26.3 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriCei mai buni senzori de mișcare din

Cei mai buni senzori de mișcare din [year]

Date:

Stiri Similare

Securitatea este ingredientul cheie pentru o casă liniștită și o afacere eficientă. Luminile emise de senzori de mișcare la momentul potrivit sunt adesea un excelent factor de descurajare pentru infractori și infractori. Să aflăm împreună care cei mai buni senzori de mișcare.

Este bine cunoscut faptul că infractorii sunt mai predispuși să atace clădiri private sau comerciale izolate, cu puține surse de lumină, pentru a evita să fie prinși în flagrant. Pentru a obține o mai mare securitate, precum și pentru a îmbunătăți stilul de viață al locuitorilor și lucrătorilor, pe piață sunt disponibile diferite modele de senzori de mișcare. Să vedem mai jos care sunt cele mai bune și care sunt parametrii de care trebuie să ținem cont pentru o alegere înțeleaptă, pentru casă sau pentru afaceri.

Cei mai buni senzori de mișcare

Aceasta este lista de cei mai buni senzori de mișcare:

Senzor de mișcare pentru exterior Philips Lighting Hue

senzor de mișcare în aer liber Philips

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Aceasta senzor de mișcare fabricat de Philips este conceput exclusiv pentru a fi aplicat la medii exterioare. Alimentat cu baterii și complet fără fir, acest produs se mândrește cu caracteristici deosebit de apreciate, printre care se numără ușurința de instalare, care face inutilă orice intervenție a unui electrician. La un preț foarte accesibil, acest senzor oferă un câmp vizual foarte larg, permițând detectarea tuturor tipurilor de mișcări nedorite pe o rază considerabilă.

Puteți seta în mod convenabil aplicația pentru a aprinde luminile chiar și atunci când nu sunteți acasă, astfel încât să descurajați intrușii, dar și să întâmpinați rezidenții cu confortul luminilor exterioare atunci când vă întoarceți. Este important de reținut că, pentru ca produsul să funcționeze, trebuie să îl conectați la o punte Hue, care nu este inclusă în pachet.

Senzor de mișcare Philips Hue Outdoor, negru

  • Automatizează și controlează luminile exterioare din casa ta cu ajutorul senzorului de mișcare Philips Hue. Este alimentat cu baterii și fără fir, astfel încât îl puteți amplasa oriunde în afara casei. Tot ce trebuie să faci este să…
  • Senzorul de exterior este ușor de montat și este complet fără fir, astfel încât nu aveți nevoie de un electrician pentru a-l instala. Tot ce trebuie să faceți este să îl scoateți din pachet, să îl configurați și să…

Senzor de mișcare Philips Lighting Hue

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Spre deosebire de modelul anterior, acest alt senzor de mișcare fabricate de Philips este rezervată exclusiv pentru medii interioare. Este obiectul ideal pentru cei care doresc să își facă locuința cu adevărat inteligentă: printr-o simplă setare, de fapt, acest mic senzor detectează mișcările dintr-o cameră, aprinzând luminile conectate atunci când cineva intră în ea. Unul dintre cele mai apreciate aspecte ale acestui produs este durabilitatea sa: bateria se poate lăuda cu o durată de viață foarte lungă.

Datorită diferitelor tipuri de detecție (infraroșu, crepuscular și de mișcare) este posibil să se personalizeze la maximum utilizarea acestuia, exploatându-i întregul potențial. Și în acest caz, este necesar să conectați sistemul Hue, care permite până la doisprezece senzori diferiți. Cu ajutorul lui raport excelent preț-performanță, acesta este senzorul de mișcare de interior ideal pentru cei care își doresc o casă mai modernă.

Senzor de mișcare cu infraroșu 360°

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Aceasta detector de mișcare în infraroșu este foarte versatilă și are un format foarte subțire, ceea ce o face ideală pentru montarea pe tavan sau în zone de trecere, cum ar fi scările sau coridoarele. Detectorul aprinde automat luminile cu LED, precum și becurile tradiționale sau neoanele atunci când detectează mișcare în apropiere. Fabricat din PVC rezistent la razele UVA, se mândrește cu un consum de energie foarte redus, ceea ce permite un profil energetic optimizat.

Este foarte ușor de instalat și, odată aplicat acolo unde se dorește, se integrează perfect în estetica locației. Deși nu este un senzor de mișcare care să fie considerat profesional, acest produs poate concura cu siguranță cu ceilalți din gamă, mai ales având în vedere prețul său modest și sensibilitatea extremă care îi permite să detecteze chiar și cele mai mici mișcări într-un Raza de 360°.

Senzor de mișcare cu infraroșu PIR

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Există cu siguranță un motiv pentru care aceasta este una dintre cele mai cele mai populare produse în rândul clienților Amazon. Cu un unghi de detecție de 180° și dimensiuni reduse, acesta este senzorul perfect pentru cei care nu au cerințe speciale de proiectare, dar care caută un detector cu sensibilitate foarte ridicată. Este un produs de economisire a energiei care nu afectează consumul casei sau al afacerii dumneavoastră.

Este perfect pentru detectarea complet automată a diferenței dintre zi și noapte, precum și a mișcărilor din încăperea în care este instalat, la o distanță maximă de aproximativ 10 metri. Datorită versatilității și ușurinței de instalare, poate fi aplicat în numeroase contexte diferite: de la mediile domestice la locurile de muncă, unde este de neprețuit pentru automatizarea proceselor.

Senzor de mișcare SOAIY socket

Acest produs este format din două piese care sunt utile pentru a gestiona iluminatul în casă într-o varietate de situații. Cu o durată de viață de 50.000 de ore, acest senzor de mișcare răspunde nevoilor de iluminare nocturnă în încăperile în care aceasta este deosebit de importantă.

Printre acestea se numără scările, garajul, dormitorul și mai ales camerele copiilor. Senzorul de mișcare în infraroșu pasiv (PIR) este asociată celulei fotoelectrice cu senzor de lumină. Unghiul de detecție este de 120° și funcționează la o distanță de trei metri. Când este în modul ON, acest senzor de mișcare se aprinde întotdeauna în întuneric, invers, în modul Modul AUTO lampa se aprinde sau se stinge automat cu ajutorul senzorului de mișcare.

Dacă este necesar, poate fi setat modul OFF, prin care produsul rămâne întotdeauna oprit. Datorită luminii calde, acest senzor creează o atmosferă plăcută pe timp de noapte, ceea ce îl face deosebit de potrivit pentru copii, dar și în toate acele situații în care nu doriți să aprindeți o lumină prea puternică, care ar putea trezi ceilalți locuitori ai casei. În cele din urmă, printre avantaje se numără garanția completă de înlocuire sau de returnare a banilor și prețul deosebit de ieftin.

Detector de mișcare pentru exterior Sebson IP54

Aceasta detector de mișcare este rezervată exclusiv utilizare externă. Cu un consum maxim de energie de 300 de wați pentru lămpile cu LED-uri, este un produs excelent pentru cei care doresc să își țină sub control consumul. Acesta se caracterizează în special printr-o rază de detecție largă (15 metri) și un unghi de 180°. Capul senzorului poate fi reglat la 300° pe verticală. În timpul utilizării, este posibilă modificarea duratei de pornire, care variază de la un minim de 10 secunde până la 12 minute.

Alternativ, pot fi setate moduri pentru a menține lumina mereu aprinsă sau stinsă. Setarea sensibilității care determină activarea corpului de iluminat este simplă și vă permite să profitați la maximum de luminozitatea ambientală. Acesta este un detector foarte ieftin, dar care poate detecta chiar și cea mai mică mișcare în zonă. Datorită microprocesorului foarte precis, lumina se aprinde, de asemenea, atunci când produsul detectează mișcări prin pereți subțiri sau geamuri de sticlă.

Ce sunt senzorii de miscare și pentru ce

După cum se poate ghici din denumire, se poate spune că senzori de mișcare sunt produse concepute pentru a porni atunci când detectează mișcări în jurul unei anumite zone, a căror amploare variază în funcție de fiecare model în parte.

Printre funcțiile principale pe care acest excelent – și necostisitoare – sunt cele care se referă la securitatea unei proprietăți: senzorii de mișcare, de fapt, le permit rezidenților să fie avertizați de posibila prezență a intrușilor, care, în același timp, sunt speriați de aprinderea luminilor activate de senzori.

Pe lângă faptul că este un ajutor eficient în prevenirea spargerilor de către intruși, senzorul de mișcare oferă numeroase alte avantaje. De exemplu, aceste dispozitive au un potențial considerabil pentru a fi exploatate de cei care doresc să își mențină un consum redus de energie și să fie atenți la pentru eco-sustenabilitate. Multe dintre cele mai bune modele de pe piață reduc costurile de energie prin iluminarea zonelor întunecate ale casei doar atunci când este necesar.

Cum funcționează

Senzorii de mișcare sunt în primul rând un sistem de securitate, conceput pentru a detecta prezența persoanelor nedorite. Acestea se bazează pe diferite tehnologii, adesea combinate în cadrul unui singur model, concepute pentru a detecta deplasarea în raza zonei în care este instalat senzorul.

Odată ce senzorul a efectuat o detecție, lumina se aprinde și luminează zona înconjurătoare și pe cei care trec pe acolo. Pe lângă nevoia de vigilență, aceste obiecte sunt importante pentru a satisface cerințele unei automatizări a locuinței din ce în ce mai inteligente, concepute pentru stilul de viață modern.

Cum să alegeți un senzor de mișcare

După ce v-am oferit o prezentare generală a acestor dispozitive, este timpul să aflăm cum să alegem cel mai bun senzor de mișcare pentru nevoile dumneavoastră. Citiți mai departe pentru a afla toate elementele pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a face achiziția.

Tip

Există mai multe tipuri de senzori utilizați pentru detectarea mișcării: printre cele mai comune sunt cei cu infraroșu pasiv, ultrasunete, cuptor cu microunde și vibratiilor.

  • Primii, adesea prescurtați PIR, sunt cei mai frecvent utilizați senzori în detectoarele de mișcare pentru uz casnic. Aceștia sunt capabili să detecteze căldura corporală, iar atunci când nivelul de căldură se schimbă rapid, senzorii se declanșează prin activarea luminilor sau a unei alarme.
  • În ceea ce privește ultrasunetele acestea sunt zgomote care sunt emise la o frecvență foarte ridicată: atunci când aceste frecvențe sunt reflectate de un obiect în mișcare, senzorul se declanșează și, în consecință, aprinde sau stinge luminile.
  • Senzori cu microunde, utilizate pe scară largă pentru nevoile de supraveghere, emit o gamă de impulsuri care exploatează așa-numitul efect Doppler. În acest fel, undele ricoșează în zona înconjurătoare și detectează orice modificări.
  • În cele din urmă, metoda de vibrare permite produsului să detecteze mișcările prin intermediul unei pârghii speciale, pe care este plasată o mică masă care va activa senzorul în cazul în care în apropiere se produc mișcări neplanificate.

O dovadă a numeroșilor pași înainte în realizarea unor obiecte din ce în ce mai precise sunt senzorii de mișcare cu tehnologie dublă, care combină două tehnologii diferite pentru a reuși să reducă alarmele false. Astfel, în cazul acestor senzori, ambele tipuri de detecție trebuie să fie activate pentru a duce la aprinderea luminilor sau la orice altă acțiune.

De exemplu, un senzor de vibrații ar putea fi activat de crengile care se mișcă din cauza vântului, dar cu tehnologia duală, lumina nu ar fi activată deoarece senzorul cu infraroșu nu ar detecta căldura de la crengi. Pe lângă aceste tipuri, care sunt cu siguranță cele mai comune, trebuie să menționăm, de asemenea, senzorii de mișcare cu contact foarte ieftini și senzorii reflex. Acestea din urmă, utilizate exclusiv în supraveghere, emit un fascicul de lumină LED care, atunci când trece prin el, activează senzorul.

Timpul de reacție

Unul dintre aspectele care diferențiază cel mai mult diferitele tipuri de senzori de mișcare se regăsește în timpul de reacție, adică în secundele de care are nevoie senzorul pentru a aprinde lumina din momentul în care mișcarea este detectată pentru prima dată. În mod similar, timpul de reacție se măsoară, de asemenea, la deconectare.

Cu cât un senzor este mai sensibil, cu atât timpul de reacție va fi mai scurt: acest lucru este deosebit de important în mediile tranzitorii, cum ar fi scări sau coridoare, în care nu există timp de așteptare, iar lumina trebuie să se aprindă cât mai repede posibil.

Distanța și unghiul de detectare

Dispozitivele de pe piață variază, de asemenea, foarte mult în distanța e unghiul de detectare a mișcării.

Aceste două elemente, în special intervalul de detecție, sunt parametri utili care ghidează selecția celor mai potrivite modele. De exemplu, cele cu o rază mai mică pot fi aplicate în interior, în timp ce în zonele în care este dificil de urmărit diferite mișcări, este important să alegeți un senzor cu 180° sau, de asemenea, la 360°care permit ca zona să fie mai bine iluminată.

Autonomie și baterie

Pentru a facilita instalarea, alimentarea cu baterii pare a fi cea mai bună opțiune, în special pentru exterior: cu ajutorul bateriilor reîncărcabile, nu este necesară nicio instalație electrică. Bateriile vor rezista aproximativ un an, dacă luați în considerare o medie de zece activări pe zi, dar dacă senzorul este amplasat într-o zonă aglomerată, bateriile nu vor rezista mult timp.

Iluminatul cu senzor de mișcare cu fir este cea mai frecventă și nu ar trebui să vă sperie: majoritatea sistemelor includ instrucțiuni detaliate și tutoriale la care puteți face referire. Pentru cei care doresc să limiteze consumul și să aleagă o opțiune mai durabilă, ar putea merita să investească în senzori de mișcare alimentați cu energie solară, care sunt ușor de instalat și de utilizat. Acestea sunt perfecte pentru a fi utilizate chiar și în timpul unei pene de curent, cu condiția să existe suficientă energie stocată.

Cu toate acestea, acest tip de senzor prezintă unele dezavantaje. Lămpile cu energie solară au nevoie de aproximativ 6-8 ore de lumină pe zi pentru a funcționa corect și sunt puține zone în care această cantitate de lumină este disponibilă. În plus, dacă locul de montare nu primește lumina directă a soarelui, este posibil ca senzorul alimentat cu energie solară să nu fie cea mai bună soluție.

Cum se poziționează senzorii de mișcare

De asemenea, în acest caz poziționare internă sau externă va fi un factor important de luat în considerare atunci când se alege cea mai bună locație. În cazul senzorilor de mișcare de interior, este important să se aleagă zonele de trecere și să se asigure că nu există obstacole care pot interfera cu zona senzorului.

În acest caz, este important să încercați să nu plasați senzorii în apropierea ferestrelor, deoarece orice perdele în mișcare ar putea activa senzorul, iar dacă există animale de companie, este mai bine să alegeți un senzor care nu detectează trecerea acestora.

Cu toate acestea, în cazul unui senzor de mișcare extern, acesta trebuie amplasat în zone greu accesibile pentru a evita deteriorarea. Este esențial să se ia în considerare raza de acțiune a senzorului: plasându-l prea sus, nu va putea fi detectat în mod eficient. În cele din urmă, trebuie să se acorde atenție expunerii la lumină sau la surse de căldură care ar putea să o deterioreze.

Concluzii finale

În acest studiu aprofundat, am analizat toți parametrii care pot juca un rol important în alegerea unui anumit model de senzor de mișcare. Unele dintre acestea, cum ar fi raza de acțiune, unghiul de detecție, timpul de reacție, sunt importante, în timp ce altele, cum ar fi poziționarea în interior sau în exterior, sunt cu adevărat cruciale.

Senzorul de mișcare pentru reședința sau afacerea dvs. va depinde în cele din urmă de nevoile dvs. individuale de stil de viață și de buget. Indiferent de model, instalarea unuia dintre aceste elemente valoroase nu ar trebui să dureze mult timp și va reuși să descurajeze potențialii hoți, facilitând în același timp viața locuitorilor.

Un senzor de mișcare este un produs grozav, în care merită să investiți pentru a proteja încăperile, oamenii și obiectele de valoare.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri