20.6 C
București
joi, iulie 25, 2024
AcasăȘtiriCea mai bună tastatură iluminată

Cea mai bună tastatură iluminată

Date:

Stiri Similare

Mulți dintre noi petrecem o cantitate mare de timp în fața calculatorului zi de zi, apăsând neîncetat tastele . Indiferent dacă vorbim de lucrări, proiecte școlare, documente sau conversații, tastatura este dispozitivul indispensabil pe care ne bazăm cu toții atunci când utilizăm computerele noastre.

Tastaturile sunt în principal folosite pentru scriere, însă adevărul este că ele pot face mult mai mult decât simpla tastare. Caracteristicile și funcțiile suplimentare sunt diverse și pot face diferența în cazul unei utilizări eficiente , erconomice a sistemului desktop.

În rândul clienților au devenit extrem de populare tastaturile cu iluminare, astfel că multe dintre laptopurile moderne vin dotate cu un astfel de accesoriu. Pe lângă aspectul lor uimitor, tastaturile iluminate au de asemenea un rol important, făcând posibilă munca fără întrerupere, indiferent de cantitatea de lumină din încăpere. Nivelul iluminării va fi unul obișnuit în timpul zilei, dar pe timp de noapte sau în apropierea dimineții, tastele vor crește gradul de iluminare astfel încât să puteți lucra în cele mai bune condiții .

Totodată, tastarurile iluminate au devenit în prezent și o parte importantă a computerelor desktop, servind drept periferice pentru aceste dispozitive. Rolul lor proeminent și extrem de important a determinat ca aceste device-uri să dobândească o cotă de piață semnificativă. Deci, dacă sunteți genul de persoană care lucrează sau se joacă în timpul nopții și v-ați săturat de frustrarea generată de eșecul găsirii tastelor corecte pe întuneric sau lumină slabă, o astfel de tastatură iluminată ar putea fi salvarea ta.

Cum alegi modelul potrivit dintre cele disponibile pe piață?

Care este cea mai bună tastatură iluminată ?

Sperăm că vei găsi răspunsul acestor întrebări, consultând mai întâi ghidul pentru cea mai bună cumpărare de mai jos.

Tipul tastaturii

Există 3 categorii principale: tastaturi universale (standard), multimedia și modele concepute special pentru gaming. În cazul în care ești un utilizator convențional și dorești o tastatură care să aiba funcții de bază la tastare, optează pentru o tastatură simplă, standard. Costul va fi unul mic și vei evita pierderea în detalii de utilizare. Însă, dacă folosesti dispozitivul la un nivel avansat și ești adeptul gageturilor IT, alegerea potrivită pentru tine este tastatura multimedia – versiune care vine cu posibilitatea de a realiza mai multe funcții folosind o singură tastă ( taste shortcut ) sau de a regla parametri precum volumul sonor , zoom, scroll. Pentru iubitorii de jocuri, tastatura de gaming vine cu un design optim pentru realizarea acestor activități, tastele fiind așezate după tiparele de control cu care aceștia sunt obișnuiți.

Prin cablu sau wireless?

Conexiunea la sistem este de asemenea un factor important, care poate influența eficiența și performanța tastaturii. Dacă preferi confortul și dorești să poți controla de la distanță sistemul, optează pentru o tastatură wireless. Însă, dacă vrei să eviți orice surprize neplăcute de întrerupere a semnalului și să te bucuri de o viteză mare de răspuns, cel mai bine este să alegi o tastatură cu o conexiune realizată prin cablu, iar pentru a evita orice eventuală limitare, optează pentru un model de tastatură cu un cablu cât mai lung.

Sensibilitatea la atingere

Unul din primele lucruri pe care trebuie să le faceți atunci când alegeți o tastatură este să verificați apăsarea la tastatură, dacă nu doriți să va alegeți cu un dispozitiv care să tasteze precum o veche mașină de scris . Testați și verificați cum se simt tastele și care este nivelul zgomotului generat de tastare pentru un plus de confort. Există tastaturi care necesită o atingere sensibilă , dar există și altele care necesită o presiune suplimentară pentru a tipări.

Interfața

Când achiziționezi o tastatură iluminată trebuie să te asigură de compatibilitatea acesteia cu un laptop sau cu orice astfel de sistem . Interfața poate avea la bază fie un port USB , fie un conector PS/2. Modelele cu USB sunt recomandate de specialiști întrucât el îți permite conectarea tastaturii la un computer portabil, fiind compatibile cu aproape toate gadgeturile și totodată viteza de răspuns este foarte bună.

Așezarea tastelor

Cel mai popular și des întâlnit este tipul de taste qwerty ( denumire generată de ordinea primului rând cu litere ) , iar dacă ești și tu familiarizat cu această dispunere a tastelor și nu ești o persoană care utilizeaza gadgetul la nivel profesional îți recomandăm să optezi și tu pentru acest model.

În schimb, pentru utilizatori profesioniști, cu experiență, mai cu seamă pentru programatori, modelul dvorak este cea mai bună alegere.

Accesorii incluse

În ceea ce privește accesorile suplimentare, sfatul nostru este să îți îndrepți atenția spre un model care include în pachet un dispozitiv care prezintă picioare de sprijin, touchpad integrat, mouse, mousepad. Vei fi mai eficient și vei putea manevra mai ușor device-ul.

Perioada de garanție

Una din prioritățile tale în momentul achiziției oricărui tip de produs ar trebui să fie perioada de garanție. Cu cât tastatura va dispune de o garanție mai extinsă, cu atât alegerea produsului va merita mai mult și vei avea o asigurare în plus în ceea ce privește calitatea acestuia.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Tastaturi iluminate

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Razer BlackWidow X Chroma

Tastatura Razer BlackWidow este conceputa special pentru gaming, switch-urile mecanice razer functioneaza de la o distanta optima, si va ofera o capacitate de reactie de care aveti nevoie. O tastatura robusta si durabila cu un design total nou. Iluminarea poate fi setata cu Razer synapsy. Cerinte de sistem: Windows 7/8/10/Mac/OS X.

Vezi pret si detalii

2

Redragon Yama

Redragon Yama este iluminata cu LED RGB cu 7 culori disponobile si 5 moduri de iluminare, posibilitatea de reglare a intensitatii si iluminarea doar anumitor taste cu 3 profile de iluminare. Mai dispunde de: 12 butoane programabile, functie de inregistrare a macro-urilor, 2 viteze de input a tastelor, hub usb, conector usb si tasta WIN dezactivata in timpul jocurilor.

Vezi pret si detalii

3

Logitech G213 RGB

Tastatura G213 Prodigy  dispune de cele mai performante in simtul tactic prin taste construite special pentru jucatori. Tastele au nevoie de o apasare de doar 4mm pentru a fi actionate si doar de 50 g forta de actuatie si in acelasi timp oferind un zgomot redus la apasare. Are si o rezistenta la lichide si este foarte durabila.

Vezi pret si detalii

4  

Logitech MX800

Cu un control precis pe orice suprafata, chiar si acolo unde mouse-urile standard nu fac fata, acum ai control si pe o suprafata de sticla. Silentioasa si confortabila iar in orice pozitie este comoda si optima pentru maine. Aveti posibilitatea sa adaugati pana la 6 dispozitive compatibile la receptorul micro USB.

Vezi pret si detalii

5

Razer BlackWidow Ultimate Stealth

Indiferent de cat de intens este folosita aceasta tastatura, este realizate pentru a rezista la 60 de milioane de click-uri, asftfel incat va puteti bucura de aceasta minunata tastatura pentru mult timp. Dispune de taste mecanice cu iluminare individuala.

Vezi pret si detalii

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri