26.3 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun compresor de aer auto

Cel mai bun compresor de aer auto

Date:

Stiri Similare

Posesorii de autoturisme știu că anvelopele mașinii trebuie verificate și umflate periodic iar în principiu presiunea internă trebuie să corespundă standardelor de transport. În scopul reducerii eforturilor în acest sens au fost create compresoarele de aer special făcute pentru uz personal, pentru autoturisme. Aceste aparate comprimă aerul la presiuni variate și au rolul de a umflă rapid și eficient anvelopele și diverse alte obiecte gonflabile(saltele, mingi etc).

Avantajele unui compresor, față de o pompă obișnuită, sunt: eficientă ridicată, un design mai compact, un timp scurt și efort redus de umflare a anvelopelor. Pentru că se alimentează de la o sursă de energie, aceste compresoare se încălzesc uneori excesiv în timp ce lucrează, dar asta depinde și de perioada de funcțiune.

În cazul unui compresor auto de umflat anvelope pe care să îl ții în portbagaj sau unul de tip profesional, pentru a fi folosit în mod intensiv într-un service auto sau o benzinărie, este destul de complicat de ales modelul potrivit pentru a fi potrivit scopului.

compresor auto

Dacă ești șofer amator și dorești să înlocuiești clasică pompă de umflat cauciucuri cu un astfel de aparat, există posibilitatea că diversitatea modelelor din comerț să creeze confuzie, iar atunci ar fi de folos sfatul unui mecanic priceput. Pentru un compresor care are doar de funcția de compresie și pompare de aer, există modele mai ieftine,nu trebuie să alegi altceva decât un model standard.

Un astfel de compresor este format din componente simple, și anume un cablu de alimentare, o pompă electrică și un indicator care indică valorile de presiune din interiorul obiectului umflat. Alimentarea se face la priză brichetei din mașînă și de multe ori are adaptor pentru 12V.

În cazul în care este necesară o funcție de reîncărcare pentru bateria autoturismului, atunci este de dorit să cumperi un robot de pornire cu compresor. Acest aparat este practic un redresor auto, care are inclusă și funcția de comprimare de aer.

Caracteristici tehnice

Portabilitatea este un parametru interesant, el împarte piesele din comerț în două categorii principale:

Compresorul auto portabil este un compresor de mici dimensiuni și este indicat pentru folosire de uz casnic, pe post de pompă auto. De obicei aceste modele sunt concepute doar pentru a umflă anvelope de autoturism și se recomandă pentru orice șofer care are de parcurs drumuri lungi.

Există o versiune inclusă în această categorie este kitul anti-pană, care are inclus un mini-compresor foarte simplu de utilizat și eventual un adeziv puternic care se injectează în anvelopa pentru a acoperi eventuale perforații. E importat de știut că în cazul acestor kituri soluția specială poate acționa doar când găurile sunt foarte mici. Un compresor mic are de obicei o greutate scăzută și se poate ușor depozita în portbagaj, se poate folosi eventual și pentru umflarea roților de bicicletă, cu un adaptor special.

Compresorul auto profesional este folosit de obicei pentru ateliere de reparații ,benzinării și diverse service-uri auto. Un astfel de compresor va putea umflă orice fel de cauciucuri sau anvelope: pentru autoutilitare, autoturisme, pneuri de mașini 4X4, de camioane, camionete sau chiar motociclete. Prețurile sunt aproape că ale unui redresor auto 2 în 1, de multe ori această soluție fiind preferată, întrucât este ușoară și fiabilă.

Compresoarele profesionale sunt mai greu de transportat și este de dorit alegerea celor mai puternice modele, deoarece uzură permanentă va crea o scădere a randamentului în timp, atât că volum de aer oferit, cât și că timp de umflare. Un astfel de echipament trebuie să includă cât mai multe accesorii, cu ajutorul cărora să se poată conecta facil la oricare tip de pneu dintre cele menționate.

De obicei, fiecare model afișează o anumită valoare de presiune care poate fi citită în interiorul obiectelor umflate, fiind între 7 și 20 bari. Este de dorit să alegi o valoare cât mai mare pentru presiunea maximă citită, pentru indicații cât mai precise. Presiunea corectă la care se umflă anvelopele mașinii este specificată în cartea mașinii, și este important să fie respectată atunci când le umfli. În condiții de temperaturi diferite, presiunea se poate micșora, iar atunci ai nevoie neapărat nevoie de un compresor cu manometru.

Niște pneuri umflate prea puțîn se vor deteriora mai rapid, iar consumul de carburant crește, distanță de frânare se mărește, iar comportamentul de drum al mașinii este afectat. Timpul de umflare al cauciucurilor variază în funcție de starea inițială a anvelopei și de dimensiunile acesteia, dar în principiu pentru un compresor auto de 12V, timpul de umflare este cuprins între 5 și 15 minute. Firește că e mai comod să alegi un compresor cât mai eficient, care îți oferă cel mai bun timp de umflare a anvelopelor.

Top cele mai bune compresoare auto

Alese dupa raport calitate/pret

Locul 1. Compresor auto Carpoint ”BIG’‘ 35L/min

Compresor auto Carpoint ”BIG” 12V, 100psi/7bar, max 14A, 35l/m cu manometru si adaptori

 • 12V, Presiune max. 100PSI/7BAR, max 14A
 • heavy duty :destinat pentru lucru greu/sarcina mare
 • debit 35L/min.19,5×9,1×7,0 cm

Locul 2. Compresor auto Black&Decker BDCINF18N, 11 Bar, alimentare 12V, display LCD

Acumulator puternic care ofera posibilitatea utilizarii compresorului oriunde si oricand.
Doua setari ale presiunii: presiune scazuta pentru plute si saltele si presiune ridicata pentru rotile de bicicleta sau masina. Functie de dezumflare pentru dezumflarea accesoriilor gonflabile pentru pisicina si a saltelelor cu apa, sau vidarea pungilor speciale

Locul 3. Compresor auto Black & Decker ASI200, 8,27 bar, adaptor 12V DC

 • Functie de preselectare a presiunii si oprirea automata a functionarii in momentul atingerii presiunii selectate
 • Functie oprire automata
 • Functie preselectare presiune
 • Functioneaza si fara utilizarea funtiei de preselectare a presiunii

Locul 4. Compresor Non Stop „3 in 1” 12V

Compresor cu alimentare la priza 12V, presiune 4 bar/60 psi, manometru de inalta precizie, 4 adaptoare speciale. Compresorul are iluminare tip lanterna si flash-uri pentru situatii de urgenta. Timpul de umflare pentru o anvelopa 205 70R15 este de aproximativ 9 minute. Este ideal pentru autoturisme, biciclete, camping, etc. Prevazut cu spatiu de depozitare pentru furtun, adaptoare, cablu.

Locul 5. Compresor auto profesional cu display digital Cartrend

Acest compresor se poate alimenta direct la priza de 12V a masinii si are o presiune maxima de 10 bar. Capacitatea maxima de pompare este de 22 litri/min. Compresorul are un display digital si dispune de functia autostop care iti permite sa setezi presiunea de umflare potrivita. De asemenea, compresorul este dotat si cu o lanterna din 4 LED-uri cu o putere de 120W care functioneaza independent de compresor.

 • Alimentare de 12V
 • Presiune 10 bar
 • Capacitate maxima 22 litri/min
 • Functie autostop
 • Display digital
 • Lanterna
 • Lungime cablu alimentare 2.8m
 • Lungime furtun umflare 0.7m
Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri