19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriCea mai bună mașină de spălat rufe

Cea mai bună mașină de spălat rufe

Date:

Stiri Similare

Exist deci… cumpăr. Cumpăr, deci exist . Astfel putem rezuma în puține cuvinte societatea în care trăim – o societate a consumerismului , în care omul a devenit o simplă ustensilă de rulare a banului. Cumpărăm fără să gândim și, de aceea, ne găsim iar și iar în postura de a necesita un nou produs . Idolatrizăm aparențele și produsele cât mai ofertante ca preț , doua aspecte după care mulți se ghidează, dar care constituie de fapt rețeta de a rămâne în cercul vicios al consumului.

Exist, deci consum ( fără să cuget )..

Atunci când vine vorba de a achiziționa noi produse, indiferent de categorie, este o realitate faptul că românul nu are educația necesară. Dacă te aflii și tu în această goană după nimic și ești cuprins în febra superficialului, este timpul să începi să investești inteligent.

Unul din produsele care are succes în rândul românilor pe această piață de consum este mașina de spălat. Nu de multe ori, ne lăsăm furați de prețurile mici ale unui dispozitiv care aparent ne oferă marea și sarea încât nu numai că îl achiziționăm cât mai rapid posibil , însă vom ajunge să ne simțim și mândri de ”investiția” pe care am făcut-o. În scurt timp vom realiza că acea mașină de spălat care ar fi trebuit să reziste cel puțin 2-3 ani nu este capabilă să spele eficient rufele și , cel mai probabil, va începe ușor ușor să se degradeze iremediabil. Și atunci , vei reintra în jocul consumului, mergând să achiziționezi un alt produs. Pentru că asta înseamnă piață de consum – produse care imediat după ce au ieșit din garanție nu mai sunt bune de nimic.

Însă, aici vrem să intervenim noi, fiindcă poți face o schimbare și poți evita acest val amăgitor care cuprinde cât mai mulți oameni.

Cum poți alege cea mai bună mașină de spălat rufe?

Pentru a nu repeta greșelile din trecut încearcă să faci lucrurile diferit de această dată. Atunci când vei achiziționa un nou produs, asigură-te că ai realizat o minimă documentație despre mașinile de spălat – care sunt mărcile cele mai bune, care sunt factorii care asigură calitatea , ce funcții trebuie să ofere, etc.

Așadar, îți recomandăm să iei în considerare câteva detalii pe care noi le-am pus cap la cap , detalii referitoare la caracteristicile care aduc calitatea și rezistența unui astfel de dispozitiv. Vei fi cu un pas mai aproape de achiziționarea celei mai bune mașini de spălat rufe – o mașină care va reprezenta ea însăși o garanție a succesului.

Tipul mașinii de spălat

Prima decizie pe care va trebui să o luați va fi legată de tipul mașinii de spălat . Există 2 categorii principale pentru care puteți opta :
Frontale – cele mai răspândite. Încărcarea rufelor se face prin fața mașinii și permite vizualizarea procesului de spălare. Reprezintă cea mai bună alegere ca eficiență , fiind capabile să încarce o cantitate mare de rufe. Consumul este redus și hainele sunt mult mai bine protejate.
Verticale / Mașini de spălat top – încărcarea rufelor se face prin deschiderea unui capac aflat deasupra mașinii. Sunt recomandate pentru familiile mai puțin numeroase, întrucât au o capacitate mai mică de spălare .

Capacitatea mașinii de spălat

O regulă principală atunci când vine vorba de achiziționarea unei mașini de spălat este alegerea atentă a capacității acesteia – factor care vă dă informații despre cantitatea maximă de rufe pe care le veți putea spăla într-o singură sesiune. Elementul pe care va trebui să îl verificați în această privință este cuva mașinii de spălat.
Pentru familiile mici , o capacitate de spălare medie de 5 kg este suficientă , în timp ce o familie numeroasă va trebui să opteze pentru valori mai mari de 7-8 kg. Alegeți deci în funcție de necesități și de numărul de rufe pe care în mod obișnuit îl puneți în coș săptămânal.

Consumul

Fiindcă mașinile de spălat sunt capabile să consume destul de mult curent și apă, este important să alegeți un dispozitiv cu un consum cât mai rezonabil asfel încât să nu fie nevoie să cheltuiți sume exagerate din această cauză. De aceea, optați pentru o mașină cât mai economică și ecologică. Factorul care indică nivelul de consum al dispozitivului este clasa energetică , notată cu litere de la A la D astfel încât clasa A ( A+, A++, A+++) echivalează cu cel mai mic consum în timp ce clasa D indică un consum energetic exagerat.

Prin urmare, orientați-vă spre o mașină de spălat din clasa A și chiar dacă va trebui să puneți un ban în plus pentru achiziționarea ei veți constata în timp că ați făcut o adevărată investiție.

Programe oferite

Nu în ultimul rând, verificați programele de spălare incluse și alte opțiuni suplimentare pe care mașina le-ar putea prezenta. Cu cât dispozitivul vă va oferi mai multe programe și cu cât vor fi mai variate setările, cu atât cresc șansele ca mașina de spălat să acopere toate nevoile și preferințele dumneavoastră. Este esențial ca mașina să dispună de un program rapid și economic , de folos atunci când doriți să spălați repede anumite rufe mai puțin murdare sau când ești pe fugă și nu ai timp să aștepti 1 oră pentru spălarea unui anumit articol de îmbrăcăminte . De asemenea, verificați dacă dispozitivul oferă programe pentru rufe mai delicate , pentru textile din bumbac,lână, mătase.

Nivelul de zgomot

Probabil că nimeni nu își dorește ca mașina de spălat să transforme casa într-un loc stresant și zgomotos. Pentru un plus de confort și pentru o utilizare liniștită, optați pentru o mașină de spălat cât mai silențioasă, al cărei nivel de zgomot să nu depășească 60 dB.

Viteza de centrifugare

Dacă vă doriți nu numai haine spălate eficient, ci și cât mai uscate și bine stoarse, va trebui să vă orientați spre o mașină cu o viteză de centrifugare cât mai mare. Recomandarea noastră este ca, totuși , să eviți maximele ( 1600 rotații pe min) , viteză la care rufele vor fi extrem de șifonate și care în timp poate scădea durata de viață a motorului. Cel mai bine este să optezi pentru o mașină care îți permite să reglezi viteza de centrifugare (de la 400 la 1200 rotații pe minut ) în funcție de tipul articolelor pe care le speli și de sensibilitatea lor.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Masini de spalat rufe

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Hotpoint RSG 825 JS EU

Conform raportului calitate/pret acest model dupa parerea noastra este cea mai buna masina de spalat rufe. Are o capacitate de incarcare de 8kg, iar dimensiunile sunt destul de modeste si anume 85 x 59.5 x 60.5 cm.  Ofera 16 programe, printre care unul antialergic si multe alte optiuni.

Vezi pret si detalii

2

LG F4JTY0W

LG F4JTY0W are o capacitate de 8kg si 14 programe de spalare la o viteza maxima de uscare de 1400 rpm si face parte din clasa energetica A++.  Nivelul de vibratii este extrem de mic iar dupa o spalare rufele nu sunt atat de sifonate, ca in cazult altor masini de spalat, toate aceste datorita tehnologiei 6 motion.

Vezi pret si detalii

3

Whirlpool AWS 71400

Aceasta masina de la Whirpool are o capacitate de maxim 7kg si o viteza ce centrifugare de 1400 rpm. Cele 15 programe de functionare acopera toate necesitatile de spalare, mai mult de atat aceasta masina detine si un program de spalare rapida care este de doar 15 minute.

Vezi pret si detalii

4

Indesit IWSD61251CECO

Cea mai ieftina masina de spalat din clasamentul nostru are o capacitate de maxim 6kg si o viteza a uscatorului de 1200 rpm. Ofera 16 programe de spalare si un butor temporizator, cu care puteti seta sa inceapa masina spalarea la ora setata de dumneavoastra.

Vezi pret si detalii

5

Samsung WW70J5345FW/LE

Incarcare maxima de 7kg, 10 programa de spalare si un program de spalare rapida de doar 15 minute, viteza de centrifugare 1200 rpm. Face parte din clasa energetica A+++, iar nivelul de zgomot produs la centrifugare este de doar 76dB si 62dB la spalare.

Vezi pret si detalii

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri