19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriCea mai bună mașină de găurit cu acumulator

Cea mai bună mașină de găurit cu acumulator

Date:

Stiri Similare

Fie că ești un meșter profesionist sau tâmplar, sau dacă vrei pur și simplu să efectuezi câteva reparații prin gospodărie, o mașină de găurit se va dovedi a fi extrem de utilă . Construcția sau asamblarea mobilei, instalarea rafturilor, agățarea unor tablouri sunt doar câteva dintre activitățile care vor fi la îndemâna ta odată ce deții o astfel de mașinărie. Astfel, în prezent bormașina a devenit un dispozitiv indispensabil, pe care orice gospodar trebuie să îl dețină , alături de binecunoscutele unelte clasice : patent, ciocan, chei, etc.

Ce este mașina de găurit și cum funcționează?

Mașina de găurit sau bormașina folosește puterea unui motor electric pentru a găuri prin sfredelire/perforare materialul cu ajutorul unui burghiu. Cele mai performante pot îndeplini și alte funcții suplimentare, precum autofiletarea, frezarea, etc.

Pe piață există mai multe tipuri de astfel de mașinării , fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. În ultima perioadă, cele mai căutate modele sunt bormasinile cu acumulator , opțiune preferată mai ales de utilizatorii ocazionali, datorită ușurinței mari în folosire. Totodată, și profesioniștii apreciază performanțele acestui tip de mașină de găurit , unii dintre ei optând pentru această variantă.

Avantajele unei mașini de găurit cu acumulator

  • Permite utilizarea ei în spații mici
  • Portabilitatea – nu există limitări legate de rețeaua electrică
  • Majoritatea modelelor prezintă acumulator interschimbabil și au încorporată lumină prin LED.
  • Funcția de înșurubare

Cum alegi cea mai bună mașină de găurit cu acumulator?

Atunci când achiziționezi o bormașină cu acumulator sunt mai multe lucruri de care trebuie să ții cont pentru a fi sigur că ai investit inteligent. Există multiplii producători pe piață însă nu toți reușesc să ofere prin produsele lor calitatea așteptată, rezistență și performanță. În următoarele rânduri îți oferim câteva îndrumări referitoare la aspectele unei bormașini performante , o analiză a criteriilor de selecție a celei mai bune mașini de găurit cu acumulator.

Acumulatorul

După cum probabil vă așteptați, un factor esențial căruia trebuie să îi dați atenție este ACUMULATORUL. Actualmente, pe piață puteți găsi 3 tipuri de baterii , fiecare având plusuri și minusuri:

  • Acumulatoare pe baza de nichel-cadniu (NiCd) – deloc costisitoare, se găsesc mai ales în cazul bormașinilor de tip hobby. Dezavantajul lor sunt: toxicitatea cadmiului pentru mediu , randamentul scăzut al acumulatorului la temperaturi mari , rezistența mică în comparație cu celelalte tipuri de baterii.
  • Acumulatoare pe bază de nichel-metal hybrid (NiMH) – prezintă un grad mic de auto-descărcare și costuri scăzute, însă se găsesc din ce în ce mai rar pe piață.
  • Acumulatoare pe bază de litiu-ion (Li-Ion) – cel mai performant tip de acumulator, având un efect de auto-descărcare foarte redus. În plus, capacitatea acumulatorului nu scade dacă veți încărca bateria fără a fi complet descărcată. Alte avantaje importante sunt încărcarea rapidă, durata mare de viață a acumulatorilor Li-Ion spre deosebire de celelalte tipuri și greutatea mică a acestor baterii.

Cele mai bune mașini de găurit cu acumulator prezintă în setul de livrare câte 2 baterii . Dacă aveți posibilitatea, vă recomandăm să alegeți un încărcător cu protecție pentru a evita supraîncălzirea acestuia și , astfel, defecțiunile ce pot apărea după o utilizare mai îndelungată.

Voltajul acumulatorului

Cu cât acumulatorul va avea un voltaj mai mare, cu atât și viteza de găurire va fi mai crescută. Există pe piață variate mașini de găurit ale căror baterii au voltaje de la 3 volti până la chiar 40 de volti . în general, o bormașină cu o putere de 3,6-5 volți este suficientă dacă nu utilizezi foarte des dispozitivul și materialele perforate sunt relativ subțiri. În schimb, pentru o utilizare mai frecventă și pentru găurirea unor materiale mai dure e necesar să optezi pentru o mașină cu un voltaj între 12-18 volți.

Design

Noile modele vin cu forme și culori tot mai variate, create special pentru a-ți lua ochii. Pentru o bormașină de calitate trebuie să ai în atenție următoarele aspecte esențiale: mașina să aibă o greutate cât mai mică, dimensiuni cât mai practice, să fie creată dintr-un material plastic de calitate, iar mânerul să fie ergonomic.

Viteza de găurire

Un element esențial pe care trebuie să îl aveți în vizor este turația mașinii de găurit sau viteza de perforare a acesteia. Pe piață se găsesc modele cu turații de la 300 rpm (rotații pe minut) până la 1500 rpm. Deși suntem îndemnați să credem că o valoare mai mare echivalează întotdeauna cu o performanță mai mare, în cazul în care lucrați cu materiale mai dure sau găuri de diametru mare se recomandă o turație mai redusă . Vitezele mari sunt adecvate pentru materiale cu o duritate mai scăzută.

Cele mai performante modele de mașini de găurit dispun de o funcție suplimentară de reglare a turației, ceea ce vă va da posibilitatea de a lucra atât cu materiale diferite ca duritate .

Funcțiile mașinii de găurit cu acumulator

Există trei opțiuni notabile atunci când vine vorba de o bormașină. Pentru un simplu utilizator, care va folosi ocazional dispozitivul, o mașină care dispune de funcțiile de găurire și înșurubare este mai mult decât suficientă . Pentru utilizatorii profesioniști, este necesară o funcție suplimentară, cea de perforare cu rotopercutor, pentru a se asigura că pot lucra cu orice tip de material, indiferent de duritatea acestuia.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Masini de gaurit cu acumulator

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Li-Ion Bosch PSB 1080 LI-2

Cu ajutorul cipului Syneon Chip va asigura interactiunea dintre bateriile Li-Ion, vitezele flexibile si motorul puternic.  Gata mereu de a fi folosita, tehnologia Lithium-Ion fara nici un efect de memorie. Pentru eficienta de lucru in orice material va ajuta si functia de percutie.

2

Bosch Professional GSR 120-Li

Cu un corp compact si o lungime de doar 182mm, aceasta masina este pregatita pentru a lucra in locuri greu accesibile. Pentru o operare confortabile manerul este cauciucat si moale. Durata de incarcare pentru acumulator este de aproximativ 90 min.

3

Trotec Germania PSCS 10

Aceasta masina este dotata cu doua trepte de turatie, una pentru gaurire la turatie mare iar cealalta pentru insurubare la turatie mica. De altfel masina de gaurit este dotata cu un LED care mareste vizibilitatea suprafetei de lucru. Incarcator rapid, in aproximativ 1 ora.

4

Steinhaus PRO-CD18

Un design compact si un maner softgrip va ajuta sa simplificati controlul si utilizarea acestei maini pe toata durata folosirii. Masina are doua trepte de turatie, una pentru gaurire la turatie mare iar cealalta pentru insurabare la turatie mica. LED incorporat pentru iluminare.

5

Stern CD06-180B

Bormasina Straus Stern CD06-180B este una foarte compacta si usoara si are pana la 1250 rotatii pe minut, in acest fel reusind sa multumeasca majoritatea meseriasilor. Acumulator este inclus in pret si se incarca in doar cateva minute cu pana la 70% din capacitatea totala.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri