19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriCea mai bună lenjerie de pat

Cea mai bună lenjerie de pat

Date:

Stiri Similare

Chiar dacă puțini ne gândim la acest aspect, lenjeria de pat este unul din lucrurile pe care le avem alături cel puțin 7-8 ore pe zi. De multe ori atunci când achiziționăm un nou așternut pentru pat, ne lăsăm furați de modelul sau culorile materialului, fără a da prea multă atenție proprietăților acestuia. Nu doar aspectul lenjeriei de pat contează, ci într-o proporție poate chiar mai însemnată factorul decisiv pentru alegerea unui anumit așternut de pat trebuie să fie calitatea materialului.

Lenjeria de pat are o puternică influență asupra somnului. Un produs de calitate, realizat dintr-o țesătură moale, care permite o bună circulație a aerului indiferent de sezon va oferi senzația plăcută, luxuriantă , liniștitoare pe care cu toții ne dorim să o simțim atunci când după o zi obositoare ne așezăm în pat dorind să ne odihnim. Cele mai bune așternuturi pentru pat vor oferi un confort superior și în același timp vor rezista unei utilizări de durată , dar și spălărilor multiple, păstrându-și proprietățile și aspectul elegant.

Cum alegi cea mai bună lenjerie de pat?

Dacă te-ai convins și tu de importanța unei lenjerii de pat de calitate și te aflii în căutarea unui astfel de produs, găsești aici toate informațiile necesare pentru a face cea mai bună alegere.

– Așternuturi răcoroase /călduroase

Dacă preferi o lenjerie de pat răcoroasă, atunci recomandarea noastră este să optezi pentru un așternut confecționat din bumbac 100% , in 100% sau un amestec între cele două materiale. Pentru cei care doresc un așternut mai călduros, este de preferat să aleaga o lenjerie de pat din flanel sau bumbac croșetat.
Astfel, bumbacul este potrivit pentru orice anotimp, la fel ca mătasea sau bambusul .

– Materiale care asigură aerisirea lenjeriei

Este important să optezi pentru o țesătură care permite o bună circulație a aerului . Materialele naturale sunt cele mai recomandate din acest punct de vedere, pentru că sunt prietenoase cu pielea, lăsând-o să respire corespunzător. Cele mai utilizate materiale naturale pentru fabricarea așternuturilor de pat sunt bumbacul, inul, mătasea și bambusul.

Lenjeriile din bumbac sunt cele mai căutate, oferind în același timp calitate, rezistență și un preț accesibil. Există mai multe categorii de astfel de așternuturi , cu prețuri variate. De o calitate superioară sunt lenjeriile din bumbac Damasc, bumbac egiptean sau bumbac satinat.

Așternuturile confecționate din materiale sintetice sunt de evitat, întrucât nu permit un flux adecvat al aerului prin țesătură, ceea ce poate duce la o transpirație excesivă pe timpul somnului. Pe piață veți găsi de asemnea combinații între materiale naturale și sintetice, acestea reprezentând o încercare a producătorilor de a elimina o parte din dezavantajele țesăturilor sintetizate pe cale artificială. Cele mai recomandate rămân însă materialele naturale .

Densitatea țesăturii

Un alt criteriu important care asigură o mai bună durabilitate și o calitate sporită este densitatea fibrelor țesăturii. În funcție de această valoare puteți calcula nivelul de rezistență al așternutului, dar și grosimea acestuia . Optați pentru o lenjerie de pat a cărei țesătură are o densitate de cel puțin 200 grame/mp ( sau 200 de fire per inch). Bineînțeles, cu cât valoarea densității țesăturii va fi mai mare, cu atât produsul va fi mai de calitate.

Cusături și finisaje

Pentru a te asigura că vei fi mulțumit de alegerea făcută este necesar să dai atenție și micilor detalii. Verifică atent cusăturile și evaluează gradul lor de rezistență. Pentru un plus de siguranță în ceea ce privește durabilitatea așternutului, poți opta pentru cusături duble. De asemenea, verifică și aspectul estetic al finisajelor , ținând cont ca acestea să fie bine lucrate, fără ațe ieșite din cusătură sau resturi de material excesive.

Dimensiunea

Un alt aspect căruia trebuie să îi dați atenție este dimensiunea produselor din setul de lenjerie de pat , mai ales pentru produsele de import, întrucât de multe ori standardele de mărimi diferă între țări.
Dimensiunea standard pentru cele mai multe paturi este următoarea : 140×200 cm, 160×200 cm, 200×200 cm. Fețele de pernă trebuie să aibă valori cu 4-5 cm mai mari față de dimensiunea pernei, astfel încât calitatea somnului să nu fie afectată.

Dacă mărimile patului dumneavoastră nu respectă valorile standard, nu trebuie să vă faceți griji. Veți putea găsi pe piață lenjerii de pat de dimensiuni variate, mai reduse sau mai mari, în funcție de nevoile dumneavoastră.

Instrucțiunile de îngrijire

Deși nu este un aspect esențial, este indicat să citești și instrucțiunile de curățare ale produsului : informații cu privire la temperatura optimă de spălare, numărul de rotații, eventuale detalii cu privire la îngrijiri speciale, etc. Toate aceste aspecte îți oferă informații cu privire la cât de ușor va fi să folosești lenjeria de pat și să o îngrijești astfel încât materialul să își păstreze proprietățile pentru o perioadă îndelungată.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun produs. Nu uita, alege inteligent !

Top Lenjerii de pat in 2018

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Mabelle Pierre Cardin

Din bumbac satinat aceasta lenjerie este de o calitate superioara. Mabelle Pierre Cardin este pentru douar persoane si are 6 articole, si anume: cearceaf pilota, cearceaf pat si 4 fete de perna. Marimi 200/220, cearceaf pat 240/260, fete de perna 50/70 cm.

2

Valeron Maxima SE gri

Valeron Maxima este o lenjerie de pat in stil Baroc, care este caracterizat prin ornamente si bogatie si opulenta. Tesaturile sunt din jacquard premium, bumbac egiptean cu fir pre vopsit.

3

NATURE BAMBUS 100%

Un set deosebit pentru pat care este realizat din fibra de bambus 100%. In comparatie cu alte matariale, acesta creste fara fertilizare si pesticide si impiedica foarte bine dezvoltarea bacteriilor.

4

Heinner Home bumbac

Lenjerie de pat de la Heinner formata din 4 piese care este confectionata dom bumbac si se poate spala pe dos la temperatura de maxim 40 grade si obligatoriu separat de alte culori.

5

Ranforce Alize V2 Red

Aceasta lenjerie de pat Ranforce Alize are un design vesel si este fabricata din 100% bumbac iar acest lucru o face potrivita atat pentru pilotele de iarna cat si pentru cele de vara.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri