19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriCea mai bună saltea din latex

Cea mai bună saltea din latex

Date:

Stiri Similare

Cu toții ne dorim să începem fiecare nouă zi cu zâmbetul pe buze, plini de energie, pregătiți pentru noile provocări care sigur nu vor întârzia să apară. Pentru ca acest lucru să devină realizabil, mai ales în cazul persoanelor care au un job obositor și stresant , unul din factorii decisivi pentru obținerea acestor lucruri este somnul.

Somnul este una din cele mai importante perioade a fiecărei zile, un timp de respiro în care corpul nostru își reîncarcă bateriile .

Însă , nu toți ne bucurăm de un somn bun și odihnitor. Pe lângă factori emoționali și psihici precum stresul sau grijile, un alt aspect care influențează calitatea somnului este salteaua. Deși puțini cunosc acest lucru, piesa din dormitor care are cel mai mare impact asupra somnului nu este patul, ci salteaua.

S-au făcut diverse progrese în domeniul suprafețelor de dormit, astfel încât pe piață există diverse variante de saltele, de la tradiționalele modele cu arcuri, până la saltele Pocket Spring( cu arcuri împachetate individual), saltele de tip memory foam sau saltele din latex.

Saltelele din latex reprezintă una din cele mai inovatoare tehnologii de dormit, performanțele sale fiind de înalt nivel.
La origini, latexul este de fapt un cauciuc natural obținut din seva arborelui de cauciuc, fiind un material de cea mai bună calitate. Durabil, sănătos, cu proprietăți anti-bacteriene, anti-praf și hipo-alergice, latexul prezintă caracteristici elastice și dinamice impresionante .Saltelele din latex natural conferă astfel o experiență de calitate , fiind asemănătoare saltelelor din spumă cu memorie însă având avantajul de a utiliza materiale naturale , nu produse chimice. Ele păstrează avantajul de a se mula pe forma anatomică a corpului și de a urma conturul acestuia în momentul schimbării poziției de dormit.

Dacă dorești o saltea care să fie în același timp comodă și rezistentă, cu risc scăzut de alergii și fără miros chimic neplăcut degajat de diversele componente , salteaua din latex este alegerea potrivită.

Pentru a fi sigur că vei opta pentru cel mai bun produs, ține cont de următoarele îndrumări și cu siguranță nu vei regreta alegerea făcută !

Cum alegi cea mai bună saltea din latex?

Pentru că saltelele din latex nu sunt la fel de comune și răspândite precum cele cu spumă memory sau arcuri, o scurtă informare cu privire la caracteristicile care asigură calitatea acestora va fi de ajutor .

Tipul de latex

Există saltele confecționate atât din latex natural, obținut prin prelucrarea arboreluui de cauciuc, cât și din latex sintetizat artificial. Saltelele din latex nu vor cuprinde niciodată numai latex natural, deoarece în cazul acesta există un risc mare de apariție a reacției alergice specifice .Piesele sunt compuse dintr-un amestec cu latex sintetic în proporție de 50-85%. Latexul sintetizat artificial are diverse proprietăți anti-alergenice și are avantajul de a nu reține umiditatea în fibre , fapt care asigură o durată de viață extinsă a saltelei.

Gradul de fermitate al saltelei

Varianta cea mai recomandată este salteaua cu un grad de rigiditate mediu – model care asigură un sprijin corespunzător al coloanei vertebrale, fără a compromite gradul de confort al piesei. Însă, pentru persoane mai corpolente este recomandată achiziționarea unei suprafețe de dormit care să prezinte fermitate crescută.
Gradul de rigiditate al saltelei este determinat de densitatea fibrelor de latex, astfel încât o fermitate medie va fi echivalentă cu o densitate de aproximativ 60-80 kg/mc. Un alt factor care influențează fermitatea este numărul de straturi ce intră în compoziția saltelei , dar și materialele folosite pentru matlasarea suprafeței de dormit.

Grosimea saltelei

Puțini sunt cei care iau în calcul acest detaliu , însă grosimea saltelei chiar poate avea un impact important asupra confortului tău.
Orientează-te spre o saltea care are minim 18 cm grosime, valoare la care sprijinul asigurat corpului va fi unul adecvat. Dacă doriți un confort sporit, puteți alege grosimi chiar mai mari, până la 28-30 de centimetri în cazul saltelelor mai performante , de o calitate crescută.

Preț și garanție

Fiindcă vorbim de achiziția unui produs extrem de solicitat și utilizat , este important să alegi deștept pentru a te asigura că achiziția făcută este una de durată. Chiar dacă poate nu ai un buget mare, evită soluțiile de compromis și asigură-te că lucrurile cu adevărat esențiale pentru calitatea saltelei se regăsesc în modelul ales de tine. Însă, fiind vorba de un produs performant și inovator, așteaptă-te ca prețurile să fie pe măsură.
În general, perioada de garanție variază de la un producător la altul, pentru piesele performante ajungând chiar și la un număr mai mare de ani (10-12 ani) . Optează pentru o saltea a cărei garanție să acopere cel puțin 5 ani de utilizare, pentru a te asigura că te vei bucura liniștit de achiziția făcută și că vei fi protejat de eventualele defecte ce pot apărea în timp.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun produs. Nu uita, alege inteligent !

Top Saltele din latex

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

SILVER ACTIVE Memory Latex

Salteaua silver active este conceputa pentru oamenii care au nevoie de un somn sanatos. Are o structura complexa de poliuretan si doar materiale de calitate superioara. Anatomica si ordopedica oferta o pozitie corecta a coloanei in timpul somnului. Greutatea maxima recomandata per persoana este de 120kg.

2

Infinity 160×200

Stratul ferm de spuma ortopedica care este intarita pe ambele parti cu straturi de cocos dau o fermitate mare saltelei, care este confortabila datorita stratului din latex moale de 2cm la suprafata. Husa este una detasabila si poate fi spalata conform intructiunilor. Salteaua este usoara si recomandata pentru orice greutate pana la 130kg.

3

King Latex 7 Zone Previ

Daca cautati o saltea confortabila aceasta poate sa fie una dintre posibilele alegeri. Sustine foarte bine coloana intr-un mod eficient si sanatos, permitand o irigare corecta a intregului organism. Salteaua se poate curata frecvent doar cu aspiratorul. Se recomanda pentru persoane de pana in 110kg si are o garantie de 5 ani.

4  

Saltea Latex Lux

Salteaua Latex lux este realizata dintr-o combinatie doar de produse naturale. Foi de cocos pentru a va oferi o aliniere a coloanei si un sprijin ferm pe partea inferioara a spatelui. Aceasta nu retine deloc caldura, si ajuta la reglarea temperaturii corpului in timpul somnului. Salteaua este una tare, dar confortabila si de multe ori preferata de clientii care cauta o sustine ferma a spatelui.

5

Latex-Foam H20

Saltea dotata cu manere laterale pentru a putea fi ridicata mai usor, si aranjata cu usurinta pe pat. Rolul bandei tridimensionala este acela de a permite o aerisire constanta si de a proteja salteaua de mucegai si bacterii. Stratul superior: Latex natural 7 zone portanta de 3cm iar stratul interior spuma poliuretanica 14cm.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri