19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriCea mai bună oală sub presiune

Cea mai bună oală sub presiune

Date:

Stiri Similare

Din ce în ce mai multe persoane au descoperit avantajele pe care gătitul le poate aduce unui stil de viață cât mai sănătos. Petrecerea timpului în bucătărie a devenit deci o activitate tot mai populară, relaxantă și plăcută .’

Însă, indiferent de cât de pasionat ai fi de această artă a gastronomiei, cu siguranță îți dorești să poți găti unele preparate mult mai repede. Atunci când sezonul fierbinte își face simțită prezența și temperaturile încep să crească, îți vei dori să petreci mai puțin timp în bucătărie și totodată să obții rezultatele sperate în ceea ce privește calitatea mâncărurilor preparate.

Dacă te confrunți și tu cu aceste probleme avem soluția pentru tine : achiziționarea unei oale sub presiune.

Ce este oala sub presiune și cum funcționează ea?

Oala sub presiune este un instrument care permite gătirea rapidă a alimentelor conservând proprietățile lor nutritive. Timpul de gătire va fi diminuat cu până la 80% folosind această ustensilă care permite atingerea unor temperaturi mult mai ridicate decât în cazul oalelor obișnuite. ( chiar 120 de grade Celsius ) . oala sub presiune este recomandată pentru prepararea alimentelor care necesită un timp de gătit de peste 45 de minute. ( ciorbe, preparate din carne, tocănițe, etc)

Principiul de funcționare care stă la baza acestei ustensile este relativ simplu. Datorită mediului etanș care rezultă prin intermediul modului de închidere a capacului, aerul și aburul din interiorul piesei de gătit nu vor putea ieși , ceea ce va determina o creștere a presiunii din interior și, implicit, o creștere a temperaturii din oală. Dacă presiunea depășește un anumit prag de normalitate, oala este dotată cu o valvă de siguranță care va controla eliminarea aerului și a aburului din interior .

Dacă te-ai convins și tu de avantajele pe care această ”oală-minune” le oferă, mai rămâne doar să te informezi cu privire la detaliile sale tehnice și la criteriile care determină calitatea ustensilei. Odată informat cu privire la principalele caracteristici pe care acest instrument de gătit trebuie să le dețină, vei fi doar la un pas depărtare de achiziționarea celei mai bune oale sub presiune .

Cum alegi cea mai bună oală sub presiune ?

Pentru a fi sigur că vei face cea mai bună alegere, trebuie să dai atenție unor criterii esențiale, precum : capacitatea, materialul, sursa de căldură.

Capacitatea

Un prim lucru pe care trebuie să îl faci este să te orientezi cu privire la volumul oalei de presiune. Dacă gătești pentru un număr mai mare de persoane în mod frecvent, optează pentru o capacitate mai mare, de 5 l sau chiar mai mult. Dacă în schimb gătești doar pentru tine, poți alege o oală sub presiune cu un volm mai redus .

Materialul

Optează pentru materiale rezistente, de cea mai bună calitate, pentru a te asigura că vei putea utiliza oala sub presiune pentru o perioadă mai îndelungată și că preparatele vor fi gătite în cele mai bune condiții. Noi vă recomandăm să opțati pentru o ustensilă confecționată din oțel inoxidabil sau oțel carbon, material de calitate, de o rezistență superioară .

Sursa de căldură

Verifică întotdeauna dacă oala de presiune poate fi alimentată la sursa de căldură pe care tu o utilizezi . Cele mai performante permit folosirea cu brio a tuturor variantelor de sursă de căldură , fără a fi condiționate de un anumit tip .
Oala cu presiune poate avea deci utilizare universală din acest punct de vedere sau poate avea ca sursă de căldură preferată una din următoarele variante: gaz, vitroceramică, inducție sau sursă electrică.

Sistemele de siguranță

Fiindcă oala sub presiune va funcționa la temperaturi de până la 120 de grade , trebuie neapărat să țineți cont ca modelul ales să vă asigure un anumit grad de siguranță. Produsele performante vor dispune de un sistem de siguranță care să împiedice deschiderea oalei pănâ când presiunea din interior nu este scoasă sau care să nu permită crearea de presiune în interior până când capacul nu este închis corespunzător. Optați deci pentru modele care să ofere sisteme de autoreglare a presiunii și o prindere ermetică a capacului pentru a evite orice fel de accidente care ar putea surveni în timpul utilizării produsului .

Perioada de garanție

În general, perioada de garanție pentru o oală sub presiune trebuie să fie de 2 ani . recomandarea noastră este, bineînțeles, să optați pentru un produs cu o garanție cât mai extinsă. Pe lângă politica de garanție, nu uitați să verificați și dacă producătorul oferă un service de încredere în cazul apariției unor defecțiuni . Odată respectate aceste cerințe, veți fi sigur că vă veți putea bucura de oala de presiune aleasă pentru o perioadă îndelungată.

Top Oale sub presiune

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Fissler Vitaquick 8

Cu Fissler Vitaquick 8 economisesti cu pana la 70% din timpul obisnuit pentru gatit, si cu pana la 50% din energie. Cu aceasta oala va asigurati o modalitate eficienta de a ajunge la o dieta echilibrata si in acelasi timp economisiti timp si energie. Materialul folosit este doar inox inoxidabil 18/10, manerele din plastic rezistente la temperaturi ridicate iar capacitatea este de 8 litri.

Vezi pret si detalii

2

Tefal Secure 5 NEO

Modelul Tefal Secure 5 NEO a fost conceput astfel incat siguranta sa fie elementul cheie. Cu sistemul sau exclusiv de securitate va ofera cel mai sigur mode de a gati. Are 2 programe de gatit, unul pentru carne iar celalalt pentru legume, in acest fel puteti gati diferite feluri de mancare iar rezultatele sa fie perfecte de fiecare data.

Vezi pret si detalii

3

ZILAN ZLN-0009

ZILAN ZLN-0009 are o capacitate de 6 litri cu un diametru de 22cm. Oala cat si capacul sunt fabricate din otel inoxidabil cu o grosime de 0.9mm. Capacul este din sticla termorezistenta si cu un maner bachelita inclus. Are 2 nivele de presiune iar sursele de caldura pe care poate fi folosita sunt: inductie, gaz si electric.

Vezi pret si detalii

4

Peterhof PH-15124-8

Peterhof PH-15124-8 este cu o baza incapsulata in trei straturi. Materialul folosit pentru aceasta oala este inox inoxidabil iar capacul suplimentar este din sticla termorezistenta. Acest model poate fi folosit pe plitele cu gaz, inductie, electrice, vitroceramice si cu halogen. De altfel se poate curata si la masina de spalat vase.

Vezi pret si detalii

5

Zilan ZLN-6232

Oala sub presiune Zilan ZLN-6232 este in otel inoxidabil de 18/10 care se incalzeste foarte rapid si mentine eficient temperatura datorita bazei formata din trei straturi. Capacul are doua supape, una este pentru siguranta. Capacitatea acestei oale este de 14 litri si poate fi folosita pe plite cu gaz, electric, halogen si vitroceramic.

Vezi pret si detalii

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri