10.3 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriCea mai bună mașină de tuns iarba

Cea mai bună mașină de tuns iarba

Date:

Stiri Similare

Deții o grădină și îți dorești ca aspectul acesteia să fie mereu perfect, indiferent de circumstanțe? Visezi la un gazon amenajat , îngrijit, fără a avea nevoie de multă muncă pentru obținerea acestor rezultate? Dispozitivul care va ajuta la transformarea în realitate a acestor dorințe și nevoi este binecunoscuta mașină de tuns iarbă.

Probabil știi că îngrijirea atentă a grădinii , mai ales în sezonul estival, nu este o sarcina ușoară. Iar dacă nu petreci timp controlând atent vegetația efectele nu vor întârzia să apară și aspectul general al grădinii va fi unul inestetic. De aceea, în ultima perioadă tot mai mulți aleg să opteze pentru această soluție comodă și totodată eficientă: mașina de tuns gazonul – dispozitiv performant, robust, ușor de manevrat, care te ajută să obții rezultatele dorite într-un timp mult mai scurt.

Dacă ești în căutarea unui astfel de dispozitiv care să îți ofere rezultate impecabile, te invităm să urmărești analiza caracteristicilor relevante pentru alegerea celei mai bune mașini de tuns iarba. Așadar, stabileste-ți un buget de achiziție, gândește-te la necesitățile din gospodărie, iar apoi bazându-te pe criteriile de selecție de mai jos optează pentru cel mai bun model.

Cum alegi cea mai bună mașină de tuns iarba?

Tipul mașinii

Un prim factor important pe care trebuie să îl aveți în vedere este tipologia mașinii de tuns iarba, de care vor fi dependente o serie de alte caracteristici esențiale.
Astfel, există pe piață 2 variante , în funcție de metoda de deplasare:

Mașini cu împingere – modelul cel mai comun, potrivite pentru utilizarea casnică, având dimensiuni practice. Acestea pot tunde suprafețe medii sau restrânse.
Mașinile de tuns iarba cu împingere pot fi motorizate, caz în care utilizatorul trebuie numai să ghideze mașina pe suprafața de lucru, sau cu utilizare manuală, variantă ce presupune propulsarea mașinii prin forțele proprii. Dacă doriți un grad mai mare de confort, optați pentru o mașină motorizată.
Mașini de tip mini-tractor – indicate pentru suprafețe mari, oferind un grad mare de confort. Este recomandat să utilizați acest model în cazul în care suprafața grădinii dumneavoastră depășește 1400 mp.

Atunci când alegeți un anumit timp de mașină de tuns iarba, un aspect important în luarea deciziei este suprafața de lucru. Pentru grădini sau curți mai mari, modelul cel mai potrivit este cel de tip mini-tractor, iar pentru spații mici sunt recomandate mașinile de tuns iarba cu împingere din spate. Dacă grădina prezintă o vegetație mai dificil de stăpânit ( arbuști, vegetație cu tulpină mai lemnoasă), alegerea unei mașini motorizate va diminua din efort și vă va scuti de multă bătaie de cap. Dispozitivele cu propulsie manuală pot face față cu brio într-o grădină plantată numai cu gazon.
Cu cât veți adapta mai corect capabilitățile produsului la cerințele grădinii dumneavoastră, cu atât riscul de a deteriora mașinăria va fi mai mic.

Alimentarea și puterea motorului

Dacă optezi pentru un model motorizat, un alt aspect important la care trebuie să dai atenție este tipul de alimentare – criteriu care decide flexibilitatea modelului, dar și costul pe termen lung. Mașinile cu împingere din spate pot funcționa fie cu combustibil, fie cu energie electrică. În cazul în care modelul ales de tine este o mașină electrică,îți recomandăm să cauți o mașină care să permită utilizarea de acumulatori.
Mașinile de tip mini-tractor utilizeaza combustibil lichid , motorină sau benzină, având deci un motor cu ardere internă.
Cu cât puterea motorului va fi mai mare, cu atât mașinile vor fi mai performante, eficiente și durabile, dar și cu un consum energetic direct proporțional. O mașină de tuns iarba performantă care funcționează pe bază de energie electrică trebuie să aibă peste 1300 W, în timp ce un model pe benzină trebuie să aibă o putere de peste 3 CP ( 1 cal putere = 735 watti).

Colectarea resturilor vegetale

Pe piață există atât modele cu sac colector, care stochează iarba într-un sac special, cât și modele fără sac colector, care elimină resturile vegetale pe suprafața în prealabil tunsă. Prima variantă implică un plus de confort, ușurându-ți munca, în timp ce optarea pentru cea de-a doua îți aduce de lucru în plus. Atenție însă și la capacitatea recipientului de colectare a resturilor vegetale, pentru a ști cât de des va fi necesar să îl goliți în urma unei utilizări . Recipientele de stocare au capacități de la 20 l până la 100 l sau chiar mai mult pentru modelele moderne, mai costisitoare.

Alte caracteristici

Dacă doriți ca alegerea făcută să fie una de durată, optați pentru o mașină care să prezinte un filtru de aer cât mai performant, care să reziste utilizării îndelungate. Totodată , este important ca mânerul să fie ușor de manevrat. Cele mai peformante modele oferă posibilitatea de a regla înălțimea acestuia, asigurând folosirea comodă a utilajului, sau chiar prezintă manere pliabile, optimizând în acest fel spațiul de stocare.
Nu uitați să dați atenție și nivelului de zgomot produs , pentru un nivel de confort crescut.

Perioada de garanție

Una din cele mai importante decizii pe care le veți face în momentul achiziției ține de perioada de garanție. În general , aceasta este de la 2 ani la 5 ani . Fiindcă vorbim de un utilaj predispus uzurii care se poate defecționa odată cu trecerea timpului, e important să alegeți o perioadă de garanție cât mai întinsă în care să aveți posibilitatea de a beneficia în mod gratuit de reparații.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Masini de tuns iarba

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Makita PLM4627

Modelul Makita PLM4627 este echipat cu un motor Briggs Straton 500E care este pe benzina, performant si puternic. Rotile au un design solid cu rulmenti iar sistemul de taiere este 4Cut. Manerul este ergonomic cu 3 pozitii care va permite sa selectazi inaltimea taierii. Suprafata de tundere 1400m².

2

GREENFIELD G-MTG46A1

Carcasa metalica cu evacuare dorsala si laterala. Sacul colector este cu capan din plastic. Dispune de altfel si de maner cu inaltime reglabila, functia de mulching, motor fiabil in 4 timpi iar modelul este unul autotractat cu 1 treapta de viteza.

3

Bosch ARM 3400

Manerul este unul ergonomic Ergoflex care va ajuta in ghidarea masinii fara efort pentru masina de tuns si pentru un spate sanatos. Pentru a va ajuta sa economisiti spatiu aceasta masina are manerul cu dubla pliere si caseta colectare a ierbii cu posibilitate de stivuire.

4

MAKITA ELM3311

Acesta masina de tuns iarba este ideala pentru suprafete medii de pana la 400m2. Caroseria care este una ergonomica va permite tunderea ierbii chiar si in zonele mai putin accesibile din apropierea bordurilor si a gardurilor. Este echipata cu un cos colector care este foarte usor de montat, carcasa este rezistenta la socuri.

5

Texas LME1100

Texas LME1100 cu motor electric cu o putere de 1100W are o latime de lucru de 32cm si este recomandat pentru suprafetele de pana in 400m2. Avantajele masinii de tuns electrice sunt: cost de intretinere foarte redus, nu polueaza. Dupa ce ati incheiat lucrul aceasta masina nu necesita decat o simpla curatare. Ghidoul este pliabil pentru a economisi spatiu de depozitare.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri