14/01/2025
amplificator wifi

Conexiunea la internet este esentiala, nu doar atunci cand muncim, dar si in timpul liber, Internetul este nelipsit in toate aspectele vieții, fie la serviciu, fie acasă, pentru informatii sau pentru divertisment. Lumea internetului a reușit să creeze o dependență totala, pentru toti. Stim cu toti ca stabilitatea conexiunii este foarte importantă iar o conexiune internet slabă, cu întreruperi, avand dificultati in încărcarea paginilor, poate genera probleme la munca, iritabilitate, frustrări si nervi. Atunci cand e vorba de o locuinta mare, semnalul de la router nu ajunge pana in cele mai indepartate camere. Uneori chiar la birou, routerul pe care il aveti instalat nu face fata conexiunilor multiple? Un amplificator Wi-Fi poate oferi o solutie acestor probleme.

Un astfel de dispozitiv asigura un semnal corespunzator si de calitate, in orice zona a spatiului pe care il ai la dispozitie. Situațiile de acest fel apar în mod special în cazul suprafetelor intinse , fie că este vorba de o clădire de birouri sau la locuințe vaste. Conexiunea la Internet prin WiFi este cu atât mai puternică, cu cât laptopul sau telefonul sunt mai aproape de router, dar cand e vorba de încăperi îndepărtate unde scade forta semnalului, există soluția unui amplificator WiFi. Amplificatorul WiFi, WiFi Booster sau Range Extender Wireless, este un dispozitiv micut ca dimensiuni, comod, este lipsit de fire sau cabluri care să încarce spatiul din camera și care să încurce.

Acest aparat util este prevăzut cu o serie de antene care au scopul de a amplifica semnalul de la router, realizand astfel o nouă rețea, in asa fel incat chiar și zonele îndepărtate de routerul principal să beneficieze de un semnal puternic, eliminand riscul de intreruperi ale semnalului internet. Semnalul pe care îl receptează acest amplificator trebuie să fie excelent, pentru ca viteza de transfer pe care o oferă să fie aceeași cu cea pe care o genereaza și routerul.

Tipuri de dispozitive:

Exista doua tipuri diferite de amplificatoare WiFi. Unele dintre ele functioneaza amplificand semnalul provenit de la router, se ataseaza la router, dar nu sunt foarte eficiente in cazul spatiilor foarte largi, si din pacate nu remediaza problema intreruperilor semnalului. Alte amplificatoare WiFi preiau semnalul provenit de la router si il multiplica. Ele se alimenteaza la priza si sunt utile in cazul conexiunilor in spatii largi, facand posibila transmiterea semnalului prin ziduri groase si alte obstacole de acelasi tip. Insa ele nu il intensifica semnalul, ci doar il repeta.

Caracteristici tehnice

Frecventa. Specialistii sustin despre cele mai bune amplificatoare ca modelele single band sunt mai simplu de folosit. avand o compatibilitate crescuta si acoperind suprafete mari. Din pacate a dezavantajul benzii de frecventa pe care opereaza, aceasta fiind 2.4 GHz . Ea este este foarte folosita in prezent si din acest motiv si foarte aglomerata. Asta inseamna ca intervin des anumite intereferente care tind sa diminueze in mod deranjant conectivitatea, iar vitezele de download scad in timpul conectarii acestui dispozitiv.

O solutie la indemana este reprezentata de amplificatoarele dual-band. Acest tip de amplificatoare opereaza pe doua benzi de frecventa, cea de 2.4 Hz si cea de 5 GHz. Dispozitivul va primi semnal de la router pe frecventa de 2.4 GHz si va propaga semnalul mai departe folosind banda de 5 GHz , ceea ce faciliteaza traficul de date. Aceasta varianta inseamna ca viteza de transfer este una superioara, care permite inclusiv streaming online, download sau jocuri in retea. Dezavantajul acestei metode este in principiu costul net superior fata de amplificatorul pe o singura banda de frecventa.

Compatibilitatea. Daca iti doresti cel mai bun amplificator WiFi , trebuie sa tii cont de compatibilitate, adica destandardul de transmitere a datelor. Standardul original de transmitere de date era denumit IEEE 802.11, a aparut in 1997 si a evoluat din punct de vedere tehnologic.

In acest moment, cel mai performant este considerat standardul AD, iar inainte au fost A, B, G, N si AC. Nu are rost sa investesti in cel mai modern amplificator, daca acesta nu este suportat de routerul pe care il ai. Cea mai buna alegere care o poti face este sa verifici caracteristicile tehnice ale routerului, si daca nu suporta macar standardul N, atunci trebuie sa il inlocuiesti cu o varianta ceva mai moderna.

Viteza de transmitere a datelor este foarte variata. In cazul unei conexiuni de tip DSL, o viteza buna oferita de providerul de internet ar fi16 Mbps. Este inutil sa cumperi un extender care ofera o viteza mai mare decat este in stare sa furnizeze routerul. Amplificatorul retransmite semnalul pe care il primeste de la router, si atunci alegand un amplificator din gama superioara, pentru un router vechi inseamna costuri mari fara justificare.

Standardul de securitate. Aici specialistii recomanda sa nu faci compromisuri. Recomandarea este sa achizitionezi versiunea cea mai noua ,cunoscuta sub denumirea de WPA2-PSK (AES). Cea mai buna varianta este AES si nu TKIP.

Aspect si design. Desi functionalitatea nu este direct influentata de aspectul amplificatorului, el este important din punct de vedere estetic si practic. Cele mai cunoscute arata ca o cutiuta mica de plastic care se fixeza direct in priza. Genul acesta de amplificator este dotat cu cateva LED-uri care arata alimentarea si puterea semnalului. O alta solutie este cea care se fixeaza pe birou sau pe alta suprafata, cu aspect similar routerului.

Functii suplimentare. In functie de necesitati, poti beneficia de o serie de functii auxiliare folositoare.Este vorba de unul sau mai multe porturi Ethernet, care permit conectare de dispozitive cu fir, pentru o viteza superioara de lucru. Se pot folosi de exemplu 3 porturi Ethernet pentru a conecta televizorul, consola de jocuri si DVR-ul. Capacitatile tehnice cu care sunt echipate unele amplificatoare permit streaming audio.Se poate folosi un port special la care sa fie conectate boxele iar muzica se difuzeaza de pe laptop sau de pe telefon.Un amplificator WiFi de instaleaza destul de usor. Trebuie cunoscuta numele retelei pe care o configureaza routerul si parola acestuia. Conexiunea dintre cele doua aparate este apoi realizata.

Top cele mai bune amplificatoare WiFi

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Wireless-N WiFi Repeater

Amplificator retea semnal Wireless-N WiFi Repeater. Wireless-N Repeater este folosit pentru a duplica semnalul wireless intr-o arie mare cum ar fi o fabrica, strada, casa cu mai mult de 2 etaje.
Acesta respecta standardul IEEE 802.11n cu viteze de transmisie wireless de pana la 300Mbps.

Vezi pret si detalii

2

WiFi Repeater 300Mbps

Cu un design inovator acest aparat wireless este practic si usor de montat de catre orice persoana.
Produsul are doua antene incorporate de 2dBi cu cip si ofera performante senzationale fara fir, rate de transmisie, tehnologia stabilitata evita in mod automat conflictele de canal utilizand functia de selectie canal.

Vezi pret si detalii

3

WiFi Zonure IH 433MHz

Amplificatorul de semnal wireless ZONURE reprezinta varful de gama al tehnologiilor actuale din infrastructura sistemelor inteligente; calitatea materialelor incorporate, a fabricarii sale definesc produsul ca fiind din clasa Premium –  reprezentat de performanta sistemului integrat, de eficienta, de consum, de design, un raport bine echilibrat si ancorat necesitatilor zilnice.

Vezi pret si detalii

About The Author