10.3 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun aspirator robot

Cel mai bun aspirator robot

Date:

Stiri Similare

Suntem mereu pe grabă, trăind totul într-un ritm alert , aproape frenetic. Trăim în era vitezei, o eră în care cele 24 de ore din zi par insuficiente pentru multitudinea de lucruri pe care trebuie sau vrem să le facem. Facem totul pe grabă iar riscul a tot ceea ce se întâmplă este ca viața noastră să se transforme într-un adevărat haos dacă nu vom evada din acest labirint al stresului și al grabei.

Avem din ce în ce mai puțin timp pentru toate sarcinile pe care trebuie să le îndeplinim încât de multe ori ne-am dori să aducem în lumea realității magicul din povești în care un simplu ”abracadabra” poate întoarce situația cu 180 de grade , rezolvând totul. Cu siguranță că tuturor ne-ar plăcea să dispunem de puterea unei zâne, mai ales atunci când vine vorba de curățenia din locuința noastră.

Atunci când problemele stresante de la job te acaparează, când copiii sunt activați la maximum și casa ta ajunge să arate precum frontul de luptă din Primul Război Mondial, cu toții ne-am dori să putem apăsa pe un buton și astfel totul să se rezolve de la sine. Pare un scenariu de poveste, nu-i așa?

Ei bine, odată cu spectaculosul avans tehnologic această poveste a început să prindă viață. Astăzi există produse care pot realiza de unele singure sarcinile pe care noi am dori să le evităm sau pentru care nu avem timp. În rândul celor mai recente inovații este prezent și aspiratorul robot – dispozitivul minune care curăță singur podelele la simpla apăsare a unui buton, fără a necesita manevrarea sau orice altă intervenție a noastră.

Desprins parcă din filmele science fiction , aspiratorul robot este ”cel mai bun asistent” atunci când vine vorba de curățenie, fiind gata să fie pus la treabă oricând, chiar și atunci când plecați de acasă și doriți ca la întoarcere să găsiți totul curat.

Cum alegi cel mai bun aspirator robot?

Fiindcă vorbim de o tehnologie recentă și extrem de complexă, deci foarte costisitoare, este necesar să nu te grăbești în momentul achiziției , ci să alegi cu înțelepciune și chibzuință. Aspiratorul robot nu este un produs pe care să îl cumperi în fiecare zi, de aceea sfatul nostru este ca mai întâi să te documentezi cu privire la însușirile și capacitățile acestuia și să aflii ce criterii de selecție trebuie să îndeplinească dispozitivul pentru a fi de cea mai bună calitate. Iată la ce factori trebuie să dai atenție pentru a alege cel mai bun aspirator robot !

Dimensiunile aspiratorului robot

Dimensiunile ne interesează fiindcă în funcție de ele dispozitivul va putea sau nu să acopere întreaga arie de aspirare necesară. Aspiratoarele cu diametru mare oferă avantajul de a curăța mult mai repede suprafața necesară, însă marele dezavantaj este că un astfel de model nu se va putea integra cu ușurință în spațiile mai înguste. De aceea, recomandarea noastră este să optezi pentru un aspirator robot cu un diamtru care să îi permită să pătrundă și în spațiile mici din încăpere. Nu uita să verifici și înălțimea dispozitivului, care trebuie să fie și ea redusă astfel încât aspiratorul să se strecoare cu ușurință sub obiectele de mobilier. Astfel, va trebui să cauți un aparat cu o înălțime cuprinsă între 7-10 cm pentru a te asigura că nu vei avea niciun fel de probleme din acest punct de vedere.

Recipientul pentru praf și sistemele de filtrare

Deoarece capacitatea acestui tip de aspirator este în mod evident mult mai mică în comparație cu modelele clasice, și rezervorul va fi mult mai redus ca mărime. Capacitatea acestora poate ajunge până la 700 ml, de aceea vă va fi util să optați pentru un dispozitiv care vă poate anunța în momentul în care recipientul trebuie golit. Cele mai bune modele de aspirator robot vor avea acest element integrat.

Fiindcă, așa cum spuneam și mai sus, dotările sunt limitate de volumul mic al aspiratorului robot, majoritatea modelelor nu includ un sac sau filtre obisnuite. Sfatul nostru este să vă orientați spre un robot de aspirare care prezintă un filtru HEPA – element care va asigura filtrarea eficientă , dar și reținerea anumitor particule microscopice precum praful, acarienii, chiar și bacteriile de pe suprafața de aspirare .

Funcții oferite

Iată că am păstrat ce era mai important pentru finalul articolului . Cel mai mult contează ceea ce aspiratorul robot îți poate oferi în plus spre deosebire de unul tradițional, funcții și caracteristici care să te convingă că se merită să investești într-un asemenea dispozitiv. Asigură-te că robotul de aspirare dispune de opțiunea de detectare și ocolire inteligentă a obstacolelor. Totodată, verifică dacă în programele oferite de dispozitiv sunt incluse curățarea prafului, detecția murdăriei, detecție a suprafeței care trebuie curățată sau programarea curățării, dacă doriți ca aparatul să își facă treabă la o anumită oră setată de dumneavoastră. Suplimentar, în funcție de preferințe, poți alege un aspirator care să fie capabil să curețe și cu apă, precum un mop sau care să disperseze parfum în încăpere.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Aspiratoare robot

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

iRobot Roomba 616

Cu cel mai inteligent sistem de efectuare a curateniei si de navigatie si anume iAdapt, acest robot cu ajutorul a zeci de senzori monitorizeaza spatiul de 67 de ori pe secunda si in combinatie cu 40 de miscari predefinite reactioneaza inteligent la orice conditii din incapere. Curata orice tipuri de pardoseli dure si covoare.

Vezi pret si detalii

2

Philips SmartPro Active FC8810/01

Robotul are capabilitatea sa inteleaga mediul si alege strategia de curatare optima pentru a curata spatiul cat mai rapid posibil. Nu se blocheaza si se intoarce la statia sa de andocare atunci cand este necesar. Bateria litiu-ion are o durata de viata mai lunga si un timp de incarcare mult mai scurt decat bateriile standard.

Vezi pret si detalii

3

Xiaomi Mi Robot Vacuum

Acest robot poate fi controlat prin conectarea la aplicatia mobila Mi Home si va ofera urmatoarele optiuni: oprirea/activarea robotului de la distanta, selectarea unui mod de curatenie, vizualizare in timp real a statusului procesului de curatare si programarea perioadica a curateniei.

Vezi pret si detalii

4  

Dirt Devil Spider M607

Potrivit pentru gresie, podele, covoare, parchet si mochete. Timpul de incarcare este de aproximativ 4 ore. Este un aspirator fara sac care va asigura o curatare de lunga durata prin programul cu trei trepte. Acest model are si o matura ce aspira pardoselile dure si mochetele cu fir scurt.

Vezi pret si detalii

5

Ecovacs DEEBOT M82

Senzorii avansati de la acest model detecteaza automat mobilierul si scarile pentru o curatare fara griji. Pentru o curatare exceptionala aveti modul MAX care creste puterea de aspirare. Bateria cu litiu este una ecologica si ofera o autonomie de pana la 150 minute de curatare.

Vezi pret si detalii

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri

Articolul precedent
Articolul următor