19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriCea mai bună saltea cu arcuri

Cea mai bună saltea cu arcuri

Date:

Stiri Similare

Somnul reprezintă pentru fiecare combustibilul vital care ne asigură capacitatea de a face față stresului cotidian, ne oferă energie și putere de concentrare. În medie ne petrecem aproximativ o treime din viață dormind, astfel că timpul pentru somn trebuie prețuit și trebuie să ne asigurăm că acele 6-8 ore de somn ( sau chiar mai puține pentru anumite persoane ) sunt de calitate și că în urma lor ne simțim mai odihniți și pregătiți pentru activitățile care ne așteaptă.

Atunci când vine vorba de odihnă, factorul decisiv pentru obținerea ei nu este patul, ci salteaua. Deși puțini sunt cei care cunosc acest aspect, este demonstrat că în primul rând salteaua este cea care influențează calitatea somnului . Prin urmare, alegerea unei saltele potrivite este într-adevăr un factor decisiv dacă doriți ca somnul să fie unul odihnitor. Mai mult decât atât, pentru persoane supraponderale, care au diverse afecțiuni ale coloanei vertebrale sau care suferă de insomnie alegerea unei bune saltele de pat devine și mai importantă și totodată absolut necesară.

Dacă salteaua ta are deja mai mult de 5-6 ani, dacă nu dormi foarte bine și ai dureri de spate, atunci e timpul pentru o schimbare.

În topul preferințelor atunci când vine vorba de alegerea unei saltele se găsesc modelele cu arcuri – saltele ferme și durabile. Ca și structură, ele sunt alcătuite dintr-o parte matlasată, superioară și una elastică, inferioară. Învelișul superior este cel care asigură confortul, în timp de structura inferioară este formată din arcuri care oferă un suport corespunzător pentru coloana vertebrală și dau mușchilor posibilitatea de a se relaxa. Saltelele moderne prezintă arcuri așezate în buzunare individuale și din acest motiv acestea oferă o mai bună susținere și reușesc să se adapteze mult mai bine formei și poziției corpului tău.

Cum alegi cea mai bună saltea cu arcuri

Fiindcă vorbim de o alegere pe termen lung care influențează direct calitatea vieții, cumpărarea unei noi saltele trebuie făcută cu atenție , luând în considerare câteva detalii care pot face diferența între produse. În continuare vei găsi o analiză a caracteristicilor care asigură calitatea unei saltele cu arcuri.

Arcurile – tipuri, număr și grosime

Unul dintre criteriile esențiale pentru asigurarea confortului pe timpul somnului este tipul arcurilor – factor care influențeaza durabilitatea și flexibilitatea saltelei.

  • Arcurile biconice – arcuri prinse de suporți superiori și inferiori. Sunt cel mai frecvent întâlnite, majoritatea modelelor de saltele fiind alcătuite din astfel de arcuri.
  • Arcurile continue – arcurile sunt dispuse longitudinal, între ele existând legături. Deși ieftine, nu sunt la fel de rezistente și durabile precum celelalte tipuri de arcuri.
  • Arcurile Bonell – sunt alcătuite din sârmă de oțel carbon , fiind extrem de durabile și oferind un bun suport ortopedic .
  • Arcuri împachetate în buzunare ( saltelele Pocket ) – model performant, întrucât permite o mai bună distribuire a greutății . Arcurile acționează individual și se adaptează fiecare la presiunea exercitată de greutatea corpului, saltelele Pocket fiind cea mai bună alegere pentru partenerii cu diferențe mari de greutate.

În ceea ce privește numărul arcurilor, cu cât acesta va fi mai mare cu atât salteaua va avea o mai bună susținere și mai multă fermitate. O saltea cu 500-600 de arcuri va genera un confort crescut în comparație cu un model care prezintă numai 350 de arcuri , susținând mult mai bine fiecare parte a corpului.

Un alt factor care influențează fermitatea saltelei este grosimea arcurilor. O saltea cu arcuri groase, precum sistemul Bonell ( 2.4 mm grosime) sau cel de tip Pocket ( 1.6 mm grosime ) va rezista mult mai bine la presiune și va oferi o fermitate mai mare.

Mare atenție și la materialul din care sunt confecționate arcurile – element care definește elasticitatea și rezistența acestora.

Straturile exterioare

Stratul exterior care îmbracă arcurile influențează într-o mare măsură gradul de confort al saltelei. De aceea este necesar să optezi pentru materiale naturale, care pot rezista utilizării îndelungate și care să fie de bună calitate. Este foarte important ca materialul exterior care îmbracă salteaua să permită aerisirea acesteia. Un sistem bun de circulație a aerului va asigura eliminarea umezelii, reducând riscul apariției mucegalui și prevenind apariția alergenilor sau a acarienilor.

Dimensiunile saltelei

Pentru un confort ridicat, este recomandat să alegi o saltea mai mare ( 180*200 cm pentru un pat de 2 persoane ) , cu o înălțime minimă de 18 cm. Cele mai confortabile saltele cu arcuri vor avea o valoare a înălțimii cuprinsă în intervalul 28-34, având mai multe straturi de protecție și confort care îmbracă arcurile.

Garanție

Fiindcă achiziția unei saltele cu arcuri este o investiție pe termen lung, alege un model cu o perioadă de garanție cât mai mare. Astfel vei elimina orice riscuri de a plăti suplimentar pentru eventualele defecte ce ar putea apărea în timp.
În general, garanția saltelelor cu arcuri este cuprinsă între 2 și 10 ani.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun produs. Nu uita, alege inteligent !

Top Saltele cu arcuri

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

MILANO Pocket Spring

Salteaua Pocket va ofera un confort maxim si relaxant. Sistemul pocket ofera durabilitate si rezistenta datorita arcurilor pozitionate individual in buzunare proprii, in acest mod permitand miscarea individuala a fiecarui arc. Asigura o pozitie corecta in timpul somnului si ofera sprijin coloanei vertebrale. Inaltime saltea 22cm.

2

Pocket Memory Aquagel AirFresh 7

Stratul interior este din spuma poliuretamica 3cm cu o densitate de 36kg/mc. Pe laterale salteaua are manere pentru a putea fi ridicata, aranjata si intoarsa cu usurinta. Gradul de fermitate este mediu, inaltimea saltelei este de 25cm. Tipul saltelei – arcuri impachetate individual tip Pocket plus Spuma memory.

3

Previ Silver memory 14+8

Acoperita de un strat superior cu memory foam de 8 cm si o densitate de 60kg/mc. Pentru o aerisire constanta dar si pentru a proteja salteaua de mucegai si bacterii salteaua are o banda tridimensionala, aerul trece prin banda, fiind ventilata total si in acest fel salteaua ramanand tot timpul uscata.

4  

DAFIN 160x200x22

Salteaua Dafin de lux si ortopedica, este de duritate medie care va ofera o postura corecta a corpului si in acest fel contribuind la inbunatarirea sanatatii si a somnului dumneavoastra. Este facuta dintr-o plata de arcuri bitronice cu 5 inele, din sarma de otel carbon, tratate termic la curenti de inalta frecventa.

5

Saltex 160×200 cm

Saltea superordopedica cu arcuri este o saltea pentru a contrinui la un somn sanatos. Saltea are un echilibru foarte  bun in raportul pret-confont-calitate. Datorita mixului corect intre arcuri aceasta saltea contribuie la o pozitie corecta in timpul somnului si in acelasi timp o descarcare a tensiunii corpului.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri