13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriCea mai bună saltea din spumă memory

Cea mai bună saltea din spumă memory

Date:

Stiri Similare

Unul din factorii esențiali care influențează sănătatea atât din punct de vedere fizic, cât și psihic este somnul. Această activitate ocupă o mare parte din viața noastra, de aceea trebuie să ne asigurăm cele mai bune condiții de dormit.

Când vine vorba de un somn odihnitor, cea care are cea mai mare influență asupra calității acestuia este salteaua. În prezent există pe piață produse variate , inovatoare, care vin cu diverse capacități cu rol în creșterea confortului utilizatorului. Cele mai căutate modele sunt cele cu arcuri, saltelele Pocket Spring ( cu arcuri împachetate individual ) sau saltelele de tip memory foam ( saltele din spumă cu memorie).

Dacă ești în căutarea unei saltele care să ofere o susținere adecvată spatelui tău, capabilă să reducă stresul și durerea din punctele de presiune ale corpului tău și să îți ofere senzația de relaxare dorită, atunci cea mai bună alegere pe care o poți face este achiziția unei saltele create din spumă de memorie (memory foam). Memory foam-ul a fost conceput de către NASA în 1966, pentru a îmbunătății siguranța amortizoarelor din aeronave . în prezent, acest material este utilizat în diverse domenii, de la producerea saltelelor și pernelor până la diverse produse medicale.

Salteaua memory foam este concepută astfel încât să se poată mula după forma anatomică a corpului tău, urmând conturul corpului în funcție de poziția de dormit și asigurând cele mai bune condiții pentru ca sistemul circulator și respirator al utilizatorului să funcționeze optim.

Dacă încă nu v-ați convins de calitățile acestor saltele , găsești aici o enumerare succintă a principalelor lor avantaje:

  • Rezistență la presiune
  • Flexibilitate mare
  • Susținerea adecvată a corpului
  • Conferă senzația de imponderabilitate
  • Structură durabilă elastică, aerisită, permițând reglarea termică și evaporarea umezelii
  • Elimină mișcările generate de partenerul dumneavoastră
  • Eliberează punctele de presiune din corp
  • Previn durerile de spate

Dacă te-ai hotărât să investești într-o astfel de saltea, aici vei găsi o serie de sfaturi și îndrumări care vă vor ajuta să faceți cea mai bună achiziție.

Cum alegi cea mai bună saltea din spumă memory?

Grosimea saltelei

Calitatea saltelei și gradul de confort conferit de aceasta sunt dependente de grosimea tipului de saltea ales. Optați pentru un model care să aibă minim 18 cm grosime, valoare echivalentă cu o susținere corespunzătoare a corpului. Cu cât grosimea este mai mare, cu atât salteaua va furniza un somn mai liniștit și un confort sport. ( valori între 18-28 cm ) .

Un alt factor pe care îl poți lua în calcul este înălțimea stratului de spumă memory – o saltea cu un strat mai înalt sau cu mai multe straturi va asigura o rezistență mai mare și un confort ridicat.

Gradul de fermitate al saltelei

Gradul de rigiditate al saltelei este o alegere proprie, pe care trebuie să o adaptezi preferințelor și nevoilor personale. Țineți cont de greutatea utilizatorilor , de înălțimea acestora, și de poziția preferată adoptată în timpul somnului.

Saltelele cu fermitate crescută sunt recomandate pentru persoanele corpolente, evitând deformarea piesei în zona mediană. Pentru persoane cu greutate normală, sfatul nostru este să optați pentru un model cu rigiditate moderată.
În ceea ce privește poziția adoptată pentru odihnă, pentru adepții somnului pe spate o saltea cu fermitate medie sau crescută este alegerea potrivită. În schimb, pentru persoane care perferă odihna cu fața în jos, nu este recomandată alegerea unei saltele extrem de rigide, ci ei trebuie să achiziționeze un model cu fermitate moderată.

Nu optați niciodată pentru o saltea moale pentru că ea creează disconfort și poate produce diverse probleme ale coloanei vertebrale sau la nivelul umerilor . O saltea cu fermitate scăzută va accentua deficiențele și diformitățile utilizatorului.

Densitatea spumei

Densitatea spumei este de fapt un indicator al elasticității saltelei și al capacității acesteia de a se mula conform poziției utilizatorului în timpul somnului. O saltea care prezintă o densitate de tip ”HR” ( densitate ridicată) va avea un grad mare de elasticitate și o spumă rezistentă .

Modelele performante de saltele vin cu straturi multiple de spumă memory , combinând tipuri de spumă cu densități diferite ( de regulă salteaua va prezenta un strat cu o elasticitate mai mare și altul cu o elasticitate mai mică ) . Rezultatul este un suport adecvat pentru corp și reducerea punctelor de presiune .

Protecție și aerisire

Când achiziționezi o saltea de tip memory foam, optează pentru un model care utilizează materiale de calitate, capabile de a elimina riscul alergiilor și care permit o bună aerisire a saltelei, păstrând un mediu uscat și sănătos pe timpul somnului. În timpul somnului, corpul nostru poate elimina volume mari de umiditate, de aceea este necesar ca salteaua să țină sub control umezeala, să regleze căldura și să permită o circulare a aerului la capacitate maximă.

Perioada de garanție

Pentru că petrecem o treime din viață dormind, trebuie să ne asigurăm ca salteaua aleasă va rezista unei utilizări îndelungate și nu își va pierde calitățile odată cu trecerea timpului. Pentru a elimina orice risc cu privire la eventualele probleme ce pot apărea, optați pentru o perioadă de garanție cât mai îndelungată ( între 5 ani- 15 ani ).

Totodată, alegeți un distribuitor care vă oferă posibilitatea de a returna gratuit salteaua , în cazul în care nu sunteți mulțumiți de gradul de confort oferit sau nu vă puteți obișnui cu acest tip de saltea. De aceea, asigurați-vă ca puteți beneficia de o perioadă de probă gratuită pentru saltea ( 30-60 de zile) .

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun produs. Nu uita, alege inteligent !

Top Saltele din spumă memory

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

BioGreen Memory 15+5

Aceasta salteaua a fost conceputa dupa 2 ani de testari, dupa feedback-ul clientilor si peste 500 de prototipuri. Baza saltelei este formata din spuma poliuretanica BioGreen care este tratata doar cu ingrediente organice pentru a reduce umezeala, praful si pentru a preveni formarea acarienilor. Stratul de spuma memory Hi-Tech se adapteaza perfect la temperatura corpului.

2

Pocket Memory Aquagel AirFresh

Salteaua Aquagel AirFresh are proprietatea de a scadea temperatura cu aproximativ 3-5 grade C datorita stratului de Memory Foam cu insertie de gel. Disipa caldura uniform pe toata suprafata si mentine o temperatura placuta. Spuma vasco elastica reactioneaza la greutatea corpului oferind un suport pe toata durata somnului.

3

Previ Silver memory

Spuma vasco elastica memory reactioneaza la caldura corpului si greutatea sa, oferind pe toata durata somnului suport pentru intreg corpul. Spuma din interior se adapteaza formei corpului, acest lucru ajutand la reducerea tensiunii articulatiilor. Structura saltelei de memorie are proprietati deosebite si face salteaua una ortopedica.

4  

Sano Memory 14+6 Previ

Acest model pe ambele parti ale saltelei are un strat de material termoregulator, antialergic si antitranspirant de 300gr/mp. Inaltimea saltelei este de 23cm, gradul de fermitate mediu, garantie este de 5 ani iar greutatea maxima recomandata este de 120kg/persoana.

5

Latex-Foam H20

Saltea dotata cu manere laterale pentru a putea fi ridicata mai usor, si aranjata cu usurinta pe pat. Rolul bandei tridimensionala este acela de a permite o aerisire constanta si de a proteja salteaua de mucegai si bacterii. Stratul superior: Latex natural 7 zone portanta de 3cm iar stratul interior spuma poliuretanica 14cm.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri