Cel mai bun scaun auto pentru copii

Pentru orice părinte siguranța copiilor ar trebui să se afle pe primul loc. Trăim într-o lume în care chiar și în cele mai bune condiții de securitate pot apărea incidente, de aceea trebuie să fim întotdeauna cu ochii în patru atunci când vine vorba de copii.

Unul din locurile care îi pun cel mai mult în pericol pe cei mici este chiar mașina dumneavoastră. Chiar dacă veți conduce regulamentar și cu grijă, riscurile la care copii sunt conduși în timpul călătoriilor cu mașina nu vor dispărea, pentru că nu îi veți putea controla și pe ceilalți participanți din trafic. Orice șofer cunoaște situația de pe șoselele românești, unde graba este la ordinea zilei și accidentele apar la tot pasul. Aglomerația, viteza, graba , toate aceste lucruri pot crea premisele unei adevărate catastrofe atunci când sunt așezate împreună. Din acest motiv, este absolut necesar să luați anumite măsuri de precauție mai ales pentru copiii dumneavoastră. Și, atunci când vine vorba de siguranța copiilor pe parcursul condusului, soluția optimă este folosirea unui scaun auto pentru copii.

Achiziționarea celui mai bun scaun auto pentru copii nu este deloc un moft, ci o necesitate în zilele noastre. Nu numai că și codul rutier impune folosirea unui astfel de dispozitiv pentru copii, ci acest produs reprezintă o adevărată investiție pentru siguranța și liniștea dumneavoastră. Copilul se va bucura de un scaun confortabil, în care se va putea odihni corespunzător și va fi în același timp ferit de pericolele care apar la tot pasul în trafic. Fără acest dispozitiv, orice mic accident sau chiar o frânare bruscă pot provoca efecte ireparabile și pot fi chiar fatale pentru cei mici.

Cum alegi cel mai bun scaun auto pentru copii ?

Deși piața este plină de fel de fel de oferte pentru acest tip de produse, totuși trebuie să știți că nu toate scaunele auto pentru copii oferă confort și calitate. Prin urmare, pentru că atunci când faceți o alegere pentru siguranța copiilor dumneavoastră trebuie să vă orientați spre cele mai bune produse, ne-am gândit să realizăm o listă a principalelor criterii de selecție pe care trebuie să le luați în considerare pentru a găsi cel mai bun scaun auto pentru copii. Iată factorii cărora trebuie să le dați atenție pentru a face cea mai potrivită alegere !

Sistemul de prindere

Elementul care influențează decisiv siguranța copilului nu ține de designul exterior al scaunului, de formă și de culoare, de aceea nu alegeți în funcție de aparențe. Regula de bază atunci când vine vorba de achiziționarea unui scaun auto pentru copii cât mai de calitate este prezența unui sistem de prindere eficient. Există modele care permit prinderea scaunului la centura de siguranță a mașinii, însă nu este o variantă tocmai optimă , întrucât dispozitivul se poate balansa și nu va susține corespunzător pe cel mic.

Recomandarea noastră este să optați pentru un scaun dotat cu un sistem de prindere isofix , un model foarte gândit care oferă o siguranță crescută pentru copilul dumneavoastră. În plus, este indicat să alegi un scaun care dispune de centuri de siguranță cu prindere în 5 puncte, modele mult mai sigure pentru cei mici.

Orientarea scaunului

În ceea ce privește modul în care este orientat spătarul scaunului , decizia trebuie făcută în funcție de vârsta copilului dumneavoastră. Pentru copii foarte mici, până la vârsta de 1 an , specialiștii recomandă optarea pentru modelele orientate cu spatele la sensul de mers, numite în mod generic scaune ”rear facing ”. Chiar dacă știm că nu vă surâde ideea de a așeza copilul în acest fel, este mult mai util și mai sigur să alegeți un astfel de scaun . Pentru copii mai mari, puteți achiziționa și scaune ”forward facing”, care se montează cu fața la direcția de mers .

Dimensiuni

Este esențial să alegeți un scaun auto potrivit pentru greutatea și înălțimea copilului dumneavoastră. De aceea, asigurați-vă că dispozitivul dorit se încadrează în grupa de vârstă corespunzătoare și că dimensiunile sale sunt potrivite astfel încât cel mic să încapă în scaun și să se simtă confortabil în el. Veți găsi pe piață modele variate, pentru copii de la 3 luni până la 12 ani și care să accepte o greutate maximă de aproximativ 40 de kilograme, prin urmare nu va fi dificil să găsiți scaunul care să se încadreze în criteriile dumneavoastră.

Certificare

Nu achiziționați un scaun auto pentru copii decât în momentul în care v-ați asigurat că dispozitivul este omologat și că a demonstrat în urma testelor la care a fost supus că este un produs de încredere. Prin urmare , optați numai pentru scaune certificate conform normelor UE ECE R44 / 03 sau ECE R44 / 04.

Alte caracteristici

Fiindcă vei folosi destul de des acest produs, este important să faci o alegere cât mai bună și să iei în considerare și micile detalii, legate de stil, confort și ușurință în utilizare.

Din acest punct de vedere, este important să te orientezi pentru un scaun ușor de curățat și care permite fixarea și decuplarea fără probleme. Totodată, poți opta pentru modele autorabatabile, ușor de reglat pentru confortul copilului.

Anumite scaune vor include și suporturi pentru jucăriile copilului sau pentru micile gustări de care el se poate bucura pe parcursul călătoriei.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Scaune auto pentru copii

Nr. CrtIlustratieDescriere
1

Graco Affix Stargazer

Scaunul Affix este un scaun auto 2 in 1. Este recomandat copiilor cu o greutate intre 15 si 36kg (4-12 ani). Este prevazut cu un sistem de conectori ISOCATCH care se fixeaza in sistemul isofix al masinii pentru o fixare cat mai buna. Are 2 pozitii de rabatare al spatarului, suport pentru cap reglabil pe inaltime si cotiere pentru brat reglabile pe inaltime in functie de preferinte.

Vezi pret si detalii

2

Graco Milestone

Destinat copiilor din grupele 0-1-2-3, 0-36kg. Scaunul se instaleaza foarte usor cu ajutorul centurilor din masina, pentru pozitionarea dupa inaltime sunt accesibile 4 pozitii.  De altfel acest scaun are un sistem de protectie in cazul unui impact lateral, care in unele cazuri poate sa fie mai periculos decat unul frontal.

Vezi pret si detalii

3

Monte Carlo R1

Acest scaun Carlo X1 Xtend este format din 2 parti si anume scaunul Mone Carlo x1 si perna frontala Xtend. Perna adapteaza scaunul auto pentru grupa 2 si 3 15-36hg, iar in scaun pentru grupele 1,2,3 (9-36kg) si este fabricata din polistiren expandat care are o capacitate mare de absortie de energie in cazul unui impact. Este prevazut si cu un sistem de circulare al aerului.

Vezi pret si detalii

4 

Transformer XT Isofix

Un model nou si complet pentru copii din grupa 2 si 3. Acest model Transformer XT cu sistemul isofix are un design special creeat pentru o singuranta mai buna a copilului. Doar printr-o simpla apasare de buton scaunul se poate ajusta pe inaltime si latime cu ajutorul unui piston pneumatic.

Vezi pret si detalii

5

Comfort UP 9-36 kg

Scaunul este format din un spatal rabatabil, inaltator de sezut pentru copii si o tetiera. Spatarul care se rabateaza are mai multe pozitii si se inclina doar cat permite bancheta iar tetiera este ajustabila pe intaltime. Husa este detasabila si lavabila. Se poate folosi de la aproximativ 10 luni pana la 12 ani.

Vezi pret si detalii