10.3 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriCea mai bună friteuză

Cea mai bună friteuză

Date:

Stiri Similare

Poți fi cel mai bogat om de pe lume și să deții oricât de multe lucruri materiale și funcții care de care mai distincte, însă atunci când soarele apune , când ziua de lucru se termină, mergi acasă unde știi că există cineva care te așteaptă cu o farfurie de cartofi prăjiți.. și te simți un om împlinit .

Cartofii prăjiți au rămas în ciuda tuturor controverselor în fruntea preferințelor , rezistând testului timpului. Copii, adulți, bătrâni, cu toții putem afirma că nu putem rămâne indiferenți în fața unei farfurii aburinde pline cu cartofi prăjiți aurii.

Bineînțeles, de cealaltă parte este încercarea societății de a elimina cumva ”sfântul cartof prăjit”, privit de majoritatea oamenilor drept zmeul cel rău de poveste. Da, nu este sănătos să consumi mâncare foarte prăjită, îmbibată în ulei, însă tehnologia actuală îți dă posibilitatea de a prepara o porție de cartofi prăjiți într-un mod mai sănătos. Cum poți face acest lucru?

Simplu! Achiziționează-ți cea mai bună friteuza și vei pregăti nu numai cartofi prăjiți, ci chiar și alte preparate din legume sau din carne, gogoși, șnițele – totul într-un timp rapid și cu rezultate excelente.

Cea mai bună friteuză te va ajuta să gătești mai sănătos, folosind mai puține grăsimi, dar păstrând în același timp plăcerea gustului. Există modele care funcționeză cu o singură lingură de ulei sau care permit chiar și gătitul cu aburi astfel încât te vei bucura de preparate variate, savuroase și sănătoase.

Cum alegi cea mai bună friteuză?

Nu este deloc ușor să găsești o friteuză care să îți ofere în același timp calitate, rezistență și un preț bun. Pentru a fi capabil să recunoști calitatea este absolut necesar să ai un minim de cunosținte referitoare la acest produs pentru a știi ce trebuie să cauți. De aceea, îți vom veni în ajutor cu o serie de caracteristici importante și criterii de selecție pe care să le analizezi și care să te ghideze spre cea mai potrivită achiziție. Iată ce trebuie să iei în considerare pentru a alege cea mai bună friteuză !

Capacitatea friteuzei

Un prim element pe care trebuie să îl verifici este cantitatea de alimente pe care o vei putea găti cu ajutorul friteuzei. Dacă vei utiliza aparatul doar pentru tine , nu este necesar să alegi o friteuză de capacitate foarte mare, un volum de 0,8 kg fiind mai mult decât suficient pentru nevoile tale. Însă , dacă ai o familie mai mare sau dacă se întâmplă des să pregătești mâncare pentru invitați, optează pentru o friteuză cu o capacitate de minim 1,2 kg. Astfel te vei asigura că în urma unei singuri sesiune de utilizare vei obține cantitatea dorită de mâncare.

Performanța friteuzei

Performanța friteuzei se traduce în capacitatea de a găti cât mai repede mâncarea dorită, obținând bineînțeles rezultate de calitate. Cea care influențează timpul de preparare este puterea aparatului. Cu cât valoarea acesteia este mai mare, cu atât friteuza va fi mai eficientă și va prepara mai rapid mâncarea. De aceea, recomandarea noastră pentru cea mai bună friteuză este o putere de cel puțin 1200 W, valoare care va asigura un randament bun al aparatului și nu va genera un consum energetic exagerat. Totodată, utile sunt și treptele de reglare a puterii, care îți dau posibilitatea de a ajusta intensitatea prăjirii și de a alege cât de crocantă să fie mâncarea.

Reglarea temperaturii

Este foarte important ca friteuza să poată menține o temperatură ridicată constantă a uleiului astfel încât să asigure condițiile necesare de gătire și , totodată, să nu depășească un anumit nivel care ar duce la arderea uleiului. Din acest motiv, calitatea termostatului este un criteriu esențial de selecție pe care trebuie să îl verifici atunci când cauți cea mai bună friteuză.

Așadar, orientează-te spre un produs care dispune de un termostat eficient și rezistent, oferind posibilitatea de a opta pentru o temperatură a uleiului cuprinsă între 110 – 190 de grade Celsius, fără a depăși limita maximă de 190 grade la care uleiul de floarea soarelui se arde. Alege deci inteligent , fiindcă termostatul va influența direct calitatea preparatelor.

Cantitatea de ulei folosită

Primele friteuze funcționau în baie de ulei, necesitând o cantitate mare de grăsimi pentru prăjirea corectă a alimentelor . Există și în prezent astfel de friteuze, însă nu sunt extrem de recomandate pentru sănătatea ta.

Cu trecerea timpului s-a încercat reducerea cantității de ulei folosite pentru prăjire, atât pentru a diminua riscurile legate de afectarea sănătății, cât și pentru a reduce costurile legate de achiziționarea uleiului. De aceea, noile modele de friteuze pot funcționa cu doar câteva linguri de ulei, oferind în continuare rezultate de calitate. Există și variante mult mai performante dotate cu sisteme de gătire cu aburi, reducând astfel mult mai mult consumul de ulei .

Aspecte legate de siguranța utilizării

Din moment ce temperaturile din interiorul acesteia for depăși chiar 150-160 de grade, este important ca dispozitivul să îți ofere anumite măsuri de siguranță . Verifică dacă friteuza permite închiderea etanșă și blocarea în timpul funcționării aparatului. De asemenea, nu ar trebui să lipsească din componența friteuzei indicatoarele luminoase care să arate dacă aparatul este în funcțiune.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Friteuze

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Actifry Express XL Snacking AH9518

Cu ajutorul tehnologiei Actifry prin care caldura este uniform distribuita si pulsata in interiorul friteuzei, mancarea va fi sanatoasa si crocanta in acelasi timp. Pentru cartofii prajiti aveti nevoie doar de o lingura de ulei.

Vezi pret si detalii

2

Philips Airfryer Viva Collection HD9220/50

Tehnologia Rapid Air care este patentata de Airfryer va permite sa prajiti cei mai buni cartofi prajiti care vor contine cu pana la 80% mai putina grasime in comparatie cu alte friteuze.

Vezi pret si detalii

3

Tefal Uno M FF133D10

Aceasta friteuza este una traditionale cu o capacitate mare in care puteti sa prajiti multe alimente. Carcasa are un sistem de racire al peretilor pentru a fi sigura la atingerea peretilor in procesul de gatire.

Vezi pret si detalii

4

Taurus Professional 1 Slim

Taurus Professional 1 Slim are o capacitate de 1 litru si o putere de 1000w. Termostatul este unul reglabil. De altfel este dotat cu led functionare, capac cu filtru detasabil si un sistem de drenare ulei.

Vezi pret si detalii

5

Master Collection HDF-1850XMC

Capacitate ulei de 2-3 litri iar pentru cartofi prajiti capacitatea este de 500g. Rezervorul este unul din ulei emailat care asigura rezistenta in timp fara a capata nici un miros.

Vezi pret si detalii

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri

Articolul precedent
Articolul următor