să devină ”astăzi” și ”acum”.

Dacă vrei să ai un corp sănătos, o minte mai senină și mai multă energie, astăzi este oportunitatea perfectă pentru a face primul pas – începe să practici un sport.

Cel mai la îndemână sport pe care îl poți practica este alergarea – activitate eficientă, deloc pretențioasă, care te va încărca de voie bună și va lupta alături de tine contra caloriilor, depresiei și problemelor de sănătate.

Dacă nu ai un spațiu potrivit pentru a alerga afară sau te gândești că problemele legate de vreme vor fi un obstacol pentru a alerga, soluția este să optezi pentru o bandă de alergat. Îți vei putea transforma sufrageria sau dormitorul într-o adevărată pistă și practicarea sportului îți va fi mult mai la îndemână. Cu timpul, această activitate va deveni un stil de viață, un adevărat refugiu care te va elibera de stres și te va ajuta să îți menții sănătatea.

Cum alegi cea mai bună bandă de alergare pentru acasă?

Ofertele de pe piață sunt multiple , ceea ce îți va îngreuna alegerea unei bande de alergat potrivite pentru tine.Însă, nu îți face griji! Odată ce vei consulta lista cu factorii de selecție importanți ,vei avea o imagine de ansamblu asupra caracteristicilor unui astfel de dispozitiv de calitate și vei știi astfel ce să cauți. Iată criteriile pe care trebuie să le iei în considerare!

Tipul

În primul rând trebuie să decizi ce tip de bandă de alergat este mai potrivit pentru tine și pentru nevoile tale. Există 3 categorii principale :

    • Bandă de alergat mecanică – varianta cea mai accesibilă ca și preț, însă mai puțin eficientă. Principiul de funcționare are la bază folosirea forței generate de utilizator prin alergare pentru împingerea bandei.
    • Bandă de alergat electrică – modelul cel mai popular, pe care îl puteți vedea în orice sală de fitness. Este acționată de un motor electric care determină rularea bandei de alergat și permite reglarea vitezei de rotire a acesteia. Acest tip de dispozitiv este cel mai recomandat întrucât oferă cea mai mare rezistență și durabilitate în timp.
    • Bandă de alergat magnetică – utilizează greutatea corpului în procesul de rotire a bandei . Nu este recomandată pentru sesiuni intense de antrenament, fiind utilă pentru persoanele care practică alergarea la un nivel mai puțin intens.

Performanța motorului

În cazul variantelor electrice, un element extrem de important pe care trebuie să îl verifici este puterea motorului. Cu cât această valoare va fi mai mare, cu atât banda de alergare va fi mai performantă, ajungând la viteze mai mari și rezistând mult mai bine utilizării. Optează deci pentru un dispozitiv care are o putere a motorului între 1 și 4 cai putere, valoare care echivalează cu rezultate performante.

Puntea de alergare

Un alt element important este puntea de alegare care trebuie să fie ofere condițiile necesare pentru a realiza activitatea eficient și confortabil. Optați pentru un aparat cu o pune cât mai largă și care are o bună aderență astfel încât să evitați orice risc de accidentare. Lungimea acestei suprafețe trebuie să fie în jur de 130 cm, iar lățimea apropiată de 50 de cm. Dacă bugetul vă permite, vă recomandăm să alegeți o bandă de alergare care dispune de un sistem de amortizare a șocurilor generate în timpul mișcării.

Limita maximă a greutății admise

Nu uita să verifici și numărul de kilograme maxim pe care banda de alergare îl poate suporta, mai ales dacă ai probleme de greutate sau dacă dorești să îți dezvolți mai mult masa musculară. În general, aceste dispozitive admit un maxim de 100 de kilograme, însă există benzi care permit și valori mai mari.

Funcții

Verificați setările cu care dispozitivul vine la pachet, în special treptele de viteză și cele de înclinație. O bandă de alergare performantă va putea ajunge și la viteze de 25 km / h și îți va oferi diverse programe de alergare : continuu , cu intervale, progresiv, etc.
La majoritatea aparatelor de calitate este prezentă opțiunea de măsurare a pulsului sau de calculare a cantității de calorii consumate. Totodată, este util ca banda de alergare să vă afișeze informațiile importante precum distanța parcursă, timpul de alergare sau viteza pe care ați atins-o.

De acum, ești gata să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Benzi de alergat in 2017

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

NOVA 3.0 TECHFIT

Un model nou din gama Techfit cu un design modern. Aceasta banda este echipata cu un panou din acril cu afisaje LED cu lumina alba iar adrul rezista pana la o greutate de maxima de 130kg.

Vezi pret si detalii

2

TECHFIT RUN N1 FASHION

Acesta banda de alergat este ideale pentru antrenamente intense sau usoare chiar si intr-o locuinta mai mica deoarece este pliabila si foarte usor de depozitat.

Vezi pret si detalii

3 Banda de alergare FitTronic G5000

FitTronic G5000

O banda excelenta in primul rand pentru persoanele supraponderale deoarece suporta o greutate de pana la 150kg si o viteza de maxim 22km/h. Un alt avantaj al acestei benzi este ca se poate asambla in proportie de 95%.

Vezi pret si detalii

4 Banda de alergare Energy Fit MT10A

Energy Fit MT05K

O banda foarte usor de asamblat si poate fi folosita atat de persoanele adulte cat si de copii. Are un display electronic care vine cu foarte multe optiuni.

Vezi pret si detalii

5 Banda de alergare Energy Fit MT10A

Energy Fit MT10A

Aceasta banda este folosita pentru uzul casnic si are o posibilitate de inclinare pe 3 nivele. Motorul este unul destul de mic de 1.5cp si suporta maxim 110kg.

Vezi pret si detalii

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri