19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriCea mai bună ladă frigorifică

Cea mai bună ladă frigorifică

Date:

Stiri Similare

Indiferent dacă ești un bucătar profesionist sau un simplu pasionat de arta culinară, cu siguranță că la un moment dat vei avea nevoie de un spațiu de depozitare a alimentelor congelate. Însă, de cele mai multe ori va trebui să te confrunți cu frustrarea generată de dimensiunile mici ale congelatorului pe care îl deții. În general, numai o treime din volumul combinei frigorifice este destinat pentru congelator, restul revenind frigiderului.

Foarte frecvent, congelatorul combinei frigorifice nu este suficient de mare pentru toate produsele pe care vrei să le depozitezi, iar în acest caz va trebui să suplimentezi acest spațiu pentru a te asigura că produsele vor fi menținute în condițiile necesare. Aici intervine nevoia de a achiziționa cea mai bună ladă frigorifică .

Lăzile frigorifice sunt extrem de utilă pentru păstrarea optimă și adăpostirea alimentelor în cazul unui spațiu comercial sau pentru o familie numeroasă , datorită capacității mari de stocare pe care o oferă utilizatorului. Avantajele lor nu se opresc aici, însă. Aceste dispozitive dispun de opțiuni de congelare mai rapide , pot fi utilizate și pentru transportul alimentelor congelate și au beneficiul de a putea fi plasate oriunde doriți: în garaj, la subsol sau orice altă încăpere preferată de dumneavoastră în care temperatura medie se încadrează în intervalul impus deproducător .

Va fi mult mai ușor să depozitați orice tip de alimente doriți: carne, legume, fructe, sau numeroase alte preparate și semipreparate care necesită păstrarea la rece astfel încât te vei putea bucura pe tot parcursul anului de produsele sezoniere. În plus, acest dispozitiv de congelare este mult mai eficient decât congelatoarele clasice, ajungând mult mai rapid la temperatura optimă pentru alimentele pe care le depozitează. Așadar, alegerea cele mai bune lade frigorifice poate aduce într-adevăr o gamă largă de beneficii familiei tale .

Cum alegi cea mai bună ladă frigorifică?

Dacă te numeri printre persoanele care vor să intre în posesia unei lăzi frigorifice de calitate, recomandarea noastră este iei mai întâi în considerare aspectele care dictează performanța și rezistența acestor produse înainte de a trece la etapa achiziției. Analizează atent următoarele criterii de selecție și cu siguranță că vei investi inteligent , alegând cea mai bună ladă frigorifică pentru nevoile tale.

Capacitatea de depozitare

Din moment ce ați pornit în căutarea unui astfel produs deoarece vă doriți un spațiu mai generos de depozitare a alimentelor congelate, volumul lăzii frigorifice este cea mai importantă decizie pe care o veți face. Alegeți o ladă suficient de încăpătoare pentru nevoile dumneavoastră , asigurându-vă în același timp că dispuneți de un spațiu destul de mare astfel în care să amplasați aparatul frigorific. În general, o capacitate de depozitare de circa 200 de litri este mai mult decât suficientă pentru majoritatea utilizatorilor.

Structura interioară

Structura interioară, dată de compartimentarea lăzii este un alt element important care influențează nu numai organizarea eficientă a alimentelor , ci are un impact direct asupra capacității de depozitare a aparatului frigorific. Verificați ca lada frigorifică să ofere și compartimente mai mari care să vă permită să depozitați produse mai voluminoase , dar și compartimente de dimensiuni mai mici de preferat amplasate în partea de sus, în care să amplasați alimentele de care aveți nevoie mai des. În același timp, este util ca aparatul frigorific să aibe rafturi mobile, care să poată fi îndepărtate la nevoie.

Capacitatea de congelare

Această caracteristică indică de fapt numărul de kilograme care poate ajunge la temperatura optimă înn 24 de ore. Este de dorit ca aparatul frigorific să congeleze alimentele cât mai repede de aceea recomandarea noastră este să alegeți un dispozitiv care are o capacitate de congelare de cel puțin 20 de kilograme / 24 h.

Funcții oferite

Cele mai bune produse vin la pachet cu un termostat reglabil, care permite controlul temperaturii interne în funcție de diversele tipuri de alimente care necesită congelarea. De asemenea, unele lăzi frigorifice perfomante dispun și de alte funcții, precum opțiunea de îngheț rapid, de dezghețare ușoară sau de evacuare a lichidului acumulat în interior. O funcție extrem de utilă este cea de autonomie energetică, opțiune care determină aparatul să rezerve o anumită cantitate de energie pentru cazurile în care există o întrerupere a curentului electric în rețea.

Nu în ultimul rând, este recomandat ca lada frigorifică să dispună de funcția de iluminare interioară, opțiune care vă permite să observați ce este în interiorul aparatul chiar și pe timp de noapte.

Consumul de energie electrică

Fiindcă vorbim despre un aparat care trebuie ținut permanent în priză, este important să te asiguri ca lada frigorifică nu va consuma foarte mult curent electric și că nu va fi necesar să cheltuiești o avere după achiziționarea ei. De aceea, alege un dispozitiv încadrat în clasa A ( A+, A++, etc), calificativ care indică un nivel scăzut de consum, dar și un randament performant al aparatului.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Lazi Frigorifice

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Liebherr Confort GT 3032

Functia StopFrost are doar avantaje care fac diferenta. Aproape orice strat de gheata din congelator si din continutul acestuia este redus, in acest fel reducand necesitatea de dezghetare. Functia SuperFrost automata face congelarea foarte simpla si economiseste energie electrica.

Vezi pret si detalii

2

Arctic O30+

Fata de produsele similare din clasa A oferta o economie de 24%. Panoul de control LED va permite verificarea starii congelatorului cand doriti. Garnitura unilor contine aditivi speciali care previn formarea bacteriilor.

Vezi pret si detalii

3

Star-Light CFM-203AP

Un consum redus cu pana la 20% si face din clasa energetica A+. Cu toate ca are o capacitate mare 295 litri, cu ajutorul functiei de super congelare acest model va asigura o congelare puternica si rapida.

Vezi pret si detalii

4

Zanussi ZFC26400WA

Unul dintre cele mai bune modele din gama Zanussi este ZFC26400WA care are o capacitate de volum net 260 litri si volut brut 263 litri. Face partea din clasa energetica eficienta A+ si are dimensiunile 86 x 93 x 66.

Vezi pret si detalii

5

Whirlpool WH1410A+E 6th Sense

6th Sense este tehnologia care controleaza in permanenta temparatura din cavitatea lazii, in acest fel salvand cu pana la 30% energie. De altfel activeaza automat modul de functionare in congelarea rapida iar senzorii ajusteaza orice schimbare de temperatura.

Vezi pret si detalii

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri