19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun cântar de bucătărie

Cel mai bun cântar de bucătărie

Date:

Stiri Similare

O sintagmă pe care o auzim adesea spune altfel: ”Contează întotdeauna calitatea, și nu cantitatea”. Și cu siguranță că putem afirma că adevărul acestui cunoscut citat este mai mult decât evident, fiindcă ne confruntăm cu această realitate zi de zi, la muncă, în relațiile noastre și în tot ceea ce facem.

Există, însă, cel puțin un domeniu în care nu putem aplica 100% acest mod de gândire : arta culinară. Atunci când gătești , 10 grame în plus sau 25 ml în minus pot face diferența când vine vorba de calitate și de un gust perfect.

În bucătărie, cantitatea contează! Orice bucătar profesionist poate afirma că dozajul corect al cantității de ingrediente este unul din secretele care stau în spatele unui preparat reușit. Vechea tehnică a bunicii de a ”pune după ochi” sau în funcție de ”cum cere” preparatul nu își mai are aplicabilitatea în prezent, mai ales dacă ne referim la felurile de mâncare care necesită o atenție deosebită și care sunt mai elaborate.

Așadar, dacă dorești să obții cele mai reușite mâncăruri sau prăjituri, unul din pașii necesari este să măsori cantități precise de ingredinte , lucru pe care îl poți face foarte ușor cu ajutorul celui mai bun cântar de bucătărie. Nu numai că vei prepara corect mâncărurile, dar îl vei putea utiliza și în diete sau în timpul anumitor tratamente care cer urmărirea atentă a meselor .

Cu acest simplu dispozitiv electronic, vei aprecia corect cantitatea de alimente și chiar vei putea transforma unități de măsură din sisteme diferite în sistemul metric. Nu va mai trebui să te îngrijorezi dacă ai pus suficientă făină în aluatul pentru prăjituri sau dacă ai calculat corect dozajul ingredientelor pentru un anumit fel de mâncare mai complicat. Cântarul de bucătărie va face toate aceste lucruri pentru tine și rezultatele nu vor întârzia să apară.

Cum alegi cel mai bun cântar de bucătărie?

Fiindcă atunci când investești într-un astfel de aparat vei dori un model care să fie precis, eficient și care să reziste pentru o perioadă mai lungă de timp, este necesar să alegi cu atenție cântarul de bucătărie pe care îl vei cumpăra. Pentru a avea garanția că produsul va fi performant , îți recomandăm să consulți mai întâi următoarea listă de criterii de care va trebui să ții cont pentru a achiziționa cel mai bun cântar de bucătărie.

Tipul cântarului

În funcție de principiul de funcționare și de modalitate de cuantificare , poți opta pentru un cântar de bucătărie mecanic sau pentru un cântar electronic.

Cântarul de bucătărie mecanic este varianta convențională, dispunând de un mecanism simplu de cântărire. În momentul în care poziționezi produsul pe cântar, presiunea creată va comprima arcul din interior și va determina cuantificarea greutății prin marcarea gradului de comprimare. Are un preț accesibil ,mai ales fiindcă nu necesită alimentarea cu energie elecrică și se remarcă prin rezistență și durabilitate. Însă, motivul pentru care aceste aparate încep să fie ușor ușor înlocuite de pe piață de către modelele digitale este faptul că precizia cântarelor mecanice nu este perfectă.

Modelul electronic utilizează anumite mijloace de citire a greutății , afișând pe un display valoarea obținută. Cel mai mare beneficiu al lor este, precum am amintit mai sus, precizia excelentă a acestui tip de cântar de bucătărie.

Capacitatea –valoare minimă și valoarea maximă

Asigură-te că vei putea folosi cântarul ales pentru orice rețetă, orientându-te spre un aparat care permite un interval flexibil de măsurare a greutății. Ca și capacitate minimă admisă de aparat, o valoare de 5 grame este suficientă, în timp ce limita greutății maxime ar trebui să ajungă cel puțin până la 5 kilograme. Cele mai performante cântare de bucătărie vor permite greutăți de până la 10 kg , unele oferind chiar și o funcție de avertizare în momentul în care depășești greutatea maximă admisă.

Vasul cântarului de bucătărie

Optează pentru un vas care poate fi detașat cu ușurință, asigurându-te că vei putea curăța ușor aparatul. În privința materialului, recomandarea noastră este să te orientezi spre un model de bol transparent, din inox sau sticlă – materiale durabile care nu rețin mirosurile și sunt ușor de curățat.

Modalitatea de alimentare

Dacă optezi pentru un cântar de bucătărie mecani nu va trebui să îți faci probleme cu privire la sursa de alimentare . Însă, în cazul modelelor electronice situația se schimbă. Este necesar să te orientezi spre un dispozitiv cât mai avantajos în ceea ce privește consumul de curent electric și gradul de descărcare a bateriilor. Cele mai bune produse vor avea nevoie de 2 până la 4 baterii de tip AA de 1,5 V . Costul lor este redus și de asemenea viteza de consumare nu este una mare astfel încât nu va trebui să stai cu gândul la schimbarea bateriilor .

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Cantare de bucatarie

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Beurer KS54

Beurer KS52 este un cantar de bucatarie cu bol din otel inoxidabil cu o capacitate de 1,5 litri lavabil in masina de spalat vase. Este prevazut cu termometru de camera, timer si functia tara. Ecranul este unul LSD de 4,6 x 2,2 cm cu cifre de 10mm. Indica supraincarcarea si se opreste automat.

2

Tefal BC1500V0 Platine

Un design elegant si compact il face sa fie partenerul ideal pentru retete reusite de fiecare data. Este potrivit pentru orice bucatarie datorita platformei rezistente din otel inoxidabil care suporta o greutate de maxim 5 kg. Este un cantar de bucatarie usor de depozitat datorita design-ului foarte subtire.

3

Konig, 5 kg, LCD

Un cantar modern cu o precizie de un gram si o capacitate de 6 kilograme este perfect pentru orice bucatarie. Bolul este unul din inox inoxidabil si foarte usor de curatat. Are functia de timer, senzor de temperatura si alarma. Cu ajutorul functiei de greutate puteti sa memorati greutatile si adaugarea unor greutati suplimentare.

4

Star-Light Professional KSW-Pro1000

Pentru o reteta reusita ai nevoie intotdeauna de un gramaj corespunzator cu strictete. Star Light va prezinta un cantar de bucatarie cu control electric, oprire automata, indicator pentru suprasolicitare si o precizie de 1g pentru ca retetele sa poata atinge pragul perfectiunii.

5

Heinner Quick 3000

Modelul Heinner Quick 3000 de la Heinner este unul extrem de precis masurand cu o precizie de 1 gram. Designul este unul atractiv si usor de folosit. Cantarul este echipat cu caracteristica TARE care va permite o cantarire multipla iar rezultatele masuratorilor sunt afisate pe ecranul LCD.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri