Cel mai bun termometru pentru copii

Din momentul în care îmbrățișezi pentru prima dată puiul de om pe care Dumnezeu ți l-a oferit începi să experimentezi o întreagă gamă de sentimente: iubire, mândrie, bucurie, dar și… frică.

Teama apare imediat în peisaj , tocmai din dorința de a nu face vreo greșeală în ceea ce îl privește pe cel mic și de a-i oferi tot ce este mai bun. Din cauza acestor griji care se instalează în inima părintelui, orice plânset, orice strănut sau reacție mai diferită vor deveni extrem de îngrijorătoare și vor aprinde și mai tare teama de a nu greși.

Însă, în cazul în care febra apare în peisaj, butonul de alarmă se activează și mai tare . Orice bebeluș va ajunge mai devreme sau mai târziu să aibă febră, întrucât acesta este modul organismului de a se apăra contra virusilor și bacteriilor cu care corpul său vine în contact . Și cum partea creierului uman care are rolul de a regla temperatura internă nu este complet dezvoltată în cazul celor mici, este normal ca aceștia să fie mai sensibili și să reacționeze mult mai rapid la orice problemă cu care corpul lor se confruntă.

În aceste momente, cel mai important lucru pe care va trebui să îl faci va fi acela de a monitoriza în permanență febra copilului . Prin urmare, orice părinte ar trebui să dispună de un termometru eficient , pe care să îl poată utiliza cu încredere atunci când aceste situații apar.

Este important să ai garanția că instrumentul este precis, ușor de utilizat și că va indica temperatura cu maximă siguranță.

Cum alegi cel mai bun termometru pentru bebeluși ?

Atunci când vine vorba de sănătatea copilului tău , nu poți face compromisuri, improvizații sau alegeri pripite. De aceea, este important să faci achiziția cu maximă atenție, orientându-te după cele mai sigure produse, care au certificare din partea organismelor autorizate și care să fie în același timp eficiente și rezistente.

Forumurile pentru părinți sunt pline de discuții contradictorii și debusolante, întrucât produsul considerat ideal de un utilizator poate reprezenta cea mai proastă alegere pentru un alt părinte. Tocmai de aceea, am realizat în mod obiectiv o analiză a acestor instrumente și am alcătuit o serie de criterii de selecție pe care să le iei în considerare în momentul achiziției. Iată factorii pe care trebuie să îi verifici pentru a alege cel mai bun termometru pentru bebeluși :

Tipul

Odată cu evoluția instrumentelor medicale, au apărut pe piață mai multe categorii de termometre.

Termometrele cu mercur au în spate un istoric bogat, fiind cele mai utilizate în trecut datorită preciziei lor bune. Riscurile la care erau supuși copii au făcut însă ca aceste dispozitive să piardă din popularitate. Orice mică fisură a recipientului cu mercur putea produce efecte grave , motiv pentru care astăzi termometrele cu mercur nu mai sunt prezente pe piață .

Succesiv, cele care au luat locul acestora sunt termometrele digitale , instrumente capabile să indice clar valoarea temperaturii și care nu necesită o durată lungă pentru măsurarea ei. Au prețuri variate , astfel încât se găsesc pe piață termometre digitale pentru toate buzunarele.

În prezent cele mai apreciate sunt termometrele cu infraroșu , aparate ideale atunci când vine vorba de rapiditatea măsurării temperaturii și de gradul preciziei. Cele care stau la baza principiului de funcționare al acestui instrument sunt radiațiile infraroșii emise de corpul uman, în funcție de care se înregistrează temperatura.

În mai puțin de 5 secunde vei putea afla temperatura micuțului, întrucât nu este absolut necesar ca termometrul să atingă copilul. Tocmai datorită acestui lucru, poți utiliza termometrul și pentru a verifica apa de baie sau mâncarea bebelușului.

Zona de utilizare

Specialiștii în pediatrie confirmă faptul că cel mai indicat tip de termometru este cel rectal, instrument capabil să indice temperatura cu un nivel de precizie foarte înalt.

Și termometrele axilare sau cele orale pot fi o bună soluție, mai ales pentru copii mai mari ca vârstă, de peste 2 ani. În ceea ce privește termometrul de frunte sau cel de ureche, instrumente care aparțin din gama produselor cu infraroșu, este important să verifici dacă modelul ales are anumite certificări în ceea ce privește performanța sa și dacă a oferit rezultate bune în urma testelor la care a fost supus.

Timpul de măsurare

Atunci când bebelușul e bolnav îți vei dori să poți afla cât mai repede dacă are sau nu febră , de aceea este indicat să optezi pentru un dispozitiv cât mai rapid, cu un timp de măsurare cât mai mic.

Nu vei reuși să convingi un copilaș să stea liniștit și să aștepte pentru prea mult timp, mai ales atunci când este bolnav, de aceea evită termometrele care depășesc un timp de măsurare de 30 de secunde.

Un termometru digital necesită în general de la 10 până la 90 de secunde pentru determinarea temperaturii , în timp ce pentru un dispozitiv cu infraroșu 5-10 secunde sunt suficiente.

Unitatea de măsură

Nu uita să verifici dacă termometrul afișează valorile determinate în concordanță cu sistemul de măsurare pe care îl cunoști și pe care știi să îl interpretezi. Pe piață există și modele care folosesc sistemul american , afișând temperatura în grade Farenheit. Prin urmare, dacă ești familiar cu sistemul metric ai grijă să nu achiziționezi din neatenție produsul greșit.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Termometre pentru copii

Nr. CrtIlustratieDescriere
1

Jumper® FR200 Pro

Jumper® FR200 Pro este un termometru cu infrarosu non invaziv cu care puteti lua temperatura copilului chiar si atunci cand doarme. De altfel pe langa temperatura corpului, il puteti folosi si pentru a masura temperatura laptelui preparat si chiar temperatura camerei. Pe langa termometrele obisnuite este mult mai usor de utilizat, iar distanta de masurare maxima este de 5 metri.

Vezi pret si detalii

2

Laica TH1001

Este un termometru digital cu raze infrarosii pentru camera si fruncte care detecteaza temperatura corporala in mod precis fara disconfort sau dureri. Este rapid, sigur si foarte usor de folosit cu ajutorul tehnologiei de masurare cu infrarosu. Aparatul este dotat cu un ecran LCD care este usor de citit, nu contine sticla sau mercur si memoreaza ultimele 25 de masuratori.

Vezi pret si detalii

3

Jumper® FR408 Pro

Jumper® FR408 Pro are 3 moduri de masurare: obiecte, ureche si frunte. Citirea temperaturii se face intr-o secunda iar in cazul temperaturii ridicate va porni o alarma.  Ecranul LCD are 3 culori iar in functie de temperatura inregistrata lumina de fundal a ecranului se va schimba in galben, rosu sau verde.

Vezi pret si detalii

4 

Laica TH2002

Un termometru digital cu infrarosu pentru ureche care detecteaza temperatura corporala in mod precis. Masoara temperatura auriculara in 5-30 secunde, in functie de temperatura individului. Atentioneaza sonor cand masurarea temperaturii a fost efectuata. Memoreaza ultima masuratoare si se inchide automat dupa 1 minute de neutilizare.

Vezi pret si detalii

5

OMRON EcoTEMP

Termometru clasic digital pentru uz oral cu o tehnologie de masurare rapida in doar 10 secunde la nivel rectal, 20 secunde la nivel oral si 25 secunde la nivel axilar. Detine si o functie de inchidere automata la 30 minute dupa efectuarea masuratorii sau la 3 minute daca nu a fost folosit. Este rezistent si la apa iar bateria se poate inlocui.

Vezi pret si detalii