19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriCea mai bună combină frigorifică

Cea mai bună combină frigorifică

Date:

Stiri Similare

În prezent, cu toții înțelegem necesitatea de a avea un frigider care să dispună și de o ladă cu putere de congelare. Problema frigiderelor clasice din ziua de azi este, însă, faptul că oferă un spațiu mult prea mic pentru toate alimentele pe care dorim să le congelăm .

Știm cu toții că una din cele mai bune variante de congelare a preparatelor este congelarea, fiindca vom evita astfel folosirea de conservați sau de sare. Prin urmare, orice gospodină își dorește un spațiu cât mai mare și potrivit pentru această sarcină.

Din fericire, există o soluție care să ne ajute să găsim echilibrul în această situația : combina frigorifică.

Spre deosebire de frigiderul clasic, aceasta pune la dispoziția utilizatorului un spațiu suficient de mare pentru depozitarea alimentelor congelate, pe lângă zona ocupată de frigiderul propriu-zis. În cele mai multe cazuri, zona de păstrare la rece a preparatelor este poziționată în partea de sus, în timp ce partea inferioară a combinei frigorifice revine congelatorului.

Cum alegi cea mai bună combină frigorifică ?

Piața este plină de o multitudine de produse de acest gen, care de care mai ofertante și mai atrăgătoare. Însă, nu vă lăsați captați de aparențe și alegeți să investiți înțelept. Pentru aceasta, vă invităm să consultați următorul ghid de cumpărături, realizat de noi sub forma unei liste care conține principalele criterii de selecție ale unei combine frigorifice. Sperăm că acești factori vă vor ghida spre alegerea celei mai bune combine frigorifice.

Volumul

Una dintre cea mai importantă caracteristică a unei combine frigorifice este să cuprindă o cantitate mare de alimente și să fie suficient de încăpătoare. Există combine ce au un volum total de 100 de litri , dar și produse care ajung la un volum de 500 de litri. Prin urmare, alegeți în funcție de necesități și de preferințe, ținând cont de cantitatea de alimente pe care vreți să o depozitați.

Există combine frigorifice care oferă în partea de sus , reprezentată de frigiderul propiu-zis , un spațiu de aproximativ 250-300 de litri , iar în partea de jos, a ladei de congelare, între 100 și 150 de litri.

Tot ce trebuie să facem înainte de a achiziționa o combină frigorifică este să ne gândim bine la cantitatea de alimente ce urmează să fie introdusă în combină.

Dimensiuni

Dacă am optat pentru o combină frigorifică ce are un volum mare, trebuie să ne gândim că acest volum va face ca produsul să aibă dimensiuni mari. Dacă avem un spațiu mic destinat combinei în bucătăria noastră, trebuie să optăm pentru o combină frigorifică înaltă, cu o lățime mică. Astfel volumul combinei nu va fi afectat. Dacă avem spațiu suficient în bucătărie, putem alege și o combină frigorifică de dimensiuni mai extinse.

Modul de organizare

Un lucru important este și modul în care sunt așezate rafturile din interiorul dispozitivului. Acestea trebuie să fie dispuse cât mai practic pentru a ne ușura activitatea. Trebuie să fim atenți la accesoriile pe care această combină le deține, la numărul de sertare și de suporturi. Verificați ca sertarele să fie confecționate din materiale de calitate și, de preferat, să permită mutarea lor în funcție depreferințe .

No frost

Dacă ne-am săturat să găsim gheață în congelator, o combină frigorifică ce deține sistem de răcire No Frost pentru congelator ar trebui să ne atragă atenția. Un sistem bun de răcire va păstra eficient alimentele în frigider și în lada de congelare.

Uşi

Dacă spațiul din bucătăria voastră nu vă permite să deschideți frigiderul de la stânga la dreapta, ar trebui să optați pentru o combină frigorifică ce deține uși reversibile. În acest mod balamalele voi putea fi schimbate de pe partea dreaptă în partea stângă, iar ușile se vor putea deschide de la dreapta la stânga, fără a vă încurca.

Functii aditionale – Cu cât mai multe, cu atât mai bine!

Când achiziționăm o combină frigorifică trebuie să fim atenți și la funcțiile de care aceasta dispune. O combină frigorifică ce conține un filtru ce absoarbe mirosul, sau care are un sistem antibacterian va trebui să ne atragă atenția. O combină care permite grăbirea procesului de răcire sau de congelare de asemenea ar trebui să ne sară în ochi atunci când suntem în magazin.

Și cum suntem in era tehnologiei, dacă deține un afișaj electronic, atunci putem fi foarte mulțumiți de achiziție.

Garantie si service

Ca în cazul fiecărui produs, trebuie să ne asigurăm că acesta are o perioadă de garanție cât maiextinsă. Optați, deci pentru o combină care oferă o garanție de cel puțin 2 ani, iar dacă producătorul permite prelungirea perioadei de garanție contra cost, nu ezitați să o faceți. Vă va fi de folos.

De asemenea, trebuie să fiți atenți ca sediul service al producătorului să se afle aproape de localitatea voastră de domiciliu, astfel vă va fi mult mai ușor să va deplasați atunci când produsul prezintă anumite defecțiuni.

În concluzie, dacă vă cunoașteți nevoile, dacă știți ce doriți să aveți în bucătăria dumneavoastră, alegerea unei combine frigorifice nu ar trebui să va aducă probleme.

De acum, ești gata să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Combine frigorifice 

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Beko DBK 386 WDR+

Raportul dintre pret si capabilitatea dispozitivului ne arata ca este alegerea performanta de care te poti bucura cu bani putini. Pentru cei cu un buget putin mai scazut aceast model cu siguranta este optiunea numarul 1. Ca minus putem sa spunem ca e doar ca nu are optiunea no frost care inseamna ca se pot forma cristale de gheata.

Vezi pret si detalii

2

Samsung RB31FDRNDSA

Acest model pe langa cel de pe locul 1 se bucura de tehnologia no frost, care se traduce printr-o inghetare mai eficienta si rapida in interiorul frigiderului si a congelatorului, si pastreaza temperatura optima in mod constant ceea ce inseamna ca alimentele vor fi conservate o perioada mai lunga de timp.

Vezi pret si detalii

3

Bosch KGV36VL32S

Avantajul cel mai mare pentru aceasta combina este ca este cu adevarat eficienta din punctul de vedere energetic, face parte din clasa A++ iar consumul de energie anual ajunge doar la 227kWh, in conditiile in care volumul intern este de 309 litri. Combina cu succes performantele bine echilibrate, capacitatea mare de si avansata de stocare, designul si pretul moderat.

Vezi pret si detalii

4  

Whirlpool BSNF 8101 OX AQ

Acest model dispune de al 6-lea simt care in cazul in care in frigider se afla mezeluri desfacute nu se simte nici un miros iar temperatura este reglata optim. Filtru antibacterian si filtru pentru apa, silentios, total no frost, mentine prospetimea legumelor si a fructelor cel putin timp de 1 saptamana.

Vezi pret si detalii

5

Hotpoint ENBGH19223FW

Cea mai importanta conditie pentru pastrarea optima a alimentelor este o igiena buna a frigiderului, iar de acest lucru se ocupa Hygien Advance care este un tratament cu ioni de argint a peretilor interiori ai frigiderului. O solutie naturala care este permanenta si previne formarea mucegaiului si a bacteriilor.

Vezi pret si detalii

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri