13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriCea mai bună hotă

Cea mai bună hotă

Date:

Stiri Similare

Bucătăria nu este doar spațiul în care prepari mesele și servești alături de familie ceea ce ai gătit, ci în prezent acest loc a devenit un spațiu de socializare și de relaxare. Bucătăria este locul în care bei o cafea cu prietenii , în care savurezi din gustări în timp ce discuți cu cei dragi sau răsfoiești revista preferata, este locul în care trebuie să te simți cel mai confortabil și , evident, să ai totul la îndemână.

Conform ultimelor studii, petrecem peste 3 ani din viață în bucătărie – această încăpere care ar trebui să fie inima casei noastre. De aceea, acest spațiu trebuie să îți asigure tot ceea ce ai nevoie pentru a fi cât mai funcțională și, în același timp, să îți ofere confortul dorit.

Dacă îți dorești să ai o bucătărie modernă, unul din pașii importanți pe care trebuie să îi faci este să pui capăt mirosurilor neplăcute cauzate de prepararea mâncărurilor. Pentru a scăpa de aburii din bucătărie, de vaporii de grăsime și de diversele mirosuri, soluția cea mai eficientă este să investești într-o HOTĂ.

O bucătărie confortabilă și funcțională este de neconceput acum fără acest accesoriu , hota, un aparat care a devenit esențial pentru aproape orice gospodină. Nimeni nu își dorește ca mirosul și umezeala să invadeze toata casa și , la finalul zilei, să ai impresia că bucătăria ta a devenit asemenea unei cantine .Cu ajutorul unei hote vei putea găti o zi întreagă și , indiferent de mâncărurile gătite, nu va trebui să îți faci probleme pentru mirosurile din casa ta.

Cum alegi ce mai bună hotă pentru bucătăria ta?

Pe piață există diverse tipuri de hote , care de care mai puternice și mai potrivite pentru aspectul estetic al bucătăriei tale. Însă, pentru că performanța și calitatea contează întotdeauna cel mai mult, este bine ca atunci când achiziționezi o hotă să nu te lași influențat de aparențe, ci să iei în considerare câteva criterii de selecție esențiale. Iată ce trebuie să verifici pentru a te asigura că ai ales cea mai bună hotă pentru bucătăria ta !

Tipul de hotă

Există diverse categorii de hote, fiecare cu avantajale și dezavantajele sale, de aceea alegerea va depinde de preferințele și de nevoile personale.

Hote clasice/ tradiționale – reprezintă modelul cel mai popular și simplu, montându-se deasupra aragazului. Ele necesită poziționarea în apropierea unui geam, astfel încât ventilarea să fie eficientă și fără probleme.
Hote încorporabile – variantă care se integrează în perete sau care poate fi încorporată într-un dulap poziționat deasupra aragazului. Nu ocupă un spațiu mare, precum cele tradiționale, și permite adaptarea esteticii dispozitivului la aspectul bucătăriei tale. La rândul lor, se subîmpart în mai multe categorii:

  • Hotă telescopică/ retractabilă – perfectă pentru o bucătărie de dimensiuni mai reduse. Acest model poate fi ușor încorporat în mobilier , având caracteristici extrem de delicate . În momentul activării dispozitivului, hota va fi retractată, iar elementele telescopice vor completa suprafața hotei oferind o bună eficiență.
  • Hotă de tip insulă – o bună alegere pentru bucătăriile spațioase care au poziționat spațiul de gătit în centrul încăperii. Hota va fi amplasată în tavan fără a utiliza pereții laterali , creând un efect de eleganță și bun gust.
  • Hotă decorativă – au un aspect care iese în evidență , sunt mai costisitoare , dar , în același timp , au motoare mai performante.
  • Hota încorporabilă în blat – cel mai recent model apărut pe piață. Se amplasează în apropierea plitei aragazului, în spatele sau în partea laterală a acesteia. Au o eficiență crescută , dar și prețuri pe măsură.

Principiul de funcționare

Un factor esențial pentru achiziția cele mai bune hote este principiul de funcționare al dispozitivului , tradus prin modalitatea de evacuare și filtrare a aerului. Există din acest punct de vedere 3 variante pentru care puteți opta.

  • Hota cu filtrare – funcționarea ei are la bază filtrarea aerului și absorbirea mirosurilor și a gazelor, fără a evacua aerul din încăpere, acesta fiind reciclat după fiecare sesiune de filtrare. Hota cu filtrare nu este cea mai bună opțiune , fiindcă necesită înlocuirea frecventă a filtrului iar randamentul acestor hote este inferior celorlalte categorii.
  • Hota cu evacuare – ele pot elimina mirosurile din bucătărie, evacuând în același timp fumul și aerul cald. Necesită obligatoriu amplasarea lângă un perete exterior, astfel încât să poată fi creată o cale de acces la exterior.
  • Hota mixtă – este o combinație a primelor 2 categorii de hote, având capacități de filtrare și evacuare a aerului. Oferă atât eficiență, cât și flexibilitate întrucât permite utilizatorului să decidă modalitatea de funcționare a dispozitivului.

Dimensiunea hotei

Este esențial ca hota să aibă dimensiunile optime pentru a absorbi eficient mirosurile degajate în momentul gătirii. De aceea, verificați ca dispozitivul să aibă o suprafață cu câțiva cm peste dimensiunile aragazului, astfel încât zona de contact cu aerul murdar să fie suficient de largă.

Funcții oferite

Primul indicator al performanței unei hote este capacitatea maximă de aer pe care o poate absorbi. Cele mai bune dispozitive vor avea o capacitate de peste 400 metri cubi de aer filtrați pe oră, în timp ce o hotă mai puțin eficientă poate avea o valoare a capacității de sub 200 metri cubi pe oră. Optați pentru o hotă care dispune de o capacitate de absorbție cât mai mare, adaptată pentru dimensiunile bucătăriei tale. Dacă dorești să aflii care este valoarea optimă, printr-un simplu calcul poți afla spre ce capacitatea de absorbție trebuie să te orientezi. Înmulțește volumul bucătăriei tale ( lungime x lățime x înălțime ) cu 12 și vei obține capacitatea de absorbție ideală pentru bucătăria ta.

Un alt factor esențial este ca hota aleasă să aibă cel puțin 2-3 trepte de viteză , astfel încât să poți regla intensitatea dispozitivului în funcție de necesități. Pentru o simplă porție de cartofi prăjiți nu vei avea nevoie de întreaga putere de absorbție a aparatului, deci vei putea ajusta viteza de ventilație, ceea ce va duce și la reducerea consumului energetic.

O altă funcție importantă este iluminarea inclusă în hotă, de aceea este bine să te asiguri că becurile sunt de calitate și că lumina este distribuită cât mai uniform.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Hote 

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Pyramis NTAIR KA160

Hotele Pyramis pot fi instalate pentru a functiona cu evacuarea in exterior al aerului absorbit sau modul de filtrare-recirculare. Filtrele sunt cu carbune activ care retin orice substanta absorbita.

Vezi pret si detalii

2

Hote KÜGERR D 100

O hota cu o putere de absorbire de 983m3/h care are 3 moduri silentioase profunde si 5 niveluri de viteze. Raportul de enocomie energie este cu pana la 65%*. Detine si avertizare curatare filtru.

Vezi pret si detalii

3

Gorenje DF 6116E

Filtrele metalice sunt destinate in primul rand indepartarii particulelor de grasime care pot fi indepartate si curatate foarte usor. Extrage fumul si retine vaporii in filtru, in acest fel eliminand mirosurile.

Vezi pret si detalii

4

Beko CTB 6407 X

Filtrele metalice anti-grasime ajuta mult la cheltuielile de intretinere ale hotei. Iluminarea este data de un halogen puternic care complecteaza designul elegant al acestei hote.

Vezi pret si detalii

5

Star-Light HA-260SS

Acest model este realizat din inox, ceea ce iti ofera abilitatea de a se potrivi aproape in orice cadru cromatic, si in acelasi timp o durata de viata prelungita. Este dotat cu doua filtre din aluminiu si un sistem de iluminare LED.

Vezi pret si detalii

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri