6.9 C
București
marți, februarie 27, 2024
AcasăȘtiriCele mai bune cabluri HDMI din

Cele mai bune cabluri HDMI din [year]

Date:

Stiri Similare

Acesta este ghidul de cumpărare pentru cele mai bune cabluri HDMI, care conține o scurtă selecție a celor mai bune cabluri HDMI de toate tipurile și rezoluțiile, o serie de informații pentru a înțelege mai bine aceste dispozitive pentru a-l găsi pe cel ideal și un clasament pentru a găsi cele mai bine vândute cabluri.

În ultimii ani, Cablurile HDMI (Interfață multimedia de înaltă definiție), cele care au înlocuit vechea conexiune SCART, au devenit parte din viața noastră de zi cu zi datorită rolului fundamental pe care îl joacă în transportul simultan al semnalelor audio și video între diversele dispozitive care se conformează acestora, cum ar fi televizoarele HD sau playerele Blu-ray.

Într-adevăr, introducerea acestui accesoriu în lumea electronicii a reprezentat un adevărat punct de cotitură care a deschis calea pentru îmbunătățirile continue și constante implementate de producători, dar și pentru o diversificare a interfețelor care face ca fiecare cablu HDMI are o caracteristică specială și este utilă în diferite scopuri.

Tot din acest motiv, și mai ales din acest motiv, atunci când ne hotărâm să cumpărăm un cablu HDMI, nu trebuie să ne gândim că toate sunt la fel și că unul este la fel de bun ca celălalt, deoarece fiecare are propria tehnologie de conectare și nu toate merg mână în mână cu cele mai recente standarde de divertisment multimedia.

Așadar, haideți să înțelegem împreună care sunt principalele caracteristici la care trebuie să acordăm atenție atunci când ne decidem să cumpărăm un cablu HDMI, astfel încât să îi putem exploata pe deplin potențialul și să ne bucurăm de o experiență audio și video respectabilă.

Cele mai bune cabluri HDMI

Acestea sunt cele mai bune cabluri HDMI din acest moment:

Amazon Basics Cablu HDMI 2.0

Acesta este un cablu din linia Amazon Basics care își face treaba la fel de bine ca și alte mărci mai renumite. Este unul standard 2.0 capabil să suporte o lățime de bandă de până la 18 Gb pe secundă și, în comparație cu versiunile anterioare, este compatibil cu versiunile anterioare.

Acest lucru înseamnă că poate fi folosit pentru a viziona televizoare Full HD, 3D și 4K și acceptă standardul HDR și HDR+, precum și canalul de retur audio ARC, cu o rată de transfer foarte bună care reușește să mențină o calitate ridicată fără pâlpâiri enervante.

Absența interferențelor și stabilitatea transmisiei și a semnalului se datorează materialelor cu care a fost construit acest cablu: un ecran din două straturi de aluminiu, un profil metalic împletit și o manta exterioară de protecție din polietilenă de înaltă densitate. În plus, durabilitatea este garantată nu numai de materialele menționate mai sus, ci și de contactele placate cu aur de 24 K.

KabelDirekt – Cablu HDMI 4K 1 MT

Calitatea ridicată a Cablu HDMI de la KalebDirekt este apreciat în special de cei care doresc să se bucure de o experiență de joc excelentă cu consola lor, indiferent de tipul acesteia. De fapt, datorită calității excelente a materialelor din care este fabricat, acesta suportă toate tehnologiile de ultimă oră.

Vorbim, doar pentru a le menționa pe cele mai importante, de conectori placați cu aur, ecranare multiplă și fire de cupru de înaltă puritate. Este un cablu care suportă atât 4K Ultra HD la 120 Hz, cât și 8K la 60 Hz și este Compatibil cu HDR, HDR10+, ALLM, VRR și eARC, în timp ce viteza de transmisie ajunge la 48 Gb pe secundă. Aparținând standardului 2.1, acesta garantează o transmisie foarte clară și stabilă a semnalului, în timp ce compatibilitatea sa retroactivă îi permite să fie conectat la versiuni HDMI mai vechi.

Structura exterioară, ca și cea interioară, a fost realizată cu o protecție anti-pliere pentru a rezista în timp și a evita eventualele rupturi în punctele cele mai delicate.

Snowkids Cablu HDMI 2.1 8K 2 MT

Născut din peste un deceniu de experiență a companiei Snowkids, acest cablu HDMI suportă până la 8K pentru conectivitate instantanee și o calitate a imaginii respectabilă, în timp ce tehnologia 2.1 acceptă atât rate de reîmprospătare mai mari, cât și o gamă largă de rezoluții video.

Funcționalitatea sa se dovedește eficientă cu orice tip de desktop sau laptop, proiector, monitor care trebuie să joace jocuri video sau jocuri de consolă.

Viteza de transmisie de 48 Gb pe secundă împiedică înghețarea sau pierderea imaginilor, permițându-le în schimb să se afișeze în toată profunzimea, luminozitatea și gama de culori.

Faptul că este, de asemenea, retrocompatibil, îl face un cablu foarte versatil care procesează exact fiecare sursă din care provine semnalul. Rezistența sa în timp și, mai ales, la șocuri sau rupturi este garantată de o carcasă din aliaj de aluminiu și de o teacă împletită din nylon care îl face flexibil și potrivit pentru cele mai dificile medii.

Orange IBRA 2.1 Cablu HDMI 8K la 48 Gbps

Acesta este un cablu HDMI Ultra High Speed capabil să suporte o lățime de bandă de 48 Gb pe secundă pentru toate funcțiile care pot fi efectuate cu un cablu HDMI 2.1.

Este compatibil cu versiunile anterioare și poate fi utilizat cu dispozitive care acceptă atât rezoluții video mai mari, cât și rate de reîmprospătare mai rapide, cum ar fi, 8K la 60Hz și 4K la 120Hz astfel încât să vă puteți bucura de o vizionare cu adevărat captivantă, care include, de asemenea, detalii fluide și rapide.

Imaginile sunt afișate în toată profunzimea, luminozitatea, gama de culori și contrastul lor, în timp ce tehnologia eARC facilitează conectivitatea și, mai presus de toate, suportă cele mai avansate formate audio pentru o calitate a sunetului constant ridicată.

La Tehnologia VRR (Variable Refresh Rate) reduce până la eliminare lag-ul și deteriorarea cadrelor, o caracteristică deosebit de apreciată atunci când este conectată la o consolă, deoarece permite un joc mai fluid și mai detaliat.

Rezistența la impact și durabilitatea sunt asigurate de un suport din aliaj de zinc și de o protecție suplimentară sub forma unei țesături din nailon.

Oferta

Orange IBRA 2.1 cablu HDMI 8K ultra-rapid 48 Gbps | Suportă...

Orange IBRA 2.1 cablu HDMI 8K ultra-rapid 48 Gbps | Suportă…

 • ORANGE IBRA HDMI 2.1 CABLE: Acest cablu HDMI îndeplinește cele mai recente standarde 2.1, 4: 4 chroma, care acceptă o gamă de rezoluții înalte, suportă video 8K la 60Hz și video 4K la 120Hz. se conectează…
 • COMPATIBILITATE 8K: Acest cablu 8K este de înaltă calitate, respectă standardul HDMI 2.1 de înaltă calitate. Compatibil cu toate dispozitivele cu port HDMI tip A. Interfață multimedia de înaltă calitate…

Twozoh HDMI 4K 10M cablu de nailon împletitură împletitură de 10M

În acest caz, avem de-a face cu un cablu HDMI cu o rată de transfer de mare viteză de 18 Gb pe secundă și tehnologie 2.0, caracteristici care permit vizualizarea nelimitată a videoclipurilor 4K și suport pentru 32 de canale audio, precum și garantarea unei rezistențe foarte ridicate la interferențele electromagnetice care pot fi găsite în mediul înconjurător.

Cablu Twozoh este compatibil cu majoritatea dispozitivelor de pe piață, fie că este vorba de televizoare 4K sau de playere Blu-ray, de calculatoare de orice marcă, de monitoare, de proiectoare și, bineînțeles, de consolele PlayStation și xBox. Conectorii placați cu aur garantează o transmisibilitate excelentă, în timp ce carcasa din aliaj de zinc și nylon împletit reprezintă soluția ideală pentru a evita ruperea, încurcarea și, mai presus de toate, pentru a face cablul HDMI mai durabil.

Cablu HDMI Ultra HDTV 8K cu HDR 10+

Marca Ultra HDTV este cu siguranță sinonimă cu calitatea și, de fapt, oricine caută un cablu HDMI valoros știe că se poate baza pe un produs care nu dezamăgește. Desigur, prețul său este mai mare decât al unui cablu HDMI obișnuit de pe piață, dar pentru a-i înțelege valoarea trebuie doar să ne gândim că va rezista chiar și atunci când tehnologiile viitoare vor avansa.

Acesta se încadrează în standardul 2.1 și oferă performanțe foarte bune la o rezoluție 8K, în timp ce rata de transfer de date este de 48Gb pe secundă la 60 Hz.

În plus față de acestea, alte caracteristici care fac acest cablu HDMI foarte interesant sunt: Dynamic HDR (gama și calitatea culorilor este mult mai bogată)ARC îmbunătățit (sunetul trimis către receptorul AV este de o calitate mai bună) și un mod de latență automată care este perfect, în special atunci când jucați jocuri online la niveluri mai ridicate. În plus, în ceea ce privește partea audio, acesta suportă cele mai recente formate audio, cum ar fi Dolby Atmos și DolbyTrue HD.

YIWENTEC 8K 10m 33ft HDMI 2.1

De asemenea, în cazul Cablu HDMI de la Yiwentec Calitatea care îl caracterizează merită pe deplin cheltuiala peste medie pe care o oferă. În primul rând, calitatea materialelor este foarte ridicată, cuprul asigură o conductivitate excelentă, la fel ca și conectorii placați cu aur, care sunt turnate în cauciuc negru, în timp ce flexibilitatea carcasei exterioare o face rezistentă la rupere și de lungă durată.

Este capabil să suporte rezoluția 8K și, bineînțeles, oferă, de asemenea, o experiență de vizionare bună cu ultra HD, 3D și video 4K cu o sincronizare audio și video perfectă. Rata de transfer de date este de 48 Gb pe secundă și menține semnalul continuu și la înălțimea așteptărilor, în timp ce compatibilitatea sa universală îl face util cu toate dispozitivele audio și video importante, inclusiv consolele.

YIWENTEC 8K 10m 33ft HDMI 2.1 2.0a 2.0b Cablu de cupru UHD HDR 8K 48Gbps, 8K la 60Hz 4K la 120Hz....

YIWENTEC 8K 10m 33ft HDMI 2.1 2.0a 2.0b Cablu de cupru UHD HDR 8K 48Gbps, 8K la 60Hz 4K la 120Hz….

 • Cablu HDMI 8K din cupru, suportă rezoluția ultra 8K 7680 x 4320, suportă 8K la 60Hz, 4K la 120Hz, UHDR, experiență de transmisie video ultra HD și efecte vizuale 3D, sincronizare audio și…
 • Lățime de bandă de mare viteză de 48 Gbps, cablu HDMI din cupru, transmisie de mare viteză fără pierderi de semnal, format de culoare 4:4:4:4 HDR

FeizLink – Cablu HDMI 2.1 8K cu fibră optică

În acest caz avem de-a face cu un cablu de fibră optică este conform cu standardul HDMI 2.1 care, pe hârtie, suportă rezoluția 8K, dar în realitate reușește să ofere performanțe foarte bune chiar și la 10K fără ca semnalul să se piardă și să reziste la distanțe mari.

Rata de transfer de date este de 48 Gb pe secundă și, în ceea ce privește sunetul, cablul FeizLink suportă și cele mai recente formate, cum ar fi Dolby Atmos.

Conectorul este fabricat din metal placat cu aur de 24K, o caracteristică care sporește transmisibilitatea și face cablul rezistent la coroziune, datorită exteriorului său din aluminiu și construcției triplu ecranate care previne orice interferență sau pierdere de semnal.

FeizLink - Cablu de fibră HDMI 2.1 8K 8M 4K 120Hz 8K 60Hz 48Gbps Dynamic HDR10 / eARC/HDCP 2.3....

FeizLink – Cablu de fibră HDMI 2.1 8K 8M 4K 120Hz 8K 60Hz 48Gbps Dynamic HDR10 / eARC/HDCP 2.3….

 • 【4K120Hz 8K60Hz】 Cablu de fibră optică FeizLink 8K HDMI, complet compatibil cu standardul HDMI 2.1, suport pentru distanțe lungi la 8K la 60 Hz, 4K la 120 Hz și rezoluție de până la 10K fără pierderi de…
 • 【EARC, ALLM, QFT, QMS, VRR】. Lățime de bandă de 48 Gbps, suportă Dolby Atmos, HDCP 2.2 și 2.3, DTS: X, Dynamic HDR, BT.2020, eARC, ALLM, QFT, QMS, VRR. Compatibil cu versiunile anterioare…

Ce este un cablu HDMI și cum funcționează acesta

Un cablu HDMI permite transferul de date audio și video de la un dispozitiv la altul și, mai precis, videoclipurile care pot fi transferate nu trebuie să fi fost comprimate, în timp ce pentru audio această problemă nu se pune, deoarece pot fi transferate atât fișiere comprimate, cât și fișiere extinse.

Evident, pentru a-și îndeplini funcția, cablul HDMI trebuie să fie conectat la dispozitive dotate cu un Port HDMI fie că este vorba de un televizor și un player Blu-ray sau de un computer și o consolă de jocuri video, cum ar fi Xbox sau PlayStation.

Odată ce capetele cablului HDMI sunt conectate la portul corespunzător, situat de obicei în partea din spate a dispozitivului, va fi posibil transferul de fișiere de la sursă la sursa de recepție, astfel încât conținutul să poată fi vizualizat într-un timp scurt și la rezoluție înaltă.

Cu toate acestea, așa cum am menționat deja, există diferite modele de cabluri HDMI pe piață, fiecare cu propriile caracteristici specifice, motiv pentru care este important să le cunoașteți proprietățile și cerințele, pentru a fi siguri că veți face o achiziție care să se potrivească nevoilor dumneavoastră. Având în vedere acest lucru, vom vedea pe scurt care sunt principalele caracteristici ale unui cablu HDMI pentru a face o alegere mai mult decât potrivită.

Cum se utilizează un cablu HDMI

Înainte de a enumera care sunt cerințele de bază la care trebuie să fim atenți atunci când decidem să achiziționăm un cablu HDMI, să încercăm să înțelegem, în termeni concreți, poate pentru a-i ajuta pe cei care nu au folosit niciodată unul, modul de utilizare a cablului HDMI pentru a transfera semnale audiovizuale.

Să ne imaginăm, de exemplu, că dorim să ne conectăm laptopul la televizorul de acasă pentru a transfera imagini dintr-un film sau melodii de pe melodiile noastre preferate.

În acest caz – dar procedura este practic aceeași pentru toate dispozitivele de ieșire și intrare – un capăt al firului va fi conectat la portul HDMI al computerului. (în cazul calculatoarelor fixe, acesta se află de obicei în partea din spate, în timp ce în cazul laptopurilor se află în lateral) iar cealaltă în portul de intrare HDMI al televizorului.

În acest moment, dacă televizorul este pornit, acesta va detecta automat conexiunea cu computerul și, cu ajutorul telecomenzii smart TV, vom selecta sursa și vom alege din cele disponibile setările video care ne interesează.

Multe dispozitive, până acum, au mai multe porturi HDMI, așa că atunci când conectăm cablul la unul dintre ele, să reținem numărul de identificare scris pe intrarea portului, astfel încât să îl putem recunoaște imediat pe cel care ne interesează pe ecran.

Cum să alegeți cel mai bun cablu HDMI

Standarde și tehnologie

Primul standard de cablu HDMI, identificat cu numărul 1.0, a fost introdus pe piață în 2002 și a fost conceput în primul rând pentru a fi conectat la televizoarele HDTV, cu o viteză de transmisie de 4,95 Gb pe secundă.

Următoarele și cele mai actualizate tipuri de standarde au fost 1.1, care suportau și DVD Audio, și 1.2, care suporta Super Audio DVD. Cu toate acestea, în ambele cazuri, viteza de transmisie rămâne la 4,95 Gb pe secundă.

În 2006, a fost lansată versiunea 1.3, care oferea o calitate mai bună a imaginii și suporta formate audio de calitate superioară, precum și o viteză de transmisie de până la 10,2 Gb pe secundă.

Dar haideți să înțelegem, în detaliu, care sunt cele mai recente versiuni care au fost folosite în ultimii ani:

 • HDMI 1.4 Această versiune a fost lansată în 2009 și a introdus câteva inovații fundamentale care sunt încă prezente în multe dispozitive. Este vorba despre posibilitatea de a trimite și videoclipuri 3D și de a suporta funcția de canal de retur audio ARC, în timp ce rezoluția a fost schimbată de la Full HD la XDH, astfel încât să poată fi afișate și rezoluții 4K. În plus, a fost integrată și conectivitatea Ethernet, în timp ce viteza de transmisie de 10,2 Gb pe secundă rămâne neschimbată.
 • HDMI 2.0 Introdusă în 2013, această versiune suportă rezoluția 4K, video 3D și ARC, precum și HDR (High Dynamic Range), un sistem care îmbunătățește calitatea pixelilor imaginii video. Un alt punct în favoarea sa este creșterea vitezei de transmisie la 18 Gb pe secundă și capacitatea de a gestiona 32 de canale audio.
 • HDMI 2.1: introdusă în 2017, aceasta este cea mai recentă versiune disponibilă și este capabilă să suporte rezoluții video de până la 10K cu o rată de transfer de date de până la 48 Gb pe secundă. Acest cablu HDMI suportă, de asemenea, transmisia video 3D și dispune de HDR dinamic, precum și de îmbunătățirea ARC în eARC.

Canal de retur audio

Am menționat această funcție, dar ce înseamnă ea în mod concret? În zilele noastre, există multe dispozitive electronice care dispun de funcția ARC (Audio Return Channel), care constă în capacitatea de a returna semnalul audio.

Dacă stau să mă gândesc bine, aceasta este o funcție foarte importantă, deoarece, până acum câțiva ani, dispozitivul de intrare nu putea decât să recepționeze semnalul, așa cum era cazul unui televizor, de exemplu. Datorită portului ARC, dispozitivul de recepție poate deveni, de asemenea, unitatea sursă din care provin datele.

Dar asta nu este tot, pentru că acest sistem a fost perfecționat și mai mult prin trecerea la funcția eARC, susținută de cablul 2.1: această funcție permite savurarea noilor tehnologii de sunet surround de înaltă performanță, cum ar fi Dolby Atmos, de exemplu, și este compatibilă în trecut, adică trece automat la funcția ARC dacă dispozitivul nu are acest tip de port.

Tip și conectori

La fel cum există diferite tipuri de cabluri HDMI, în același timp este posibil să găsiți diferite tipuri de conectori – cele două părți terminale ale cablului – pe care trebuie să le cunoașteți pentru a-l putea cumpăra pe cel care este compatibil cu intrările și ieșirile dispozitivelor dumneavoastră.

Haideți să le descoperim împreună:

 • Tip E (Automotive Connection System): acesta este utilizat în principal pentru a conecta playerele Blu-ray din mașini la monitoarele acestora și este echipat cu un sistem de siguranță care protejează cablul HDMI de posibile șocuri.
 • Tip D (Micro HDMI): Datorită dimensiunilor sale reduse – 6,4 mm x 2,8 mm – a fost dezvoltat pentru conectarea dispozitivelor cu porturi de intrare mici, cum ar fi smartphone-urile sau tabletele.
 • Tip C (MINI HDMI): măsoară 10,42 mm x 2,42 mm și a fost introdus odată cu standardul 1.3. Utilizarea sa principală este destinată dispozitivelor portabile, cum ar fi aparatele foto și camerele video.
 • Tip A este cel mai comun tip și cel cu cele mai mari dimensiuni (13,9 mm x 4,45 mm), acesta poate fi utilizat și cu standardul DVI, deoarece este un tip de conector compatibil cu trecutul.

Rata de transfer de date

O altă distincție foarte interesantă care poate fi făcută atunci când discutăm despre cablurile HDMI este viteza cu care acestea permit transferul de date. Această viteză se măsoară în Gb pe secundă și poate fi identificată și prin termenul de lățime de bandă. Să vedem, așadar, ce viteze există în prezent pe piață și pe care se poate baza alegerea.

 • Standard Aceasta este prima viteză de bază utilizată de cablurile HDMI și este potrivită pentru video HD cu rezoluții de 72op și 108oi.
 • Viteză mare Cablurile HDMI de acest tip sunt ideale pentru redarea de clipuri video 4K Full HD cu o rată de reîmprospătare maximă de 25 Hz. Acest model are o rată de transfer de date de 10,2 Gb pe secundă și poate gestiona și un semnal HDR.
 • Premium High Speed Să facem un pas mai departe și să găsim aceste cabluri care ating o rată de transfer de 18 Gb pe secundă. Acestea reprezintă soluția ideală pentru transferul de clipuri video 4K HDR Dolby Vision și, de fapt, sunt cele mai utilizate pentru a profita de tehnologia modernă, cu excepția 8K. În plus, acestea permit conexiuni ARC între, de exemplu, televizor și sistemul home theater.
 • Viteză foarte mare: Acestea sunt cablurile de ultimă generație care câștigă încet-încet teren în detrimentul celorlalte, atât pentru că inovațiile tehnice ale diferitelor dispozitive devin din ce în ce mai moderne și mai pretențioase în ceea ce privește viteza de redare, dar și pentru că toată lumea se așteaptă acum la cea mai mare viteză disponibilă de la un cablu HDMI. În acest caz, cablul oferă 48 Gb pe secundă, care este, de asemenea, compatibil cu standardul HDMI 2.1. În plus, un cablu cu o astfel de lățime de bandă poate fi utilizat și cu televizoarele 8K și cu tehnologiile eARC.

Lungime în metri

Din punct de vedere practic, dar mai ales din punct de vedere al performanțelor pe care le oferă, lungimea pe care un cablu HDMI poate ajunge este, de asemenea, o caracteristică extrem de importantă.

Într-adevăr, este un lucru să conectați monitorul PC-ului la laptop. – în acest caz este suficient un cablu de 1 metru sau cam așa ceva –o alta este conectarea a două dispozitive care se află la o distanță mai mare, poate chiar în două încăperi diferite.

În acest din urmă caz, veți avea nevoie de un cablu HDMI mult mai lung și, în acest sens, trebuie să știți că există pe piață cabluri cu lungimi de la 1 metru până la aproximativ 20 de metri.

Aveți însă grijă, pentru că lungimile mai mari nu înseamnă întotdeauna echipamente performante. De fapt, în teorie, nu există o limită pentru lungimea unui cablu HDMI, dar atunci când începeți să folosiți un cablu cu o lungime mai mare de 6 metri, trebuie să știți că este mai probabil să întâmpinați probleme legate de puterea semnalului.

Pentru a evita acest lucru, în cazul în care aveți nevoie de un cablu mai lung, este mai bine să vă orientați către un cablu HDMI amplificat sau un cablu de fibră optică, care garantează performanțe mai bune, chiar dacă la un preț mai mare.

Concluzii finale

Ei bine, am ajuns la sfârșitul ghidului de cumpărare pentru cel mai bun cablu HDMI.

Pe baza celor spuse până acum, este ușor de înțeles, așadar, că a cumpăra un cablu HDMI înseamnă, de asemenea, a avea la dispoziție un aliat important pentru a ne bucura de o calitate audio și video excelentă atunci când dorim să profităm la maximum de dispozitivele noastre, cum ar fi televizoarele, playerele Blu-ray, aparatele foto, consolele de jocuri și camerele video.

De fapt, deși de foarte multe ori cablul HDMI este deja inclus în pachetul produsului pe care îl cumpărăm, în multe cazuri acesta este de slabă calitate, ceea ce ne obligă să căutăm un altul care să garanteze cea mai bună calitate audio și video.

De aceea, atunci când se face o achiziție, este esențial să se țină cont de fiecare dintre punctele pe care tocmai le-am analizat, pentru a alege tipul de cablu HDMI care se potrivește cel mai bine nevoilor și așteptărilor proprii.

Acesta este un tip de produs care a devenit acum parte din viața noastră de zi cu zi, iar cunoașterea chiar și numai în linii mari a principalelor sale caracteristici devine importantă pentru a putea face o achiziție înțeleaptă, dar mai ales pentru a ne putea bucura pe deplin de majoritatea dispozitivelor pe care le deținem și de conținutul acestora.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri