Ești pasionat de sport și cauți o cameră video cu ajutorul căreia să importalizezi toate momentele cheie? Atunci cea mai bună alegere pentru tine este camera video sport – gadget de acțiune care te poate ajuta să înregistrezi în cele mai bune condiții toate aventurile tale. Aceste dispozitive au devenit tot mai căutate pe măsură ce popularitatea rețelelor sociale a crescut, devenind o adevărată modă distribuirea performanțelor personale în mediul online.
Utile pentru mountain biking, scufundări, ski, alpinism sau chiar sporturi extreme, camerele video sport reușesc să capteze imagini de o calitate superioară , filmările putând fi utilizate pentru realizarea de clipuri demonstrative sau chiar filme documentare. Camerele se atașează de regulă de cască pentru a evita punerea în pericol a sportivului și pentru a permite libera lui mișcare.
Dacă ești în căutarea unui astfel de dispozitiv, este esențial ca mai întâi să îți stabilești câteva aspecte clare, logice și cuantificabile pentru selecția celui mai bun produs.
Criterii de alegere
În primul rând, aspectul la care trebuie să te gândești este mediul în care vei utiliza camera video de acțiune. Dacă practici sporturi subacvatice ( înot, polo ) sau faci scufundări la diferite adâncimi, cu siguranță că trebuie să optezi pentru un model special creat pentru acest lucru . te sfătuim să cauți un model rezistent la umiditate, care să permită înregistrarea sub apă și care să prezinte o carcasă ermetică, specială. Dacă nu practici astfel de sporturi , ci intenționezi să filmezi în condiții normale, atunci poti alege un model simplu, dar care să prezinte următoarele caracteristici: să reziste vitezelor, șocului mecanic, să fie impermeabilă pentru a o putea folosi și pe ploaie sau alte condiții meteo nefavorabile și să înregistreze corespunzător.
Calitatea imaginilor
O cameră video sport performantă va permite înregistrarea și fotografierea de calitate. Dimensiunea senzorului este cea care influențează calitatea foto/video. Un senzor mare echivalează cu o suprafață de captare mare. Dați atenție și numărului de pixeli prezenți pe suprafața senzorului. Cu cât rezoluția va fi mai mare, cu atât un număr mai mare de pixeli va fi înregistrat și, astfel, vor fi surprinse imagini mai în detaliu , mult mai clare. Asigură-te că modelul de cameră video de acțiune ales permite filmarea la valori de minim 720x1080p, deci la un standard HD Ready – rezoluția minimă pentru a obține imagini suficient de clare pentru a putea observa fiecare detaliu. Mai performante, dar și mai costisitoare sunt camerele cu 1920×1080 p, adică standardul Full HD, acestea oferind filmări mai detaliate și contraste de calitate.
Dacă dispui de un buget mai mare, poți opta chiar pentru rezoluții Ultra HD (3840x2160p) sau pentru varianta 4K (4096x2304p) .
Zoom-ul
Dacă dorești ca dispozitivul să înregistreze imagini de calitate la distanțe mari, atunci trebuie sa opteză pentru un zoom optic/ digital între 10x – 20x. Zoom-ul bun poate face diferența , ajutându-te să focalizezi de la distanță. Un lucru important de știut este că zoom-ul optic este mai important decât zoom-ul digital.
Stabilizator de imagine
Prezența unui stabilizator de imagine performant este esențială, pentru a evita obținerea unor imagini mișcate , tremurânde. Și cum majoritatea înregistrărilor vor presupune mișcare și viteză, este imperativ să optezi pentru un model cu stabilizator de imagine eficient, dotat cu un senzor modern și așezat pe un electromagnet .
Dimensiunea
Dimensiunea contează – nu numai atunci când pregătești bagajul pentru călătorie și vrei neapărat să iei cu tine și camera video sport, ci și atunci când vine vorba de eficiență și de libertatea de mișcare. Optează pentru un model practic, ușor, care să nu te incomodeze.
Unghiul maxim de filmare
Valoarea unghiului maxim de filmare a camerei video de acțiune diferă de la un model la altul, el indicând de fapt cât de mult va putea surprinde camera video în cadru din imaginea pe care sportivul o vede. Recomandăm optarea pentru un unghi cât mai larg, întrucât astfel vei putea captura imagini cu o mai mare profunzime de câmp vizual. Camerele de acțiune performante au un unghi de captură de peste 150 de grade , surprizând imagini de ansamblu.
Conectivitate
Este important să verifici dacă dispozitivul ales are port HDMI sau USB, pentru a putea transfera pozele sau înregistrările pe laptop sau alte deviceuri. În cazul noilor modele, este inclusă și funcția de conexiune wireless, astfel încât este posibilă transmiterea live a imaginilor.
Perioada de garanție
Perioada de garanție este un puternic indicator al seriozității producătorului și al calității pe care aparatul o oferă. De aceea, optează pentru un produs cu o garanție cât mai extinsă . În general, perioada de garanție pentru aceste camere este de 24 de luni.
Totodată, verifică înainte de achiziție dacă producătorul sau comerciantul este de încredere și oferă servicii tehnice în cazul unor eventuale probleme ce ar putea apărea post-vânzare.
În general, perioada de garanție pentru aceste camere este de 24 de luni.
Top Camere Video Sport
Nr. Crt | Ilustratie | Descriere |
---|---|---|
1 |
Sony Action Cam AS50Dupa raportul calitate/pret aceasta camera este probabil cea mai buna. Este foarte usoara si compacta iar bateria asigura o autonomie de peste 2 ore indiferent de cum este utilizata. |
|
2 |
GoPro Hero 5O camera video sport de exceptie. Aceasta camera filmeaza in rezolutie 4k la o viteza de 30 de cadre pe secunda, iar in regim FullHD camera inregistreaza cu 120fps. |
|
3 |
Genius Life Shot FHD300Aceasta camera video sport este echipata cu un senzor video-foto de 8 MP si cu functia wifi incorporata pentru a se putea conecta la telefon. De altfel dispune si de un microfon incorporat. |
|
4 |
EKEN H9Eken H9 poate face filmari 4k cu 25 de cadre pe secunda si FullHD la 60fps. Suna destul de bine dar in realitate aceasta camera este sub celor din primele 3 pozitii din topul nostru. |
|
5 |
iSmart 4KFilmeaza FullHD la 60 fps iar pe timp de zi aceasta camera este destul de buna iar bateria tine aproximativ 1 ora jumate. Suporta un card microSD de maxim 32 GB, ceea ce inseamna o filmare de aproximativ 3 ore in format FullHD. |