19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun cooler pentru laptop

Cel mai bun cooler pentru laptop

Date:

Stiri Similare

Laptopurile au devenit unul din dispozitivele cele mai des folosite în prezent, fie că vorbim de activități legate de muncă, jocuri, editare video, etc. În ultimii ani, ele au devenit mai mici și mai portabile ca oricând și, totodată, au devenit și mult mai puternice. Având o extraordinară putere de procesare localizată într-un spațiu atât de mic, laptopurile din generația actuală au adus un plus de confort și de performanță, însă nu putem uita și de efectele negative. Aplicațiile intense, precum diverse jocuri sau redarea video pot duce la o creșterea temperaturii în interiorul dispozitivului , provocând cu timpul scăderea performanțelor și, eventual, chiar deteriorarea permanentă.

După cum majoritatea utilizatorilor de laptopuri știu, chiar și cele mai recente ultrabook-uri tind să se încălezească după o funcționare îndelungată. Bateriile, procesoarele mai vechi, plăcile grafice pot atinge cu ușurință chiar 100 de grade dacă acoperiți din neatenție sau din greșeală orificiile de aerisire.

Cea mai bună metodă de a evita supraîncălzirea și de a permite laptopului să funcționeze la un potențial maxim este folosirea unui cooler pentru laptop – un dispozitiv de răcire care oferă atât o suprafață rigidă pe care laptopul poate sta confortabil, cât și ventilatoare de mare putere care măresc fluxul de aer și ajută la disiparea căldurii din interiorul acestuia.

Cum alegi cel mai potrivit cooler pentru laptop?

Aceste dispozitive de răcire vin într-o mare varietate de stiluri, dimensiuni și forme, în funcție de caracteristicile pe care le prioritizează. Unele excelează în portabilitate oferind modele practice, de dimensiuni mai reduse, raționalizate. Altele se concentrează pe confortul sporit în timpul orelor lungi de lucru.
Indiferent de nevoile dumneavoastră, cu siguranță exista un cooler pentru laptop potrivit pentru dumneavoastră. Iată câteva criterii esențiale pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună alegere!

Performanța

Atunci când vorbim despre performanța unui cooler pentru laptop ne referim de fapt la cantitatea de aer pe care el este capabil să o circule. Cele mai puternice coolere vor oferi o circulație a aerului de peste 70 CFM ( cubic feet per minute) și o rotație a ventilatorului de 2000- 2500 rotații pe minut.

Cu cât ventilatoarele laptopului sunt mai puternice , mai numeroase și mai performante, cu atât dispozitivul va fi mai capabil să răcească într-un mod eficient laptopul.

Cele mai potrivite coolere pentru laptop sunt cele cu minim două ventilatoare, ele creând o circulație mult mai bună a aerului , focalizând aerul rece spre toate zonele aparatului. Veți găsi pe piață și dispozitive dotate cu 4, 5 sau chiar 6 ventilatoare.

Nivelul de zgomot

Optează întotdeauna pentru un dispozitiv cu ventilatoare puțin zgomotoase, dacă dorești ca nimic să nu îți distragă atenția de la activitățile tale. Coolerele pentru laptop performante nu trebuie să facă zgomot, însă dacă acest inconvenient apare, asigură-te ca sunetele produse să nu depășească 25 decibeli.

Compatibilitatea

Modelul potrivit de cooler este cel ale cărui ventilatoare se aliniază cu orificiile și fantele prezente pe suprafata inferioară a laptopului. Acest factor poate face diferența atunci când vorbim despre o răcire eficientă . Totodată, pe piață există modele care permit utilizatorului să mute ventilatorul în spațiul unde el dorește să se producă răcirea. Deși această funcție este mai degrabă un bonus decât o necesitate, ele pot reprezenta o investiție inspirată .
În ceea ce priveste conectarea dispozitivului de răcire la laptop , acest lucru se face prin intermediul portului USB , coolerele fiind din acest punct de vedere compatibile cu orice laptop. Cele mai bune modele prezintă porturi USB suplimentare și spațiu pentru depozitarea cablului.

Design

Optați întotdeauna pentru coolere ușoare și în același timp solide, asigurându-vă că dispozitivul ales va fi atât performant dar și ușor de transportat. În ceea ce privește materialul de fabricație, cele mai rezistente sunt cele alcătuite din aluminiu sau oțel. Recomandăm alegerea aluminiului, dispozitivele fiind în același timp durabile, ușoare și mai eficiente, ținând cont de proprietatea aluminiului de a fi un bun conductor ca suprafață de contact – rezultatul fiind o răcire optimă.
Alegeți un design adaptat necesităților personale , căutând un nivel ridicat de confort , dar și o structură care să permită circulația eficientă a aerului ( cele mai performante din acest punct de vedere sunt coolerele înclinate sau cele cu înălțime reglabilă)

Portabilitate

Dacă se întâmplă să luați des laptopul cu dumneavoastră în călătorii sau la locul de muncă, este indicat să optați pentru un dispozitiv de răcire cât mai portabil. Orientați-vă , deci pentru coolere cu un aspect slim, confecționate din materiale ușoare, astfel încât să fie cât mai ușor de transportat.

Garanție

Perioada standard de garanție a coolerelor pentru laptop este de minim un an. Acest lucru vă dă dreptul ca în acest interval să reparați orice probleme de manoperă sau să înlocuiți materialele defecte.Optați pentru un producător de încreder e, asigurându-vă că rezolvarea oricărei probleme ce ar putea apărea nu vă va provoca mari bătăi de cap .

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Coolere pentru laptopuri

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

DeepCool Multi Core X6

Este un cooler foarte bun care a primit locul 1 in topul nostru. Are 4 ventilatoare care genereaza un flux de aer de 121 CFM, materialele de la exterior sunt calitative iar greutatea nu depaseste 900g.  Nivelul de zgomot este de 24dB iar diagonala maxima a laptopului care poate fi utilizat este de 15,6 inch.

Vezi pret si detalii

2

DeepCool DP-N1

Are o compatibilitate maxima de 15.6 inch si un ventilator cu o putere d 180mn care se roteste cu o viteza maxima de 1000rpm. Zgomotul masoara 20dB, iar fluxul de aer atinge pana la 81,5CFM. Este un cooler foarte bun care este fabricat din materiale destul de calitative iar viteza ventilatorului poate fi ajustata.

Vezi pret si detalii

3

Cooler notebook 12″-17

Acest model are 6 ventilatoare si este compatibil cu laptopuri cu diagonala intre 12 si 17 inch, nivelul de zgomot cand functioneaza toate 6 ventilatoare este de maxim 21 dBA iar viteza maxima de rotatie este de 1200 rpm. De altfel este iluminat LED cu o culoare albastra placuta.

Vezi pret si detalii

4

Cooler laptop A+ CIC5B

Modelul A+ CIC5B este un cooler cu un design slim, fabricat dintr-un plastic durabil. Cele patru ventilatoare dezvolta o viteza de rotatie de maxim 1800 RPM. Plasa metalica asigura o rezistenta sporita si in acelasi timp si o racire mai eficienta, cele 2 usb-uri va overa un plus de portabilitate.

Vezi pret si detalii

5

Trust GXT 278

Compatibil cu laptopuri de pana la 17.3 inch, previne foarte eficient supraincalzirea laptopului si in acest fel maximizandu-i performantele. De altfel are si posibilitatea sa ii reglati inaltimea in trei pozitii pentru un confort optim. Toate cele patru ventilatoare sunt iluminate, iar viteza poate fi reglabila.

Vezi pret si detalii

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri