13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun aspirator cu apă

Cel mai bun aspirator cu apă

Date:

Stiri Similare

Alegerea unui aspirator a devenit o misiune nu foarte ușoară, ținând cont de diversitatea tipurilor de aspiratoare prezente pe piață( aspiratoare cu sac, aspiratoare tip mop cu aburi, aspiratoare verticale, tip stick, etc. ) Dificultatea alegerii dispare, însă, atunci când știi dinainte ceea ce îți dorești. De aceea aici vei găsi toate detaliile importante despre unul dintre tipurile de aspirator ce se află în prezent în topul alegerilor cumpărătorilor – aspiratorul cu filtrare prin apă .

Ce este un aspirator cu filtrare prin apă?

Acest tip de aspiratoare captează atenția prin prisma performanțelor sale foarte avansate. Se remarcă printr-un sistem care, după cum vă puteți da seama încă din denumirea produsului, folosește apa drept filtru, ceea ce duce la o eficiență mult mai mare de păstrare a prafului in recipient (uneori în proporție de 100%). Totodată, sistemul de filtrare elimină și mare parte dintre poluanți , reținând nu numai toată murdăria, ci și mici particule de praf, polen, mucegai sau chiar bacterii – un aspect important pentru persoanele care se confruntă cu diverse alergii sau astm . Praful și bacteriile sunt reținute în interior datorită fluxului constant de apă, ceea ce face ca acest model de aspiratoare să fie extrem de igienic.

Aspiratoarele cu filtrare prin apă pot fi utilizate pe suprafețe diferite – covor, linoleum , inclusiv lemn –fiind utile atât pentru curățarea suprafețelor uscate cât și a celor umede.

Criterii pentru alegerea unui aspirator cu filtrare prin apă

Sistemul de filtrare: cele mai eficiente aspiratoare cu apă prezintă un sistem de filtrare dublu , având și un filtru de pânză deasă și unul poros din plastic, ceea ce crește eficiența filtrării și scade numărul de particule ce vor fi recirculate în aer. Cele mai bune modele de aspirator cu filtrare prin apă conțin un filtru HEPA ( High Efficiency Particulate Air) .Ce este filtrul HEPA? Cel mai dotat și igienic sistem filtrant de pe piață – sistem ce duce la o eliminare a poluanților în proporție de aproape 100%,îndepărtând cele mai fine impurități din aer : polen, spori, acarieni , bacterii.

Puterea și capacitatea de aspirare: este important de știut că o valoare crescută a puterii efective a aspiratorului este echivalentă cu un consum energetic direct proporțional. De aceea, un număr mare de wati nu trebuie sa ne impresioneze, ci factorul important in comparația dintre doua sau mai multe aspiratoare este reprezentat de indicele care atestă puterea de aspirare( valori ridicate indică o eficiență mai mare) . Aspiratorul va avea o putere de aspirare medie pentru valori cuprinse între 200-300 W. Peste 350 W, performanțele cresc din acest punct de vedere.

Rezervorul : capacitatea acestuia poate varia de la un model la altul, valoarile fiind cuprinse între 1,5 l – 8 l. Aspiratoarele cu o capacitate mai mică a rezervorului sunt indicate pentru uz casnic, unde depunerile de praf și murdărie sunt relativ puține. Acestea au de regulă dimensiuni mai practice , fiind mai ușor de utilizat și de depozitat. Pentru locuințe mari sau birouri sunt recomandate modelele cu o capacitate mai mare.

Zgomotul – un criteriu important, mai ales dacă nu vrei sa îți deranjezi vecinii. Un aspirator fiabil generează în jur de 60-70 dB, orice valoare peste acest interval provocând zgomote mult mai proeminente.

Alte opțiuni: Unele modele prezintă capacitatea de aromatizare a aerului, dar si de umidificare si dezumidificare. Nu uitați de funcțiile suplimentare precum oprirea automată, reglarea puterii de aspirare sau butonul de retragere a cablului. Totodată, dacă vreți să faceți o achiziție inteligentă, nu omiteți periile și capetele diferite conținute în pachet pentru că ele ajută la o mai ușoară aspirare de pe anumite suprafețe.

Avantajele unui aspirator cu filtrare prin apă

  • Fiabil, performant, extrem de igienic
  • Eficiență de filtrare de până la 100%
  • Folosește presiunea apei pentru a elimina praful, bacterii, virusuri sau alți patogeni . Aceștia se contopesc cu apa urmând ca apoi să fie depozitați într-un recipient, împiedicând eliberarea lor ulterioară , îmbunătățind igiena aerului și aducând un plus de prospețime.
  • Elimină factorii alergeni din casă , oferind un aer curat, proaspăt și benefic.
  • Versatilitate – poate curăța diverse suprafețe , chiar și în locuri mai puțin accesibile.
  • Nu necesită înlocuirea periodică a sacului, ci doar curățarea filtrului după utilizare.
  • Consum mic de energie

Dezavantajele unui aspirator cu filtrare prin apă

  • Mărimea și greutatea – deoarece rezervorul pentru apă necesită un spațiu mult mai mare decât clasicul sac pentru praf acest model de aspiratoare va avea dimensiuni crescute .
  • Implică eforturi de umplere cu apă și curățare după folosire .
  • Costuri mai mari

Dacă ești în căutarea unui aspirator util, cu o putere mare de curățare, care să îți asigure un climat interior plăcut, curat și împrospătat, atunci este posibil ca aspiratorul cu filtrare prin apă să fie răspunsul pentru tine. Tot ceea ce mai rămâne este să te asiguri că vei alege brandul potrivit.

Top Aspiratoare cu filtrare prin apa

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Zelmer Aquos 829.0 SP

Modelul Zelmer Aquos 829.0 este echipat cu un filtru de apa de ultima generatie, combina toate avantajele aspirarii clasice cu cele ale aspirarii fara sac. In timp ce functioneaza, toate impuritatiile sunt retinute intr-un recipient cu apa iar la sfarsitului procesului trebuie doar sa aruncati apa din recipient. Este dotat cu filtru HEPA si un motor EcoPower.

Vezi pret si detalii

2

Studio Casa Hepatech Aqua

Un aspirator foarte bun si ieftin in acelasi moment, si poate sa fie o alegere buna daca nu iti permiti sa cumperi unul dintre modelele cu filtrare prin apa „hight end” de la alte branduri. Are o capacitate de colectare de 2 litri, puterea motorului este de 1600W, lungimea cablului de 6m si are o greutate de 8kg.

Vezi pret si detalii

3

Zelmer 829.5SK

Echipat cu un filtru de apa de ultima generatie fiind un produs de top al producatorului, are o putere ridicata de 1500w si un sistem de filtrare in 4 trepte inclusiv HEPA, care asigura o igienizare suficienta, capacitarea rezervorului este de 3 litri. Nivelul de zgomot este de 80dB si o greutate totala de 6.6 kg.

Vezi pret si detalii

4  

Studio Casa HydraRain

 Detine functia de absorbtie in apa cat si cea de spalare. Are o putere de 1600w si urmatoarele functii: aspirare umeda a lichidelor, samponare/spalare, suflare si absorbtie in apa. Filtru este HEPA. Este extrem de util in spalarea covoarelor si a suprafetelor precum gresia, tapiserii sau podele.

Vezi pret si detalii

5

Albatros Aqualtys

Are o putere de aspirare foarte buna iar aerul in urma aspirarii este foarte curat. Puterea aspiratorul este de 1600w cu un filtru de avacuare microfiltru, capacitatea de colectare de 7.2 litri, nivelul de zgomot 82dB iar ca pret este unul foarte avantajos in raport calitate pret.

Vezi pret si detalii

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri