19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun binoclu

Cel mai bun binoclu

Date:

Stiri Similare

Ne place să călătorim , fiindcă astfel nu numai că începem să cunoaștem mai mult lumea , ci este o bună modalitate de a ne cunoaște pe noi înșine. De departe, cele mai aventuroase și interesante excursii sunt cele în mijlocul naturii. Probabil că îți amintești din copilărie cât de entuziasmat erai de momentul plecării în călătoria care urma să fie ca o mică evadare – adrenalina pregătirii bagajelor, curiozitatea, nerăbdarea, emoția .

Dacă ne referim la adulți, natura devine un fel de ”cetate de scăpare”, un refugiu față de toate grijile și problemele, locul în care uiți de jobul epuizant și poți explora lucruri noi. Însă, dacă dorești într-adevăr să simți pulsul real al lumii necuvântătoare și să pătrunzi tainele naturii, vei avea nevoie de un mic ”asistent” care să te ajute să observi fiecare minunăție din acest univers magnific – și aici îți vine în ajutor binoclul.

Cu cel mai bun binoclu vei reuși să te bucuri la superlativ de natură , să parcurgi traseele mai eficient să observi păsările și animalele chiar de la depărtare și să aduci stelele mai aproape de tine – însă vestea bună este că rolul acestui dispozitiv nu se oprește aici. Chiar și în afara călătoriilor vei putea folosi binoclul, indiferent de situație, atunci când apare nevoia de a observa mai de aproape anumite evenimente sau lucruri. În puține cuvinte, potențialul acestui mic dispozitiv este unul imens atunci când știi să îl folosești cum trebuie .

Cum alegi cel mai bun binoclu pentru tine?

Dacă te-ai convins deja că achiziționarea celui mai bun binoclu îți va ușura viața și va aduce un plus experiențelor tale următorul pas este chiar ”plecarea într-o călătorie” – o altfel de călătorie de această dată : căutarea dispozitivului potrivit. Și cum înainte de fiecare excursie este absolut necesar să îți pregătești cu atenție valizele, te invităm ca mai întâi să aduni un frumos și util bagaj de informații despre aceste dispozitive optice. Dacă nu ești un cunoscător al acestui domeniu sunt șanse destul de mari să faci greșeli în momentul achiziției, de aceea, pentru a fi siguri că nu te vei ”rătăci” în această călătorie interesantă, îți venim în ajutor cu bagajul deja pregătit. Iată principalele criterii de selecție pe care trebuie să le iei în considerare:

Utilizare

Este necesar să optezi pentru un binoclu adaptat pentru scopul cu care dorești să-l folosești. Din acest punct de vedere, există mai multe categorii din care poți alege:

  • Binoclu cu folosire generală – este un model care îți permite utilizarea eficientă a lui pentru mai multe activități, fiind potrivit pentru drumeții sau pentru observarea sporturilor. Acest tip de binoclu convențional este în general compact, cu o diagonală mare a obiectivului și cu o putere de mărire de la 7x până la 10 x. Va fi ușor de transportat în diversele excursii sau activități în aer liber fiindcă îl vei putea atârna de gât sau îl poți pune în geanta ta.
  • Binoclu birdwatching / outdoor – dacă ești pasionat de lumea păsărilor și dorești să le observi mai de aproape folosind un binoclu, acest model este cea mai bună alegere pentru tine. Sunt dispozitive mai mari, de tip 8 x 42, special create pentru a capta lumină și pentru a putea observa peisajul cu un unghi mare .
  • Binoclu pentru vânătoare sau uz militar – cele mai bune dispun de obicei de o putere de mărire de 7x până la 10x, însă poți opta și pentru un binoclu cu o putere mai mare, de la 12 x până la 16 x care îți vor fi folositoare mai ales pentru cazurile în care nu te poți apropia foarte mult de posibila ”victimă”. Problema cu dispozitivele care depășesc o putere de amplificare de 10 x este că stabilitatea imaginii va scădea astfel încât vei avea nevoie de un trepied .
  • Binoclu astral – model cu o putere mare de amplificare și cu un obiectiv pe măsură și lentile mari pentru a asigura o stabilitate cât mai mare și o capacitate bună de apropiere sau zoom.
  • Binoclu sport/agrement acvatic – binoclu rezistent, cauciucat cu o putere de mărire nu foarte mare, în general de 7 x și cu lentile imune la apă .

După cum probabil ați observat, în funcție de activitatea prestată, este recomandat un binoclu cu o anumită putere de mărire ( o valoare mai mare se traduce printr-o amplificare mai mare a imaginii ), care oferă un anumit unghi vizual ( cu rol în obținerea unor imagini cât mai de ansamblu, panoramice) și cu lentile de un diametru corespunzător ( mărimea diametrului are rol în captarea luminii , fiind un indicator al luminozității ).

Limitele distanței de focusare

Este important să cunoști care este distanța minimă / maximă la care te poți apropia sau depărta de obiect astfel încât să îl poți vedea în condiții bune. Pentru a te asigura că dispozitivul poate oferi o bună claritate pe o arie cât mai extinsă, optează pentru un produs cu o bună capacitate de focusare. De obicei, cele mai bune binocluri oferă posibilitatea de center focus și de auto focus. Totodată, un binoclu performant îți va permite să ajustezi dioptriile separat, adaptând astfel focusarea pentru fiecare ochi .

Portabilitate

Alături de elementele optice, calitatea unui binoclu se oglindește și în ușurința de folosire a dispozitivului. Cu siguranță că nu îți dorești un dispozitiv incomod, dificil de transportat. De aceea, verifică dimensiunile și greutatea binoclului și asigură-te că toate acestea nu îți vor îngreuna munca. Dacă este necesar, consideră și varianta de a achiziționa un trepied care să te ajute la stabilizarea aparatului și care să îți ofere o experiență confortabilă .

Alte caracteristici

Pe lângă toate aspectele menționate, se merită să discutăm câte puțin și despre alte caracteristici care vor asigura o mai bună calitate a produsului. Este necesar să optezi pentru un binoclu care dispune de o carcasa impermeabilă, rezistentă. În plus, verifică dacă modelul prezintă straturi anti-reflexie – element care te va proteja de razele soarelui și îți va aduce un confort sporit. Alți parametri tenici utili pe care e bine ca dispozitivul să îi prezinte sunt capacitatea de a vedea în întuneric sau telemetrul ( capabil să determine distanța dintre utilizator și obiectul observat).

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Binocluri

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Nikon ACULON A211

Nikon ACULON A211 va asigura o performanta de exceptie la un pret foarte avantajos. Lentilele sunt cu tratament multistrat iar gama de obiectime cu diametre mari va asigura imagini foarte luminoase. Vizionarele sunt din cauciuc, cu glisare si rotire, faciliteaza pozitionarea ochilor. De altfel este si atasabil la trepied.

Vezi pret si detalii

2

Celestron Nature 8×42

Un binoclu perfect pentru drumetii in natura cu un design Prime Roof. Diametrul obiectivului este de 42mm iar campul vizual la 1000m este de 123m cu un factor de marime x8 si un unghi real vizual real/grade este de 7/0. La acest binoclu primiti gratuit si o geanta de transport premium.

Vezi pret si detalii

3

Olympus 10×50 DPS-I

Factor de marire x10, camp vizual la 1000m de 104, diametrul obiectivului 50mm, luminozitate relativa 25, tipul prismei porro, culoare negru iar greutatea este 856g.

Vezi pret si detalii

4  

Special Bresser Astro

Acest model va ofera luminizotate mare si imagini clare. Are o putere de marire puternica si este potrivit pentru astronomie dar si pentru obiectele terestre aflate la o distanta mare. Cu ajutorul filetului pentru trepied care este integrat puteti vizualiza observatii lungi si in acelasi timp comode.

Vezi pret si detalii

5

TECH TACTICAL

Foarte rezistent la apa si praf acoperit cu o carcasa de cauciuc negru. Vine dotat cu o gentuta de purtare, capace de protectie a lentilelor, batista din microfibra pentru curatat lentilele si curelusa de purtare. Marire de 12 ori si un cam vizual liniar la 1000m – 132m.

Vezi pret si detalii

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri

Articolul precedent
Articolul următor