26.3 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun calorifer electric cu ulei

Cel mai bun calorifer electric cu ulei

Date:

Stiri Similare

”Trăim în România și asta ne ocupă tot timpul”. Simțim tot mai des pe pielea noastră adevărul din aceste cuvinte . România este țara tuturor posibilităților, și când spun asta nu mă refer neapărat la vise și la speranțe, ci la diversitatea fenomenelor cu care ne confruntăm .

Fie că vorbim de locurile de muncă, de sistemul de învătământ, de spitale sau orice alt domeniu, România este țara în care nimic nu ne mai surprinde. Azi te simți bine și mâine te poți afla pe patul de moarte. Azi poți avea un job bine plătit și mâine să rămâi fără nimic – orice e posibil. Și, ca să revenim la tema articolului nostru, azi poți dispune de toate facilitățile necesare , iar mâine să realizezi că deși afară sunt temperaturi de minus x grade, facilitățile tale legate de căldură au dispărut. De ce? Fiindcă… trăim în România…și asta ne ocupă tot timpul. De aceea, trebuie întotdeauna să ai un plan de rezervă, o soluție de scăpare.

Îți prezentăm astăzi o variantă care s-ar putea să îți fie de mare ajutor în aceste situații : caloriferul electric cu ulei. Va fi eficient nu numai în momentele în care cei de la RADET te vor dezamăgi iar și iar, ci și pentru perioadele în care răcoarea începe să-și facă simțită prezența, dar căldura nu este pornită sau pentru familiile cu copii mici care vor să asigure o temperatură optimă pentru ei.

De ce să optezi pentru un calorifer electric cu ulei ?

Eficiența acestor dispozitive este crescută întrucât caloriferele electrice cu ulei nu numai că încălzesc aerul din încăpere, ci sunt capabile să încălzească și pereții și să mențină această căldură chiar și după ce au fost oprite. Totodată, aceste modele sunt mult mai sigure decât alte surse de încălzire și nu vor produce un zgomot deranjant care să îți afecteze confortul.

Cum alegi cel mai bun calorifer electric cu ulei ?

Probabil că nu cunoști foarte multe informații despre acest dispozitiv, ceea ce îți poate influența într-un mod negativ achiziția. De aceea, îți recomandăm să consulți mai întâi următoarea listă cu criterii de selecție și vei afla astfel care sunt detaliile de care trebuie să ții cont pentru a alege cel mai bun calorifer electric cu ulei.

Puterea și consumul energetic

Un prim indicator al eficienței caloriferului electric cu ulei este puterea, care poate varia între 800 W și 2000 W. Cele mai performante calorifere vor ajunge să consume chiar 2500 W , dar vor avea trepte de reglare a intensității astfel încât să nu faci pagube în bugetul familiei după ce folosești dispozitivul. Din ce cauză ? Fiindcă întotdeauna un calorifer care va avea o putere mai mare, deci va încălzi mai rapid încăperea, va consuma mai mult curent electric. Astfel, atunci când achiziționezi un calorifer electric cu ulei va trebui să încerci să găsești un echilibru și să ai un control atât asupra cantității de căldură emanate, cât și asupra facturii la curent.

Numărul de elemenți

Elemenții pot fi corelați cu puterea, numărul lor influențând cantitatea de căldură care poate fi răspândită în încăpere, fiind deci indicatori ai capacității de încălzire. Pentru o cameră de dimensiuni mici sau medii, un model cu 9 elemente este mai mult decât suficient și capabil să genereze căldura necesară. Dacă doriți să utilizați caloriferul electric cu ulei într-o încăpere ceva mai mare, va trebui să vă orientați pentru un dispozitiv dotat cu 11 sau 13 elemenți.

Termostatul reglabil

Îți recomandăm să optezi pentru un calorifer dotat cu termostat reglabil, astfel încât să ai posibilitatea de a ajusta temperatura din încăpere în funcție de nevoi și preferințe. Un dispozitiv fără termostat va ajunge să genereze constant o căldură sufocantă și va determina întotdeauna același consum mare de energie. Termostatul este cel care permite reglarea căldurii și , implicit, a consumului energetic , dându-vă posibilitatea de a seta nivelul dorit de încălzire și de a reduce nota de plată atunci când vine vorba de factura la curent.

Siguranță

Indiferent de eficiența caloriferului electric, incidente pot apărea și, fiincă vorbim despre un produs care va atinge temperaturi destul de înalte este bine să vă asigurați că acesta vine cu cât mai multe sisteme de precauție. Cel mai important este ca dispozitivul să fie dotat cu un sistem de oprire automată în caz de supraîncălzire sau răsturnare. Prezența acestui sistem de siguranță este obligatorie pentru a vă putea proteja și a evita survenirea anumitor accidente.
Mai mult decât atât, este util ca produsul să fie echipat cu mânere care să păstreze o temperatură rece constantă , ceea ce vă va ușura transportul caloriferului pe timpul funcționării .
Protecția anti-îngheț este o altă funcție importantă care va proteja aparatul de eventualele defecțiuni ce pot surveni din cauza frigului.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Calorifere electrice

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

TESY CB 3014

Primul din topul nostru este acest model care se remarca print-un design deosebit si o putere de 3000w. Are 3 trepte de putere, protectie anti inghet, incalzire prin convectie, termostat reglabil si o incalzire rapida. Pentru o siguranta mai buna are o protectie de supraincalzire, nu topeste prizele si nu se incinge.

2

Zass ZR 13 SL

Are o putere ajutata la 1000-1500-2500w, protectie la supraincalzire, roti pentru deplasare facila si cu un maner, stecher si suport cablu. Este un calorifer subtire si destul de usor (13kg) care nu ocupa mult spatiu de depozitare, este dotat si cu o lampa de functionare are are un pret foarte avantajos.

3

ADLER AD 7801

Un calorifer foarte avantajos din cauza consumului mic (1500w) si pretul unul foarte mic. Are ca dotari urmatoarele: protectie supraincalzire, termostat de temperatura, indicator luminos si lacas, depozitare cablu de alimentare si un design foarte frumos si elegant cu un design floral cu negru si rosu.

4

Heinner HCU-S13BK

Un design elegant cu elemente aurii care este potrivit in orice colt al casei, indiferent daca ne referim la baie, sufragerie sau dormitor. Aveti la dispozitie 3 setari de temperatura, astfel incat sa puteti sa reglati temperatura si economisiti energie.

5

Star-Light YOH9

Cu o putere de 2000w este suficient pentru a incalzi orice camera ( cu usa inchisa ) din cadrul unui apartament la bloc. Termostatul te va ajuta sa setezi temperatura dorita. Este dotat cu manere si roti pentru a fi mai usor de mutat dintr-o parte in alta a camerei fara a intra in contact cu elementrii fierbinti.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri