14 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun Acces Point in

Cel mai bun Acces Point in [year]

Date:

Stiri Similare

Acces point este un instrument esențial pe care trebuie să îl achiziționați pentru casa sau biroul dvs. dacă aveți nevoie de un element cu ajutorul căruia linia de internet este garantată într-o anumită zonă a clădirii.

În acest ghid de cumpărare pentru cele mai bune Acces pointuri aflăm toate informațiile necesare pentru a face o achiziție satisfăcătoare, astfel încât să puteți profita la maximum de modemul dumneavoastră.

Cele mai bune puncte de acces: recenzii și sfaturi

Acestea sunt cele mai bune puncte de acces selectate de noi:

TP-Link RE330 Mesh și Access Point

Mulțumiri pentru TP-Link RE330 Mesh veți putea să eliminați zonele gri din acoperirea Wi-Fi, astfel încât semnalul routerului sursă să fie întărit și extins într-un mod stabil. Acest dispozitiv oferă o conexiune wireless Dual Band de până la 300 Mbps pe 2,4 GHz și 867 Mbps pe 5 GHz.

Atunci când este asociat cu un router care utilizează tehnologia TP-Link, acesta va putea crea o rețea mesh unificată pentru a oferi o conexiune sigură și neîntreruptă, chiar și atunci când vă deplasați între camerele din apartament.

Acest punct de acces integrează, de asemenea, indicatorul LED pentru a găsi cu ușurință locația ideală pentru o mai bună acoperire Wi-Fi, în timp ce portul LAN permite conectarea prin cablu pentru a crea un punct de acces suplimentar la rețeaua dvs.

Nu vă faceți probleme în ceea ce privește instalarea, care este la îndemâna oricui și nu durează mult, deoarece tot ce trebuie să faceți este să apăsați butonul WPS pentru a reproduce cu ușurință setările de criptare ale routerului.

Punct de acces WiFi Tenda I9 300 Mbps

Punct de acces WiFi Tenda I9 300 Mbps

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Spre deosebire de multe puncte de acces, Tenda I9 se caracterizează prin designul său pătrat, un aspect care permite instalarea ușoară nu numai pe pereți, ci și pe tavane. Acesta utilizează o tehnologie sofisticată de interferență multiplă pentru a face rețeaua fără fir mai stabilă. De asemenea, suportă POE și alimentare DC.

Dispozitivul oferă opțiuni de criptare wireless pe mai multe niveluri pentru a preveni accesul neautorizat și pentru a proteja datele importante.

În cele din urmă, suportul multi-ssid și VLAN binding: pe baza conexiunii SSID, Tenda I9 va fi capabil să distingă accesul la internet, precum și drepturile de acces la date pentru o securitate sporită.

TP-Link RE450 AC1750 Mbps

TP-Link RE450 AC1750 Mbps

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Punctul de acces TP-Link RE450 permite extinderea semnalului Wi-Fi în toate zonele care nu sunt atinse de rețeaua de modem, asigurând în același timp viteze de până la 450 MBps pe frecvența de 2,4 ghz și 1300 MBps pe 5 ghz.

Acest dispozitiv este, de asemenea, capabil să reducă interferențele de semnal pentru conexiuni mai fiabile care necesită banda de 5 ghz, cum ar fi streamingul video hd/4k, jocuri online fără întârzieri sau descărcarea de fișiere mari.

De asemenea, dispune de antene cu bandă dublă ușor de reglat și este recomandat pentru apartamentele formate din 3 până la 5 camere sau care sunt repartizate pe 2 etaje. În orice caz, indicatorul luminos va arăta rapid locația optimă pentru un semnal continuu. Lumina albastră indică o conexiune bună, în timp ce lumina roșie vă avertizează atunci când dispozitivul este prea departe. Există, de asemenea, un mod de noapte, în cazul în care luminozitatea ar trebui să vă deranjeze în timp ce vă odihniți.

Instalarea se dovedește a fi foarte simplă și rapidă, deoarece tot ce trebuie să faceți este să apăsați butonul WPS al routerului, fără a mai fi nevoie de alte configurări. În absența acestui buton, se poate proceda oricând prin intermediul web sau prin intermediul aplicației Tether.

Compatibil cu toate modelele de routere Wi-Fi, TP-Link RE450 pune la dispoziția utilizatorilor și asistență tehnică gratuită în limba engleză.

TP-Link Deco M4 Wifi Mesh

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Vizionarea unui film, jocurile online sau utilizarea produselor inteligente vor deveni activități plăcute datorită Sistem Deco M4care este capabil să transporte semnalul wireless rapid și stabil în tot apartamentul, creând astfel o rețea mesh scalabilă. Toate acestea datorită puterii mai multor unități care rămân conectate între ele în permanență.

Compatibil cu alte dispozitive din linia Deco și cu comenzile vocale Amazon Alexa, acest punct de acces este, prin urmare, capabil să creeze rețele hibride pentru a satisface pe deplin nevoile diversificate de conectare.

Deco M4 distribuie o conexiune Wi-Fi fără întreruperi de până la 1167 Mbps și utilizează tehnologia QoS, prin care dispozitivele sau aplicațiile sunt prioritizate, ceea ce va face ca transferul de date preferat să fie mai fluid.

Între timp, algoritmul TP-Link ART este capabil să selecteze în permanență cea mai bună cale de conectare a diferitelor dispozitive conectate la internet, maximizând astfel performanța și fără probleme de stabilitate.

Zyxel Cloud WiFi6 AX1800

Acest punct de acces este capabil să suporte nu numai frecvențele de 2,4 Ghz, ci și cele de 5 Ghz, astfel încât beneficiază de avantajele oferite de standardul Wi-Fi 6, adică viteze mai mari chiar și în zonele cu trafic intens sau cu densitate mare, o rază de acoperire extinsă a rețelei wireless, o capacitate mai mare pentru aplicațiile IoT și multe altele.

Acest dispozitiv este, de asemenea, recomandat pentru întreprinderile mici care doresc să treacă la 11ax, fiind în același timp ușor de configurat.

Zyxel Cloud se distinge, de asemenea, de multe alte produse de pe piață prin designul său subțire. De asemenea, merită menționat faptul că integrează un panou termic dublu, frontal și posterior, special conceput pentru a evita problemele de supraîncălzire și pentru a asigura o stabilitate maximă. Prin urmare, poate fi montat în orice poziție, de exemplu, pe tavan, pe perete sau pe birou.

În cele din urmă, trebuie remarcat faptul că acest produs suportă cel mai recent standard WPA3 Personal pentru a oferi o criptare mai eficientă, protejând astfel rețeaua wireless și evitând configurațiile complexe.

Punct de acces în aer liber de la HIONRE

HIONRE este un punct de acces care oferă o transmisie de mare viteză de până la 1200 Mbps, ceea ce îl face o alegere bună pentru a vă bucura de conținut multimedia de înaltă definiție, jocuri online și navigare pe internet.

Modelul dispune, de asemenea, de o carcasă cu protecție IP66, adică împotriva umezelii, a frigului extrem și a căldurii excesive. Această caracteristică de proiectare importantă permite extinderea semnalului WiFi în locații exterioare, cum ar fi piscine, terase și grădini, astfel încât un număr mare de utilizatori să se poată bucura de servicii WiFi mai puternice și mai stabile.

Repetitorul WiFi de exterior acceptă, de asemenea, WPS, WPA-PSK, WPA2, AES, precum și diverse metode de criptare a datelor pentru a securiza informațiile online ale utilizatorilor. Trebuie remarcat faptul că alimentarea cu energie este asigurată prin Power over Ethernet, astfel încât dispozitivul poate fi montat chiar și în zone fără curent electric, deoarece va putea funcționa în mod constant.

Punct de acces fără fir TP-Link EAP245

Punctul de acces Tp-Link EAP245care utilizează tehnologia MIMO 3×3, asigură performanțe wireless superioare și o acoperire ridicată atât în rețelele de 2,4 GHz, cât și în cele de 5 GHz. De asemenea, integrează software-ul TP-LINK EAP Controller, prin intermediul căruia sute de puncte de acces pot fi gestionate în mod centralizat de pe o singură platformă.

Un alt aspect pozitiv este suportul web, care permite administratorilor de rețea să controleze, să vizualizeze și să configureze întreaga rețea wireless, totul într-un mod rapid și simplu, care reduce costurile de gestionare a rețelelor Wi-Fi mai complexe.

Acest produs este recomandat pentru mediile cu mai mulți utilizatori și mai multe aplicații, cum ar fi restaurantele, hotelurile, centrele comerciale, școlile, asociațiile, sălile de sport, cluburile de recreere și multe altele. De asemenea, este demn de remarcat designul subțire și modern, care a fost dezvoltat special pentru a permite instalarea ușoară pe pereți sau tavane.

AVM FRITZ!Repeater 6000

AVM FRITZ!Repeater 600 este special conceput pentru a permite conexiuni ultra-rapide, adică până la 6000 Mbps, precum și o acoperire Wi-Fi maximă și performanțe ridicate pentru toate dispozitivele conectate.

Noul standard Wi-Fi 6 ia în considerare diferitele dispozitive conectate la rețeaua wireless, cum ar fi smartphone-uri, tablete, PC-uri, televizoare 4K și lămpi inteligente, care pot fi utilizate simultan fără pierderi de semnal.

Prin selectarea automată a benzilor și prin utilizarea paralelă inteligentă a celor trei benzi, FRITZ!Repeater 6000 poate selecta cea mai eficientă cale către router, astfel încât să poată fi obținute viteze mari de transfer de date.

Acest punct de acces, care este compatibil cu orice router wireless care acceptă 802.11 ax/ac/n/g/b/a, oferă, de asemenea, securitate maximă cu WPA 3 și integrează 2 porturi LAN Gigabit ultra-rapide (2,5 Gigabit și 1 Gigabit) pentru o conexiune NAS foarte rapidă.

De asemenea, dispune de semnalizare LED pentru a determina locația optimă și de un buton WPS pentru o configurare rapidă și ușoară. În pachetul de achiziție veți găsi sursa de alimentare, cablul de rețea și manualul de instrucțiuni în limba engleză.

Punct de acces NETGEAR WiFi 6 AX3600

Un alt punct de acces pentru a crea o rețea privată stabilă și sigură este NETGEAR 6 AX3600un model destul de simplu de instalat și recomandat pentru un punct de vânzare, pentru a fi montat la intrarea într-o afacere sau oriunde altundeva unde se dorește o stabilitate maximă.

Acest produs alimentat prin PoE este lăudat pentru performanțele sale ridicate, datorită tehnologiei MU-MIMO, care îi permite să suporte până la 256 de dispozitive client.

Instalarea, configurarea și gestionarea prin intermediul asistentului sunt destul de simple, inclusiv pentru că nu este nevoie de cunoștințe tehnice. Montarea, care poate fi montată pe perete sau pe tavan, este, de asemenea, rapidă.

AVM FRITZ!Box 4060 AX Edition

Punctul de acces AVM FRITZ!Box 4060 AX Edition poate fi conectat cu orice modem de fibră optică, precum și prin cablu sau DSL prin intermediul portului WAN. Prin urmare, este o alegere bună pentru cei care caută performanțe ridicate și pentru cei care doresc să extindă o rețea existentă într-un mod stabil.

Acest model este compatibil cu standardul Wi-Fi 6, care garantează o viteză de transmisie ridicată chiar și în cazul mai multor dispozitive active în paralel. În acest fel, pot fi utilizate simultan chiar și mai multe aplicații cu lățime de bandă mare, atingându-se viteze de până la 2 x 2.400 MBit/s (5 GHz) sau 1.200 MBit/s (2,4 GHz).

Conectarea nu este doar sigură, ci și destul de simplă, deoarece poate fi activată prin apăsarea butonului de conectare din partea din față a carcasei. Telefoanele inteligente, notebook-urile și televizoarele pot fi conectate fără fir.

Acest punct de acces va putea gestiona apeluri video și streaming, are un port WAN de 2,5 Gbit/s pentru a permite conexiunea prin modem, 3 porturi Gigabit și o interfață USB 3.0 utilă pentru console de jocuri și imprimante.

Ce este și cum funcționează

Înainte de a vorbi despre specificațiile pe care trebuie să le luați în considerare atunci când cumpărați acest produs, este important să înțelegeți cum funcționează și, mai ales, la ce se folosește astfel încât să avem o imagine de ansamblu completă a acesteia.

Acces Point sau punct de acces, cum mai este numit, este o piesă hardware care servește la reproducerea semnalului conexiunii la internet a modemului clasic în modul WiFi.

După cum se știe, modemul tradițional este conectat prin intermediul unui cablu Ethernet direct la computer, ceea ce permite navigarea online cu un singur dispozitiv, sau cel puțin cu cele care sunt conectate prin cablul corespunzător.

Punctul de acces apare ca un instrument care permite replicarea aceluiași semnal, adică copierea și transformarea datelor caracteristice rețelei în semnale WiFi. În practică, un modemul clasic se transformă într-un router real deoarece semnalul va permite dispozitivelor mobile să se conecteze la rețea fără a fi nevoie să folosească cabluri.

În același timp, punctul de acces poate fi utilizat și ca instrument pentru a amplifica semnalul WiFi al unui modem router.

De exemplu, într-o casă cu două etaje sau într-o companie, este posibil să instalați acest instrument într-un punct în care cablul Ethernet poate ajunge la (adică doi metri, dacă aceasta este lungimea). permițând altor zone ale casei sau ale afacerii să se conecteze prin WiFi ca și cum ar fi aproape de modemul principal.

Funcționarea acestui instrument este foarte simplă: trebuie să conectați un cablu atât la portul Lan al routerului, cât și la cablul Ethernet al punctului de acces și să așteptați ca punctul de acces să recunoască datele de conectare și apoi să permiteți celor care doresc să navigheze să profite de conexiunea WiFi.

Evident, pentru a accesa rețeaua, este esențial să se cunoască datele de identificare care permit conectarea, care nu se vor schimba decât dacă modelul în cauză, în timpul configurării, este caracterizat de parametri care permit accesul fără cheie.

Diferența dintre un punct de acces și un repetor wireless

Adesea, atunci când se analizează aceste dispozitive, există tendința de a confunda cele două tipuri și, prin urmare, în multe ocazii, există riscul de a cumpăra un produs în locul altuia.

Prin urmare, Care este diferența dintre un punct de acces și un repetor wireless?

Ei bine, trebuie spus mai întâi un lucru esențial, și anume că ambele vă permit să vă conectați la rețeaua de internet de acasă folosind Wifi, oferind astfel o conexiune fără fir pentru dispozitivele fixe și mobile.

Punctul de acces este un instrument care permite exploatarea modemului prezent în locuință care nu are o configurație wireless și, prin urmare, nu are o funcție WiFi: practic, punctul de acces este perfect dacă aveți un modem vechi care nu este dotat cu antene care să permită crearea semnalului WiFi pentru conexiunea online.

Astfel, punctul de acces trebuie să fie conectat la modem prin intermediul unui cablu Lan și apoi, datorită funcției dispozitivului, semnalul modemului tradițional este reprodus de punctul de acces, care va permite apoi conectarea diferitelor dispozitive prin WiFi.

Complet diferită este sarcina pe care prelungitorul de rază de acțiune, sau repetorul fără fir, așa cum este numit, trebuie să îndeplinească. În acest caz, este esențial ca în casă sau la birou să fie prezent un modem router.

Acest lucru se datorează simplului fapt că un astfel de instrument are sarcina de a extinde și amplifica semnalul Wifi al routerului de acasă, permițând astfel aceeași intensitate a semnalului chiar și într-o încăpere în care acesta este în general foarte scăzut.

Cu toate acestea, în ambele situații, este important să se verifice dacă semnalul de linie sau, în orice caz, lungimea cablului ajunge în camera sau încăperea în care urmează să fie utilizat unul dintre cele două instrumente.

Numai în acest caz va fi posibil să obțineți cel mai bun rezultat și să rămâneți în mare măsură mulțumiți de achiziția făcută.

Cum să alegeți cel mai bun punct de acces

Când vine vorba de alegerea unui punct de acces trebuie neapărat să înțelegem care este tipul ideal care poate garanta cea mai bună performanță posibilă.

Pe piață, de fapt, există mai multe tipuri care se caracterizează prin performanțe diferite, fiecare oferind caracteristici diferite în funcție de nevoile fiecăruia.
Mai exact, tipurile de puncte de acces de pe piață sunt:

 • AC cunoscute și sub denumirea de dual point, care permit utilizarea celor două benzi de navigație, respectiv benzile de 2,4 și 5 Ghz, ceea ce permite o navigație stabilă, prevenind deconectările bruște care ar putea duce la o situație inconfortabilă, în special în timpul lucrului;
 • USB versiunea care utilizează stick-uri USB care trebuie conectate la diverse dispozitive, oferind astfel posibilitatea de a se conecta la internet fără a fi nevoie să se utilizeze cabluri clasice și evitând necesitatea de a configura o rețea fără fir.
  În acest caz, astfel de dispozitive sunt ideale atunci când se utilizează tablete sau alte dispozitive care trebuie să fie conectate la rețea pentru a efectua anumite sarcini,
 • POE care înseamnă Power Over Ethernet, ceea ce înseamnă că, în acest caz, nu este necesară conectarea instrumentului la rețeaua electrică, deoarece cablul Ethernet nu numai că asigură conexiunea la internet, dar se ocupă și de alimentarea cu energie a instrumentului.
  Acest lucru este posibil datorită unei surse de alimentare interne speciale, care permite tocmai să profite de energia produsă de cablul menționat mai sus.
  Practic, acest model poate fi instalat oriunde în casă, atâta timp cât cablul menționat mai sus este suficient de lung pentru a asigura o conexiune stabilă la punctul de acces;
 • În aer liber. Pe de altă parte, varianta pentru exterior se caracterizează prin materiale care pot rezista la temperaturi calde și reci și la expunerea la intemperii, deși merită să ne amintim că aceste instrumente necesită totuși un anumit grad de protecție, împiedicând astfel ca ele să sufere anumite deteriorări din cauza acestei situații, un detaliu foarte important de care trebuie să ținem cont întotdeauna atunci când le instalăm.

Prin urmare, acestea sunt diferitele tipuri de puncte de acces în funcție de care se poate lua decizia finală, un aspect esențial care nu trebuie subestimat.

Rata de transfer de date

Atunci când vorbim despre acest instrument, este necesar să analizăm clasele Wifi, care sunt cruciale atunci când vine vorba de viteza de navigare.

Acestea sunt:

 • Clasa B, cu protocol 802.11b și 11 mbps;
 • clasa G, cu protocol 802.11g și 54 mbps;
 • clasa N, cu protocol 802.11n și viteze între 300 și 450 mbps;
 • clasa AC, cu protocol 802.11ac și viteze de până la 1,3 Gbps

Viteza depinde atât de tipul de clasă, cât și de conexiunea pe care o aveți.

Viteza transferului de date este importantă, deoarece aceasta permite o conexiune stabilă în timp și, mai presus de toate, o performanță optimă.

Wifi 6, care exploatează benzile de 6 Ghz, și 6E, extensia sa, sunt tocmai standardele care trebuie luate în considerare și care permit toate efectele unei bune performanțe la conectare.

Porturi și antene

În ceea ce privește uși, un punct de acces bun este unul care are mai multe porturi LAN care permit conectarea la dispozitive fixe, cum ar fi computerele, care ar putea să nu dispună de un sistem care să le permită să se conecteze la rețeaua fără fir.

Prin urmare, antenele sunt foarte importante, deoarece acestea permit direcționarea și distribuirea semnalului în diferite zone ale casei sau ale afacerii.

În acest fel, va fi posibilă o acoperire completă: un punct de acces cu două antene poate oferi, în mod evident, performanțe mai scăzute decât unul cu patru antene, costul variind, de asemenea, în funcție de această specificație tehnică.

Tehnologie, funcționalitate și securitate

Un punct de acces care se respectă este atunci unul care oferă diferite tipuri de funcții, inclusiv suport pentru Formarea fasciculului. În acest caz, este necesar să se facă referire la o anumită tehnologie care permite dispozitivelor care se află la o distanță mai mare de punctul de acces, dar totuși în zona acoperită, să poată naviga la viteză maximă fără a se confrunta cu o încetinire a semnalului.

Punctul de acces echipat cu această tehnologie este capabil să localizeze aceste dispozitive, garantând astfel posibilitatea de a localiza o parte din semnal în zona respectivă, oferind astfel o conexiune excelentă la internet fără probleme deosebite.

Suport WPS este o altă funcție foarte importantă care nu trebuie să lipsească din punctul de acces și care permite stabilirea unei conexiuni stabile în cel mai scurt timp.
În acest caz, este posibil să apăsați un simplu buton pe modem și să faceți același lucru cu punctul de acces: cele două dispozitive încep să comunice și acest lucru permite împerecherea fără a fi nevoie să introduceți anumite date, cum ar fi parolele și altele, evitând astfel o procedură care ar putea dura mult timp.

În general, se aplică PIN WPS care trebuie generată la configurarea dispozitivului care permite conectarea online, o procedură care durează foarte puțin timp..,

Funcția Multi-SSID pe de altă parte, permite crearea mai multor conexiuni fără fir care evită să se conecteze direct la VLAN. În plus, datorită împărțirii utilizatorilor pe rețele, se va putea evita conectarea tuturor dispozitivelor la aceeași rețea, ceea ce va face ca stabilitatea conexiunii să fie mai scăzută, un detaliu foarte important care nu trebuie subestimat.

În unele cazuri, este posibil să se exploateze și Tehnologia QoS sau calitatea serviciului, prin prioritizarea anumitor operațiuni, exploatând astfel viteza maximă a conexiunii online.

În ceea ce privește securitatea, trebuie să verificați întotdeauna care este gradul WPA este prezentă: standardul ideal se bazează pe WPA 2 și 3, care identifică cu precizie standarde foarte înalte, deoarece acestea previn tentativele de furt de informații odată ce cineva este conectat la rețea.

În acest caz, trebuie subliniat faptul că cheile criptate sunt cu atât mai puternice cu cât nivelul WPA este mai ridicat, astfel încât un nivel 2 va oferi cu siguranță o performanță mai mare decât nivelul de bază. Prin urmare, cu cât securitatea care urmează să fie exploatată este mai mare, cu atât mai mare trebuie să fie gradul de protecție WPA.

În ceea ce privește software-ul, este important să se înțeleagă care sunt nevoile proprii, astfel încât să se poată identifica un model care să poată fi configurat în funcție de cerințele proprii.

Trebuie subliniat faptul că este întotdeauna necesar să se verifice compatibilitatea cu propriile dispozitive, astfel încât faza de instalare să se desfășoare cu ușurință și fără a întâmpina diverse dificultăți care pot crea probleme pe termen lung sau scurt celor care doresc să profite de acest instrument.

În ceea ce privește prețul trebuie avut în vedere faptul că, cu cât este mai bună performanța oferită, cu atât sunt mai mari costurile.

Și în acest caz, trebuie să luăm în considerare propriile nevoi și apoi să evaluăm dacă modelul în cauză poate satisface toate cerințele noastre.

Un punct de acces de 200 de euro, de exemplu, tinde să fie mai puțin profesional decât unul de 500 de euro, deoarece acest model poate fi echipat cu funcții unice și tehnologii inovatoare care pot garanta o mai bună coerență operațională din toate punctele de vedere.

În general, un punct de acces pentru uz casnic costă între 50 și 100 de euro, dar variază foarte mult în funcție de conexiunea la internet, de zonele care trebuie acoperite și de numeroșii factori analizați mai sus.

Concluzii finale

Ghidul de cumpărare pentru cele mai bune puncte de acces se termină aici.

Aceștia sunt toți parametrii care trebuie luați în considerare atunci când se cumpără un punct de acces: desigur, este întotdeauna important să se ia în considerare modul în care alegerea finală ar trebui să fie făcută ținând cont de nevoile proprii, asigurându-se astfel că alegerea finală poate fi considerată incredibil de satisfăcătoare.

TP-Link Deco M4 Wifi Mesh

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri