19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriCea mai bună tastatură wireless

Cea mai bună tastatură wireless

Date:

Stiri Similare

Cred că suntem cu toții de acord că tehnologia a făcut salturi gigant de-a lungul timpului , ajungând în prezent să dețină o putere extraordinară , de necontestat și să se integreze în viața noastră de zi cu zi. Poate că nu am ajuns încă să deținem mașini zburătoare sau să ne teleportăm , însă posibilitatea ca toate aceste lucruri să devină realitate într-o zi este din ce în ce mai mare. Acum 50 de ani nimeni nu visa că vom putea purta conversații de tip videochat cu o persoană de la celălalt capăt al Pământului sau că un simplu telefon mobil va fi capabil să măsoare glicemia sau tensiunea arterială.

Părea de domeniul science fiction să crezi că într-o zi un robot va putea curăța de unul singur încăperile casei tale sau că vom reuși să imprimăm organe funcționale cu ajutorul unor aparate de ultimă generație. Suntem martorii unui spectaculos avans tehnologic, un progres uluitor care nu dă semne că se va opri prea curând.

Una din tehnologiile inovatoare care au reușit să îmbunătățească în mod evident viața omului sunt dispozitivele wireless , aparate care te fac să uiți de vechiurile cabluri și să te bucuri de produse mai ușor de manevrat și portabile.

Un astfel de dispozitiv este tastatura wireless, obiect care aduce un plus de comoditate, eficiență și o bună viteză de tastare. Pentru mulți , tastatura și mouse-ul sunt indispensabile și poate fi obositor și extrem de incomod să păstrezi aceeași poziție a mâinilor și a spatelui pe tot parcursul utilizării acestor dispozitive. O tastatură wireless îți oferă posibilitatea de a folosi calculatorul sau chiar ultimele modele de televizoare inteligente stând confortabil pe canapea, în orice poziție dorești. În plus, vei scăpa de enervantele cabluri care nu doar că sunt inestetice, dar ocupă mult spațiu și îți restricționează capacitatea de manevrare a dispozitivului.

Cum alegi cea mai bună tastatură wireless?

Dacă te-ai decis și tu că tastatura wireless poate fi o adevărată investiție, este important ca înainte să cumperi un nou produs să te documentezi puțin cu privire la aceste dispozitive. Pentru a alege inteligent trebuie mai întâi să știi ce să cauți . de aceea, te invităm să analizezi atent următoarea listă de criterii , luând în considerare acei factori care te vor ghida spre alegerea celei mai bune tastaturi wireless.

Modalitatea de conectare

Pentru tastaturile wireless există 3 tipuri de tennologii utilizate pentru a conecta dispozitivul , fiecare influențând într-un anumit mod raza pe care poți utiliza optim tastatura.

  • Conectare Bluetooth – cea mai populară modalitate de conectivitate, permițând utilizatorului să utilizeze tastatura nu numai pentru un sistem desktop , ci și pentru tablete, smart TV-uri, smartphone, etc. Raza maximă de semnal este de aproximativ 8-10 m, o distanță destul de extinsă pentru a realiza anumite comenzi de la distanță față de dispozitivul la care ești conectat.
  • Conectare prin frecvența radio ( tastatura wireless RF) – se realizează prin intermediul unui mic receiver conectat într-un port USB care funcționează pe aceeași frecvență cu tastatura. Deși raza de semnal maxim admisă este mai mare, de 15 – 20 de metri, pot apărea anumite interferențe și bruiaje care să afecteze conexiunea .
  • Conectare prin infraroșu – o variantă mai rar aleasă de către utilizatori, întrucât tehnologia cu fascicul infraroșu este mai pretențioasă . Între tastatura wireless și receptor este absolut necesar să nu existe niciun obstacol , cum ar fi mobilă, perete, sau alte obiecte, pentru ca funcționalitatea tastaturii să nu fie afectată.

Conectivitate

Există modele de tastaturi wireless dotate cu port USB astfel încât să ai posibilitatea de a conecta dispozitivul la căști, mouse sau flash drivers. Cele mai performante pot avea și port AV pentru a-ți conecta microfonul sau căștile. Totuși , sunt puține modele pe piață care să integreze aceste elemente, deci achiziționarea lor cu siguranță că va fi ceva mai costisitoare.

Compatibilitate

Este esențial să te asiguri că tastatura wireless este compatibilă cu toate sistemele de operare de pe piață, astfel încât să ai garanția că nu arunci banii pe geam în momentul achiziției. Totodată, dacă dorești să folosești dispozitivul și pentru conectarea la un Smart TV, tabletă sau smartphone, verifică dacă acestea dispun de aceeași tehnologie de conectare pentru a putea funcționa împreună.

Modalitatea de alimentare

Fiindcă vorbim de tastaturi fără fir, aceste dispozitive necesită alimentarea prin baterii sau prin încărcare solară.
În general, o tastatură wireless va utiliza 2 baterii normale pe care va trebui să le schimbați sau să le reîncărcați. Cele mai performante produse vor dispune de funcția de oprire automată, care permite tastaturii să înceteze consumarea bateriilor în momentul în care nu este folosită. Util este și butonul de pornire / oprire, care contribuite de asemenea la economisirea consumului .

Spuneam că există și varianta de încărcare solară, folosind panouri care să capteze energia solară și să o convertească în energie electrică, utilizabilă pentru tastatura wireless.Dacă dorești să optezi pentru un astfel de model cu celule speciale integrate, va trebui să investești o sumă mai mare de bani. Marele avantaj, însă , este că va fi suficient să încarci o singură dată pe zi dispozitivul și că nu va trebui să obosești schimbând mereu bateriile.

Perioada de garanție

Chiar dacă v-ați luat toate măsurile de siguranță respectând criteriile de selecție, nu strică să aveți o asigurare în plus. De aceea, optați pentru o tastatură wireless care să vină la pachet cu o perioadă de garanție de cel puțin 3 ani și verificați dacă producătorul oferă un suport tehnic de încredere.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Tastaturi wireless

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Kit Dell KM714

Cu ajutorul acestei tastaturi veti tasta confortabil, iar tastele pentru comenzi rapida multimedia va ofera un acces foarte rapid la functiile video si audio. Pe acest kit puteti lucra perioada lungi datorita duratei de viata extinsa a bateriei. Fara nici un cablu cu tastatura si mouseul wireless va pastrati biroul ordonat.

Vezi pret si detalii

2

Microsoft Sculpt Comfort Desktop

Cu un design conturat, caracteristici personalizate care le puteti adapta cu usurinta la cerintele dumneavoastra. Acest model dispune de tehnologia Advanced Encryption Standard care este conceputa pentru a proteja informatiile prin criptarea apasarilor pe taste.

Vezi pret si detalii

3

Logitech K400 Plus Dark

O tastatura silentioasa si confortabila alaturi de un touchpac de 3.5 inch care va ajuta la o navigare fara nici un efort. Distanta de operare este de maxim 10 metri dar poate varia in functie de configuratia calculatorului. Configurarea tastaturii se realizeaza instantaneu, doar conectat receiver-ul intr-un port USB si puteti incepe sa o utilizati.

Vezi pret si detalii

4  

HP K5510

Este compatibila cu toate platformele de computere de birou si portabile. Aceasta tastatura este un dizpozitiv de nivel profesional. Ultrasubtire cu un design atractiv, duce aceasta tastatura la un nivel cu totul nou. Senzatia la tastare este absolut uimitoare, datorita capacelor tastelor cu un profil redus.

Vezi pret si detalii

5

Logitech MK235

O durata de viata lunga a bateriei. Mouseul poate fi utilizat aproximativ un an iar tastatura pana la trei ani inainte sa schimbati bateria. Mouse-ul si tastatura pot fi utilizate pana la distanta maxima de 10m. Doar trebuie sa conectati receiverul de mici dimensiuni si obtineti conexiunea.

Vezi pret si detalii

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri