10.3 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriCapăt de linie pentru Sorana Cîrstea tocmai când escaladase poziția de 22...

Capăt de linie pentru Sorana Cîrstea tocmai când escaladase poziția de 22 în ierarhia mondială. Un noroc nefast pentru sportiva noastră. Ce s-a petrecut?

Date:

Stiri Similare

Fără prezența Simonei Halep, Sorana Cîrstea pare să fi prins aripi. S-a catapultat pe treapta 22 a lumii tenisului, marcând o ascensiune notabilă prin calificarea în sferturile turneului de la Abu Dhabi. De asemenea, a obținut o vitorie impresionantă în Doha, depășind-o pe Sloane Stephens din SUA cu un categoric 6-2, 6-3 în runda inaugurală.

Însă, Sorana Cîrstea pare să fie peren urmărită de un destin nefericit atunci când este vorba de extragerile la sorți în competiții, întâlnind deseori jucătoare de top chiar din debutul turneelor. În Doha, Stephens, fostă ocupantă a locului 3 mondial și deținătoare a unui titlu de Grand Slam, a fost o contracandidată de temut.

Al doilea tur s-a dovedit și mai dificil pentru Sorana, confruntându-se cu poloneza Iga Swiatek, lidera mondială a tenisului feminin, o adversară care pierde rar. Aceasta a semnalat punctul final pentru Sorana, care a încetat lupta după doar 70 de minute, înregistrând un rezultat dezamăgitor de 6-1, 6-1.

Un tabel de concurs mai ușor i-ar fi oferit, cu siguranță, posibilități mai mari de avansare în turneu. Și în Abu Dhabi, Sorana a avut de înfruntat competitoare de vârf, reușind să le învingă pe Caroline Garcia și pe Maria Sakari, amândouă cu cote superioare la câștig.

Un nou antrenor pentru Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea a realizat de curând o schimbare pe banca tehnică. Deși susținea că suedezul Thomas Johannson a revoluționat cariera ei în bine, timp de aproape cinci luni a fost în imposibilitatea de a-și adjudeca vreo partidă.

Olandezul Peter Wessels, în vârstă de 45 de ani, este acum cel care îi oferă îndrumare; un antrenor cu experiență, care a colaborat în trecut și cu Roger Federer. Până acum, rezultatele sub noua sa tutelă par pozitive, Sorana redobândind capacitatea de a triumfa în meciurile disputate. Inclusiv în încleștarea cu Swiatek, a pătruns pe teren cu încredere.

„O cunosc suficient de mult pe Iga. Am avut numeroase sesiuni de antrenament comune recent. E posibil să fiu la fel de familiară și pentru ea. Va fi o partidă anevoioasă.

Fiind pe prima poziție, clar face multe lucruri corect. Sunt mereu optimistă cu privire la șansele mele. Ambiția mea este întotdeauna să câștig. Nu va fi simplu, deoarece ea greșește rar”, a declarat Sorana într-un interviu pentru emisiunea „Așii Tenisului”, realizată de Gabriel Morariu în capitala Qatarului.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri