19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriCea mai bună mașină de cusut

Cea mai bună mașină de cusut

Date:

Stiri Similare

Dacă ești la început de drum în frumosul domeniu al croitoriei sau dacă pur și simplu dorești să-ți poți modifica și ajusta ușor piesele vestimentare, dispozitivul de care vei avea nevoie este mașina de cusut .

De decenii întregi, mașina de cusut a fost utilizată în case și în ateliere de croitorie, asigurând realizarea celor mai estetice cusături, obținerea unor broderii de calitate și , nu în ultimul rând, permițând desfășurarea acestor lucruri rapid și eficient. Dacă în trecut aceste mașinării aveau dimensiuni spectaculoase și nu erau atât de performante, în prezent apar pe piață din ce în ce mai multe modele de mașini de cusut , care de care mai inovatoare.

Dacă este prima dată când achizițonezi un astfel de produs îți vei da seama că alegerea celei mai bune mașini de cusut nu este deloc ușoară , multitudinea opțiunilor oferite de producători putând fi un factor intimidant , care să te bage ușor în încurcătură. Greutatea deciziei crește atunci când descoperi ofertele de pe piață și iei contact cu tipurile de mașini super performante scoase la vânzare, ai căror producători îți promit marea și sarea .

Cum alegi cea mai bună mașină de cusut ?

Pentru a te asgiura că vei alege chibzuit și inteligent va trebui ca mai întâi să te informezi cu privire la factorii decisivi care cresc calitatea acestei piese. Odată ce ți-ai făcut tema în acest domeniu, poți începe să cauți liniștit cea mai bună mașină de cusut .

Tipul mașinii de cusut

Există 2 mari categorii de mașini de cusut : mecanice și electrice.

În cazul mașinilor mecanice , mișcarea acului este generată de acțiunile utilizatorului ( apăsarea pedalei, rotirea cu mâna) Fiindcă presupune un efort mai mare și necesită capacități de coodonare foarte bune , acest model este recomandat pentru utilizatorii care știu să stăpânească această piesă și care doresc să controleze fiecare pas al procesului de lucru. Bineînțeles că după câteva sesiuni de folosire a mașinii chiar și un neprofesionist va putea face față unui astfel de dispozitiv , dificultatea utilizării nefiind de fapt o piedică foarte mare .

Mașinile de cusut electrice dispun de o componentă electronică responsabilă de controlul mișcărilor și al programelor. Automatizând astfel procesul , produsul va fi mai ușor de folosit, oferind utilizatorilor mai multă lejeritate în lucru .

Există în plus și o ultimă variantă – mașina de cusut computerizată – un dispozitiv recent apărut, de ultimă generație care presupune programarea acțiunilor care trebuie executate și a setărilor digitale cu ajutorul unui software. Pe cât de performante sunt aceste dispozitive, pe atât de costisitoare va fi achiziția lor.

Părerile cu privire la varianta cea mai potrivită și eficientă sunt împărțite, de aceea te sfătuim să faci cu atenție această decizie și să te orientezi spre mecanismul cu care te simți mai comod și pe care îl poți controla mai ușor.

Programe și funcții

Este important să știi exact ce poate face mașina de cusut aleasă astfel încât să poți evalua dacă aceasta va fi sau nu de ajutor pentru proiectele tale. Astfel, o mașină performantă va putea efectua mai multe tipuri de cusături ( atât drepte cât și în zig zag , sau chiar cusături invizibile ), modele pentru broderii, modele de surfilare, coasere fermoar, coasere nasturi/butonieră, etc.

Alte funcții utile , recomandate mai ales pentru un utilizator care dorește să practice cusutul la nivel avansat sunt : reglajul pasului de cusut, introducerea automată a aței în ac ( infilare automată),posibilitatea coaserii în cerc ( braț mobil ) , opțiunea de a regla distanța dintre ac și platforma mașinii , reglajul lățimii cusăturii.

Suveica

Piesa pe care se înfășoară ața se numește suveică, dispozitiv care necesită periodic umplerea cu fir. Există atât suveici verticale cât și modele orizontale. Cele verticale sunt mai greu de utilizat, fiind dificil de așezat în interiorul mașinii odată ce au fost scoase și necesitând ungerea frecventă cu ulei pentru o bună funcționare. Mult mai ușor de folosit sunt suveicile orizontale , dispozitive care au adus un plus de confort și se găsesc la majoritatea mașinilor de cusut de nouă generație . Ele pot fi poziționate rapid în interiorul mecanismului și oferă utilizatorului posibilitatea de a vedea când s-a terminat ața .

Sisteme de siguranță

Alături de toate caracteristicile amintite, un alt factor esențial al unei mașini de cusut este gradul de siguranță oferit . Din acest punct de vedere , recomandăm optarea pentru un aparat care să dispună de un sistem de auto-oprire și protecție a mâinii și care să fie capabil să ilumineze zona de lucru . Totodată, este de preferat ca mașina de cusut să aibă un sistem de prindere a materialului din 7 puncte , pentru a evita deplasarea haotică a cusăturii pe suprafața materialului .

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Masini de cusut

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Singer Supera 5523

Are o viteza de coasere de 1100 imp/min cu 23 programe de baza care extins are pana la 400 cusaturi combinate. Programe cusatura invizibile, cusaturi drepte si de surfilare. De altfel are si un sistem de introducere automata a atei in ac.

2

Minerva M87V

Minerva M87V este o masina electromecanica de cusut care cu siguranta se va potrivi necesitatilor casnice. Cele trei programe incluse includ cusaturile uzuale pentru diferite materiale iar reglarea lungimii pasului si pozitionarea acului extind posibilitatea de a va ajuta sa creati articole textile la vinel de profesionisti.

3

Toyota ECO26C

Este o masina destul de simpla si comoda in acelasi timp dar care cu siguranta se va potrivi pentru reparatii cat si pentru confectionarea hainelor. Masina are 25 de programe si este extrem de simplu de operat. Viteza de coasere pentru aceasta masina este de 800 imp/min.

4

Singer Initiale 2250

O masina deosebita cu care puteti duce cu usurinta la bun sfarsit toate proiectele dumneavoastra. Tipurile de cusaturi sunt: 2 modele de surfilare, o cusatura dreapta in 2 pozitii de coasere ale acului, un model de broderie, si o butoniere in patru pasi. Viteza de imprimare este de 1500 imp / min.

5

Minerva B21

Minerva B21 este o masina de cusut potrivita atat celor cu experienta cat si incepatorilor. Este dotata cu o suveica verticala iar printre numeroasele operatiuni se regasesc cele mai necesare cusaturi precum: elastice, utile, surfilare si butoniera in regim automat.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri