3.7 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăEconomieCare dintre băncile importante din România - Banca Transilvania, ING Bank, CEC...

Care dintre băncile importante din România – Banca Transilvania, ING Bank, CEC Bank sau BCR – răsplătește cel mai generos proprii angajați și care sunt sumele implicate?

Date:

Stiri Similare

Cine conduce clasamentul salarial în lumea bancară românească: Banca Transilvania, ING Bank, CEC Bank sau BCR?

Clientul român poate opta pentru orice bancă îi place mai mult, fie ea ING Bank, Banca Transilvania, CEC Bank sau BCR, fiecare cu propria sa paletă de oferte.

Dar când discutăm despre câștigurile pe care le obțin angajații, realitatea este uneori neașteptată. Sumele salariale pot fi mai mari decât ce ne imaginăm. Care este banca cea mai generoasă în ceea ce privește salarizarea angajaților în România?

Una ar putea crede că Banca Transilvania sau CEC Bank ar fi în fruntea listei, însă situația stă altfel. Chiar dacă Banca Transilvania domină piața după mărimea activelor și este cel mai mare angajator din domeniu, salariile oferite nu se ridică la nivelul altora.

ING Bank, Banca Transilvania sau CEC Bank? Câți bani primesc angajații acestor bănci

O analiză făcută de Banking News arată că ING Bank conduce detașat în topul salariilor din sectorul bancar românesc, surclasând bănci precum CEC Bank, Banca Transilvania, BRD sau BCR, cu pachete salariale ce depășesc 6000 de lei.

ING Bank era în fruntea listei băncilor românești cu cele mai mari salarii brute lunare în 2022, cu BCR abia atingând treapta a treia a podiumului conform sursei citate.

Pe poziția a cincea apare Banca Transilvania în analiza menționată. BRD se găsește undeva la mijlocul clasamentului, pe locul al 14-lea, iar pe ultima poziție se află CEC Bank.

Analiza indică însă faptul că, având cel mai mare număr de angajați, Banca Transilvania a avut și cel mai consistent buget alocat pentru salarizare în 2022.

Au fost alocați aproape dublu față de suma pe care BCR a investit-o în salarii. Astfel, diferențele între băncile analizate anterior, pot fi explicate și prin diferența de personal.

În anul 2022, Banca Transilvania a investit aproape 1,4 miliarde de lei în salarizarea angajaților, în timp ce BCR a alocat numai 787 de milioane de lei pentru acest scop.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri