13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriCea mai bună imprimantă multifuncțională

Cea mai bună imprimantă multifuncțională

Date:

Stiri Similare

Nu a fost niciodată un moment mai potrivit pentru a cumpăra o imprimantă ca acum. Calitatea produselor a crescut într-un mod evident, îmbunătățirile și progresele nu au întârziat să apară , iar varietatea modelelor din care poți alege este din ce în ce mai mare.

Inevitabil, mai devreme sau mai târziu vei avea nevoie de serviciile unei imprimante, fie pentru a imprima documente pentru compania ta sau proiecte pentru școală, poze sau bilete de concert pe care le-ai comandat online . Iar când vine vorba de calitatea pozelor sau a documentelor, o bună imprimantă poate face diferența.

Noile generații de imprimante reușesc să țină pasul cu progresul incredibil de rapid al tehnologiei, venind cu diverse opțiuni, conectivitate wireless sau chiar noi tehnologii precum NFC ( near-field communication) .

Majoritatea clienților își îndreaptă atenția spre imprimantele multifuncționale , deoarece ele sunt capabile să înglobeze funcții diverse precum tipărirea, scanarea, copierea, inclusiv trimiterea faxurilor.

Nu e ușor să alegi modelul de imprimantă funcțională ideal ținând cont de multitudinea ofertelor de pe piață , dar după ce vei citi ghidul nostru sperăm că vei fi capabil să iei cea mai bună decizie. Iată câteva sfaturi și recomandări pentru a alege cel mai potrivit model de imprimantă multifuncțională, o imprimantă care să ofere o calitate constantă a funcțiilor sale, dar și rapiditate și un bun randament .

Care sunt criteriile esențiale pentru alegerea modelului potrivit de imprimantă multifuncțională?

TIPUL TEHNOLOGIEI

Dacă dorești să achiziționezi o imprimantă pentru a o utiliza în principal pentru documente, la birou sau acasă, optează pentru o imprimantă care folosește tehnologia laser. Te vei putea bucura de o rapiditate a tipăririi și o calitate a textului net superioare imprimantelor care folosesc tehnologia inkjet. În plus, acest tip de imprimante se remarcă printr-o capacitate mare de tipărire, fiind special create pentru volume mari de pagini imprimate, chiar de până la 15000-20000 de pagini/ lună.

În schimb, dacă vrei să tipărești în principal fotografii, alegerea potrivită este o imprimantă inkjet. Pe lângă calitatea fotografiilor, imprimantele cu jet de cerneală îți oferă posibilitatea de a tipării pe medii foto diverse ( hârtie mată, hârtie lucioasă).

Calitatea funcțiilor

Cele mai bune modele de imprimante multifuncționale sunt cele care asigură calitatea tuturor opțiunilor oferite. Chiar dacă imprimanta are o capacitate mare de tipărire, o viteză mică de multiplicare poate reprezenta un adevărat dezavantaj. Caută întotdeauna ca funcțiile debază să ofere o calitate globală, constantă.

Viteza de tipărire

În medie, viteza de tipărire a unei imprimante cu jet de cerneală este de 7 pagini pe minut pentru o imprimare alb negru și de 1-2 minute pentru o tipărire A4 color. Dacă ești în căutarea unui dispozitiv rapid, numărul de pagini pe minut este un factor căruia trebuie să ii dai atenție crescută. Este important de știut că în majoritatea cazurilor specificațiile producătorilor vitezele de tipărire sunt cu 25-30% mai mari decât valorile reale.

Cartușul imprimantei multifuncționale

Cartușul de reîncărcare este un important detaliu tenic al oricărei imprimante. Pentru imprimantele care funcționează cu laser, cartușele au un preț mai mare însă au totodată și multe avantaje: pot fi reîncărcate de mai multe ori și pot printa peste 2000 de pagini. Cartușele imprimantei inkjet pot tipări numai 100-200 de pagini, însă sunt mai ieftine și pot fi reîncărcate de câteva ori .

Funcțiile oferite

Fiindcă vorbim de o imprimantă multifuncțională , unul din cele mai importante aspecte pe care trebuie să le verificați atent sunt funcțiile oferite.

Cu cât imprimanta va dispune de o varietate mai mare de funcții, cu atât ușurința în utilizare și performanțele vor crește. Așadar, nu uitați să verificați opțiunile pe care aparatul vi le pune la dispoziție .

 • Conectivitate Wi-Fi
  Funcționalitatea wireless îți permite să tipărești și de pe alte dispozitive în afară de computer. Poți imprima direct de pe smartphone cu ajutorul diverselor aplicații oferite de producătorii de imprimante .
 • Duplex automat
  Duplexul automat este o funcție care presupune imprimarea automată pe ambele părți ale foii, un aspect cu multe beneficii aducând un plus de confort dar și amortizarea costurilor în timp.
 • Ecran LCD Color
  Modelele performante de imprimante multifuncționale vin cu această îmbunătățire care îți permite tipărirea pozelor direct din aparatul de fotografiat fără a mai fi necesară descărcarea lor pe computer .
 • AirPrint pentru device-uri Apple
  Este o funcție utilă pentru utilizatorii de iPhone sau iPad care doresc să tipărească direct de pe aceste device-uri.

Perioada de garanție

În momentul achiziției unui nou dispozitiv, unul din criteriile prioritare ar trebui să fie perioada de garanție. Cu cât aceasta va fi mai existinsă, cu atât veți putea avea mai multă încredere în producător și veți avea o asigurare în plus cu privire la calitatea imprimantei multifuncționale.
Optați deci pentru un aparat cu o perioadă de garanție de cel puțin 2 ani.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Imprimante Multifunctionale INKJET 

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

HP OfficeJet Pro 8725

Cu ajutorul acestei imprimante puteti sa imprimati cu pana de 3 ori mai multe pagini, cu cartuse originale de capacitate extinsa HP care sunt optionale. Interfata: Wireless, Retea si USB 2.0

Vezi pret si detalii

2

Canon Pixma MX-495

Acest model va da posibilitatea sa imprimati cu usurinta de pe tablete sau smartphone-uri si sa scanati catre acestea. Aceasta imprimanta este recomandata pentru acasa.

Vezi pret si detalii

3

Canon Pixma MG7750

O multifuntionala premium cu 5 cartuse, care are ca si caracteristici precum conectivitate cloud si mobila, Ethernet, plus un ADF fata-verso pentru 35 de coli, copiere, scanare si trimitere faxuri.

Vezi pret si detalii

 

Top Imprimante Multifunctionale LASER

 

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

HP LaserJet Pro MFP M477FDW

O performanta fara egal pentru scanare, copiex, fac si imprimare si un plus de securitate. Puteti sa scanati fisiere digitale direct catre USB, foldere din cloud si retea sau catre e-mail cu ajutorul aplicatiei preincarcate.

Vezi pret si detalii

2

Xerox WorkCentre 3225

Extrem de performanta alaturi de un design compact, la asta se rezuma modelul WorkCentre 3225. O imprimanta rapida, automata si de o calitate perfecta si functii fiabile de copiere, fax si scanare. Toate unite intr-o solutie all-in-one.

Vezi pret si detalii

3

Samsung Xpress M2675F

Cu ajutorul procesorului de 600MHz si al memoriei de 128MB puteti sa imprimati documente cu o viteza de pana la 26 de pagini pe minut. Cu ajutorul rezolutiei de 4800 x 600 dpi si a tehnologiei Rendering Engine for Clean Page va bucurati de calitate si performanta superioara.

Vezi pret si detalii

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri

Articolul precedent
Articolul următor