26.3 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriCea mai bună cameră de supraveghere video

Cea mai bună cameră de supraveghere video

Date:

Stiri Similare

O vorbă din străbuni spune așa: ” Paza bună trece primejdia rea ”. Trăim într-o lume în care siguranța ar trebui să fie pe primul plan. Zi de zi auzim de întâmplări și de vești rele încât nu de puține ori ne dăm seama că am început să ne obișnuim să trăim cu nesiguranța și că nu mai suntem uimiți de pericolele care ne pândesc la orice pas. Începem să devenim imuni în fața veștilor rele , însă această indiferență s-ar putea să aibă consecințe neplăcute pentru viitor. De aceea, pe acest ”câmp de luptă” care este viața, cu armate colosale de pericole , furturi, minciună, nesiguranță, înșelăciuni și amăgire, vă propunem să înlocuiți teama cu liniștea. Vă invităm să renunțați la nesiguranță și să investiți în măsuri de precauție .

Trăim în România, țara în care violența, furturile sau vandalismul sunt la ordinea zilei . De aceea Nevoia de securitate crește de la zi la zi, devenind tot mai necesar să controlăm anumiți factori din jurul nostru pentru a elimina pericolele.
Un sistem de siguranță performant pus la locul potrivit vă va putea scăpa de multe evenimente neplăcute. Prezența unei camere de supraveghere video nu doar că vă poate oferi dovezile necesare pentru a afla vinovatul, ci îi poate descuraja pe acești amatori să recurgă la fapte. Mai mult decât atât, odată cu spectaculosul progres tehnologic, anumite dispozitive vă vor permite să monitorizați situația de oriunde vă aflați printr-o simplă accesare de pe telefonul mobil, laptop sau tabletă.

Cum alegi cea mai bună cameră de supraveghere video?

Cea mai importantă componentă a unui sistem de supraveghere video este camera IP, de funcționarea căreia depinde întreg procesul de observație. Prin urmare cel mai important pas pentru asigurarea unor măsuri de precauție performante este achiziționarea celei mai bune camere de supraveghere video.

Pe piață există o varietate de dispozitive de acest gen , motiv pentru care alegerea camerei de supraveghere video potrivită pentru tine nu va fi deloc ușoară. Fiecare producător îți va garanta că oferta sa este cea mai bună, însă pentru a investi inteligent trebuie să privești dincolo de aparențe. De aceea, îți propunem o listă succintă de criterii pe care să le iei în considerare în momentul achiziției și astfel să ai garanția că vei alege cea mai bună cameră de supraveghere video.

Tipul camerei de supraveghere video

Este necesar să adaptați tipul camerei de supraveghere cu cerințele și scopurile personale. Din punct de vedere al mediului în care vor fi montate, puteți opta pentru o cameră IP de interior sau de exterior. Fiecare model în parte are proprietăți diferite , de aceea nu veți putea folosi o cameră de interior afară și nici invers fiindcă dispozitivul nu va putea face față condițiilor și nu va funcționa în parametri normali.

Dacă ne referm la complexitatea aparatului, există camere de supraveghere de tip entry – level și camere profesionale. În prima categorie intră modelele practiceși compacte, recomandate pentru supravegherea locuințelor , având costuri reduse și oferind suficientă calitate pentru a face față unor nevoi comune de securitate.
Camere profesionale sunt alegerea optimă pentru birouri și diverse instituță care necesită o securitate sporită . Mult mai performante și de dimensiuni mai mari, acestea vin cu diverse facilități și setări pentru a îmbunătăți siguranța unității .

Calitatea filmării

  • În general, camerele IP au o rezoluție de 640 x 480 de pixeli, ceea ce echivalează cu o calitate destul de bună a imaginilor. Însă, dacă doriți un dispozitiv mai performant, de o calitate superioară, puteți opta și pentru camere cu rezoluții mai mari care vor capta imagini mult mai reușite . Dacă doriți să faceți o astfel de alegere, recomandarea noastră este să achiziționați o cameră cu o rezoluție HD Ready, de 1280 x 720 pixeli.
  • Un alt indicator important al calității filmărilor este tipul de senzor , de care va depinde claritatea imaginilor. Senzorii de imagine CCD se remarcă printr-o bună uniformizare a semnalului și prin generarea unor imagini de o calitate superioară, în timp de senzorii de tip CMOS se remarcă prin rapiditatea de transmitare a semnalului.
  • Un alt element pe care trebuie să îl luați în calcul este ca dispozitivul să fie capabil să regleze automat luminozitatea în funcție de condiții . În plus, orientați-vă spre un model dotat cu un LED cu infraroșu astfel încât să puteți să filmați și pe timp de noapte la o distanță de 20-40 m.
  • Nu în ultimul rând, optați pentru o cameră de supraveghere video cu un unghi vizual cât mai amplu, chiar de 75 de grade dacă bugetul îți permite. Există și modele performante care se se pot deplasa în timpul filmării , mărind astfel câmpul vizual și acoperind un unghi mult mai larg, de până la 350 grade pe orizontală și 120 grade pe verticală.

Înregistrare audio

În cazul în care optați pentru o cameră de supraveghere video pentru interior este recomandat ca dispozitivul să includă și un microfon și să permită astfel și înregistrarea audio, nu numai cea video.Veți avea astfel un control sporit asupra situației, putându-vă supraveghea animalele de companie sau pe cei mici. Există și camere de exterior care sunt dotate cu această facilitate, însă majoritatea nu includ și supravegherea audio.

Conectivitate

Nu uitați să verificați și dacă dispozitivul dispune de posibilitatea conectării la internet , oferindu-vă șansa de a accesa de oriunde înregistrările. Modelele actuale încorporează în general aceste funcții, fiind capabile să salveze înregistrările pe calculator sau pe un alt server ( de tip Cloud) dându-vă șansa de a urmări în timp real imaginile sau de a accesa videoclipurile înregistrate anterior.

De acum, ești gata să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Camere de Supraveghere in 2017

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

IP D-Link DCS-2310L

O solutie excelenta pentru exterior. Camera poate fi urmarita de pe telefon iar imaginile un HD cu night mode iar instalarea si configurarea se fac doar in cateva minute.

2

IP D-LINK DCS-2136L

O camera deosebita cu 1 megapixel care este mai mult decat suficient si va permite sa faceti zoom lal mare distanta, iar imaginea ramane clara.

3

PNI House IP32

O camera perfecta pentru un buget mai redus. Se poate conecta wireless si poate inregistra pe un card microSD iar in acest fel puteti vedea imaginile oricand pe un telefon mobil.

4

Foscam FI9828P

O camera cu un senzor de miscare cu o sensibilitate foarte buna. Functie de trimitere pe email. Filmarea pe timp de noapte este foarte buna si clara.

5

PNI 1002CM

O camera pentru un buget redus care isi face treaba perfect. Se poate instala atat in exterior cat si in interior iar imaginea este foarte clara in orice conditii de luminozitate.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri