19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriCea mai bună drujbă

Cea mai bună drujbă

Date:

Stiri Similare

Drujba este unul din acele lucruri care nu ar trebui să lipsească din nicio gospodărie. Indiferent dacă ești un tăietor profesionist sau dacă vorbim doar de tăierea lemnelor de foc sau curățarea copacilor, un motofierăstrău este investiția necesară care te ajută să economisești timp și energie și, totodată, să realizezi o muncă de calitate.

Dacă locuiești în mediul rural, cu siguranță te-ai găsit de mai multe ori în situația de a avea nevoie de o drujbă pentru uzul casnic. E timpul să poți face toate acele treburi casnice de unul singur, fără a mai plăti diverse sume de bani pentru realizarea lor de către altcineva care deține un motofierăstrău.

În plus, sunt o mulțime de beneficii pe care această mașinărie le poate aduce în mâinile unui profesionist , sculptarea în lemn sau în gheață devenind un hobby din ce în ce mai apreciat.

Dacă deja v-ați convins că achiziționarea unei drujbe este extrem de utilă , chiar necesarp în orice gospodărie, mai rămâne doar să aflați detaliile tehnice la care trebuie să dați atenție pentru a vă asigura că veți face cea mai bună alegere.

Cum alegi cea mai bună drujbă?

Ținând cont că prețurile unor astfel de mașinării sunt considerabile, investiția trebuie facută cu atenție și chibzuință. Chiar dacă este dificil să alegi pe cont propriu o drujbă care să întrunească toate particularitățile și capabilitățile care să o transforme într-un aparat de calitate, aici veți găsi toate criteriile de selecție pe care trebuie să le analizați în momentul achiziției.

Tipuri de drujbe – pe benzină sau electrică?

Avantajele modelelor cu combustibil lichid sunt rapiditatea și eficiența mare , viteza mare de mișcare a lanțului determinând și utilizarea mai ușoară a motofierăstrăului. Presiunea necesară aplicată pentru tăiere este mai mică decât în cazul celor electrice. Un alt mare plus al acestor tipuri de drujbe este raza mare de extindere pe care pot fi utilizare.

Totuși, sunt și câteva dezavantaje : motofierăstrăul necesită alimentarea frecventă cu benzină, efectuarea unor verificări permanente, schimbarea uleiului; iar modelele produc mai mult zgomot și emană fum și alte substanțe dăunătoare mediului.
Drujbele electrice sunt mai ușoare, mai puțin voluminoase și mai ieftine. Însă, fiind echipate cu un cablu de alimentare, raza pe care pot fi folosite nu este atât de mare precum în cazul celor ce utilizeaza combustibil lichid. Un alt dezavantaj este viteza inferioară , iar din această cauză acest model de motofierăstrău este destinat unor utilizări convenționale, mai simple.

Există și drujbe electrice cu acumulator, la care limitarea legată de cablu a fost eliminată . Performanțele nu sunt însă extraordinare, ele fiind recomandate exclusiv pentru sarcini foarte simple.

Puterea de funcționare

Eficiența stă în puterea de funcționare a motorului, un indicator de performanță care arată și rezistența și durabilitatea mașinăriei.

Performanța motorului este dependentă de 2 factori: capacitatea cilindrică și numărul de cai putere / watti.
O drujbă performantă va avea o capacitatea cilindră de cel puțin 40 de unități, această valoare reprezentând minimul necesar pentru un motor cu rezultate bune raportate la un consum cât mai mic. Ca și putere de funcționare, pentru majoritatea modelelor de fierăstraie valorile se încadrează în intervalul 1200-4500 W. Cele mai des întâlnite valori sunt de 2-3 CP ( cai putere ; 1 CP = 735 W ) .

Rezistența motofierăstrăului și durabilitatea

Fiind utilizată pentru tăierea unor obiecte de dimensiuni mult mai mari comparate la dimensiunile proprii, există riscul ca mașinăria să sufere defecțiuni iar rezistența sa sa fie pusă la încercare . Însă, avem posibilitatea de a evita orice griji ulterioare legate de funcționarea proastă a aparatului. Pe lângă verificările frecvente, folosirea combustibilului potrivit, sunt și alte aspecte care influențează eficiența drujbei.

Unul din lucrurile la care trebuie să fim atenți este lanțul – trebuie să fie confecționat dintr-un oțel de calitate, rezistent la rugină și la folosire îndelungată. Totodată, el trebuie să fie suficient de tensionat, ascuțit, uns , și curățat cât mai frecvent posibil. Modelele moderne prezintă sisteme de tensionare și reglaj facil de utilizat. Dacă drujba beneficiază de o funcție de auto-curățare, acesta este un adevărat avantaj pentru eliminarea rumegușului acumulat în timpul utilizării.

Alte opțiuni suplimentare, precum cea de atenuare a vibrațiilor , ajută de asemenea la o funcționare mai eficientă, de calitate.

Dimensiuni și greutate

Influențând atât funcționalitatea mașinăriei, cât și ergonomia acetuia, dimensiunile drujbei trebuie să fie cât mai mici și practice. Modelele moderne sunt compacte, de o greutate redusă, fiind și mai ușor de manevrat. În ceea ceprivește dimensiunile lamei și ale lanțului, acestea sunt un indicator pentru grosimea obiectelor ce pot fi tăiate cu motofierăstrăul respectiv.

Prețul și garanția

Prețurile unei drujbe variază mult , în funcție de capabilități . Existând însă modele performante accesibile ca preț dacă ne raportăm la performanța lor, la fiabilitate și consum.
Perioada de garanție este de minim 2 ani pentru majoritatea drujbelor. Fiind alcătuite din multe componente mecanice, părți de mișcare, există posibilitatea ca aceste aparate să necesite reparații ocazionale. De aceea, este recomandat sa optați pentru o perioadă de garanție cât mai extinsă.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Drujbe 

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Husqvarna 455 Rancher

455e Rancher este ideal pentru proprietarii de terenuri sau pentru semi-profesionisti care doresc un utilaj puternic si fiabil in orice conditii de lucru. Acest model imbina cele mai bune caracteristici.

2

Husqvarna 236

Ideala pentru utilizarea casnica. Este un motoferastrau foarte usor de pornit si utilizat cu un design ergonomic si un motor X-Torq pentru emisii si consum scazut.

3

Bosch AKE 35 S

Acest model este unul foarte usor de manevrat cu ajutorul unei gheare de otel pentru fixare stransa si sigura. Viteza lantului este de 9m/s pentru o putere optima de taiere.

4

Einhell GC-PC 1235 I

Detine un lant de inalta calitate de la Oregon si bara cu varf pinion Oregon. Pentru a preveni riscul de sarire al lantului din sina de taiere este dotat cu un opritor de lant. Design anti-vibratii.

5

Heinner GCS45M

Acest model de la Heinner este ideal pentru taiatul lemnelor de foc sau toaletare si intretinerea copacilor, deoarece este foarte usor de manevrat si eficienta.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri

Articolul precedent
Articolul următor