13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriCea mai bună mașină de făcut pâine

Cea mai bună mașină de făcut pâine

Date:

Stiri Similare

Un citat spune : ” Pâinea este regele mesei și toate celelalte sunt doar curtea regală care îl înconjoară pe rege” (Louis Bromfield). De-a lungul timpului, pâinea a fost principala sursă de hrană pentru oameni din întreaga lume . Poporul român poate afirma că alimentul de bază , nelipsit de la fiecare masă a fost întotdeauna ”pâinea cea de toate zilele”. Însă, pe măsură ce tehnologia a evoluat și a preluat puterea, valoarea pâinii aburinde, abia scoasă din cuptorul bunicii a fost uitată. Astăzi există diverse varietăți de produse de panificație, cu arome tot mai diverse , însă potențiatorii de aromă adăugați fac ca pâinea să își piardă gustul și proprietățile sănătoase.

În ultima vreme, românul demonstrează că își dorește să se întoarcă la orgini, să redescopere gustul tradițional de altădată. Este momentul să eliminăm din alimentație produsele bogate în aditivi de creștere și conservare și să încercăm să avem un anumit control asupra alimentelor pe care le consumăm. Cum putem face acest lucru?

Este simplu. Tot tehnologia este ”vinovată” de soluționarea acestor probleme. Niciodată nu a fost mai simplu să prepari o pâine delicioasă, gustoasă și în același timp sănătoasă chiar la tine acasă. Nu ai nevoie de cuptorul bunicii pentru a obține astfel de rezultate. Tot ce trebuie să faci este să îți achiziționezi o mașină de făcut pâine și astfel vei face primul pas spre reîntoarcerea la gusturile tradiționale.

Dacă îți e dor să simți mirosul pâinii proaspete abia scoasă din cuptor și să te bucuri de o pâine caldă ori de câte ori dorești , se merită să faci această investiție și suntem siguri că nu vei regreta . Tot ce trebuie să faci este să adaugi ingredientele necesare în aparat, să selectezi programul, iar apoi mașina se va ocupa de restul procesului. Avantajele nu se opresc aici. Nu doar că vei câștiga timp și vei obține mult mai ușor produsul dorit, ci vei face și o economie serioasă în privința banilor. Pâinea preparată cu un astfel de dispozitiv este mai ieftină decât cea din comerț și în același timp mai plină de savoare.

Cum alegi cea mai bună mașină de făcut pâine?

Dacă de-ai convins de beneficiile pe care mașina de făcut pâine ți le poate aduce ție și familiei tale, nu ezita să investești într-un astfel de aparat. Fiindcă știm că nu este ușor să decizi care model este potrivit pentru tine , am alcătuit o listă cu factorii de care trebuie să ții cont pentru a fi sigur că ai ales cea mai bună mașină de făcut pâine.
Capacitatea mașinii de făcut pâine

Mai întâi trebuie să te asiguri că mașina de pâine aleasă va acoperi necesitățile familiei tale , dar și cazurile speciale când vei avea casa plină de invitați. Prin urmare, este important să verifici capacitatea cuvei aparatului, în funcție de care vei putea să prepari o anumită cantitate de pâine. Valoarea acestei capacități poate varia între 500 grame și 2 kilograme. Alege înțelept astfel încât pâinea să fie suficientă: să nu fie nevoie să prepari pâinea în mai multe runde și, în același timp, să nu fie o cantitate prea mare care să se învechească .

Performanțele mașinii de făcut pâine

Indicatorul de performanță ai unui astfel de dispozitiv este puterea aparatului , factor care influențează rapiditatea procesului de coacere. Mașina poate avea o putere de la 400 wați până la 1600 wați. Dacă doriți să vă bucurați de o coacere cât mai rapidă, optați pentru o mașină de făcut pâine cu o putere cât mai mare.

Funcții și programe oferite

Dacă doriți ca mașina să fie capabilă să realizeze și alte produse pe lângă binecunoscuta pâine, recomandarea noastră este să verificați dacă aparatul oferă posibilitatea de a prepara și altceva. O mașină de făcut pâine performantă va dispune de un pachet de programe destinate preparării aluatului pentru pizza sau pentru prăjituri, pastelor de casă, baghetelor, chiar și pentru prepararea gemului. Mai mult decât atât, exstă dispozitive care îți oferă posibilitatea de a alege gradul de rumenire a produsului finit.

Temporizatorul sau pornirea întârziată este o altă funcție importantă care permite prepararea pâinii la ora dorită de dumneavoastră. Astfel, dacă vreți să vă bucurați dimineața la micul dejun de o pâine proaspătă și caldă, puteți seta seara mașina de pâine astfel încât la ora dorită pâinea să fie gata. Pe lângă pornirea întârziată, asigurați-vă că mașina de făcut pâine oferă opțiunea de păstrare la cald a pâinii, ceea ce va menține prospețimea produsului pentru mai mult timp .

Perioada de garanție

Nu în ultimul rând, este important ca întotdeauna să verificați perioada de garanție oferită de producător. Optați pentru produse care au garanție pentru cel puțin 2 ani . De asemenea, asigurați-vă că furnizorul este de încredere și că orice probleme sau defecțiuni care ar putea apărea eventual vor fi soluționate fără prea multe bătăi de cap .

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Masini de paine

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Tefal Home Bread Baguette PF610138

Alaturi de Bread Baguette PF610138 nu mai ai de ales intre preparate gustoare si placerea gustului. Aceasta masina are 3 programe fara gluten, 7 programe pentru paine si alte 7 programe pentru alte tipuri de preparate precum: paste, dospit, copt, prajituri, terci, cereale si gem.

Vezi pret si detalii

2

Philips HD9046/90

Acesta masina de la Philips va intampina cu 14 programe presetate care sunt gata de utilizare si coc perfect orice paine, de la grau integral, varietati frantuzesti sau dulci. De asemanea face si specialitati de paine precum cozonacul, borodinsky sau aluat delicios de paste.

Vezi pret si detalii

3

Gorenje BM900WII

O masina simpla cu 15 programe presetate la care trebuie doar sa apasati pe buton pentru a selecta nivelul de coacere si crusta dorit iar de restul se ocupa Gorenje BM900WII. Functii incluse: prepararea automata a aluatului, functia de pastrare a caldurii, program de creste a aluatului.

Vezi pret si detalii

4

Oursson BM0801J/IV

Oursson BM0801J/IV vine cu 10 programe automate care pur si simplu fac treaba in locul dumneavoastra. Aceasta masina de copt inteligenta va intreaba ce culoare doriti sa aiba crusta painii, mai inchisa sau mai deschisa. Aparatul detine functia care pastreaza painea calda timp de 1 ora dupa ce a fost preparata.

Vezi pret si detalii

5

Star-Light MPD-800W

Cu ajutorul acestei masini de paine Star-Light MPD-800W alimentatia va fi mai sanatoasa in casa dumneavoastra. Masina are 12 programe presetate care sunt gata de utilizare. Puteti face paine integrala, varietati de cozonaci si multe altele. Cu ajutorul functiei de rumenire puteti seta rumenirea in functie de preferinte.

Vezi pret si detalii

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri