13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun cuptor cu microunde

Cel mai bun cuptor cu microunde

Date:

Stiri Similare

Ai un job stresant și ești întotdeauna pe fugă? Sau ai o familie mare și energică și îți e greu să ții pasul cu ei atunci când vine vorba de pregătirea mâncărurilor? Nu-i așa că ți-ai dori să poți realiza totul într-un timp mai scurt? Ei bine, progresul tehnologic îți vine în ajutor cu numeroase ustensile care să facă gătitul mai rapid și mai plăcut. Unul din aceste dispozitive este cuptorul cu microunde – un aparat minune capabil să încălzească preparatele în câteva zeci de secunde.

Cuptorul cu microunde a apărut prin anii 40 , când un american a observat faptul că în timp ce lucra în apropierea unui magnetron pentru aparate radar, tableta de ciocolată din buzunarul său s-a topit. S-a gândit atunci să încerce un mic experiment cu o pungă de boabe de porumb, care s-au transformat rapid în popcorn . De atunci au durat câțiva ani până când a apărul primul cuptor cu microunde și câțiva zeci de ani până când a fost creat un model adaptat pentru utilizarea casnică.

Avantajele cuptorului cu microunde

Deși există scepticism atunci când vine vorba de această invenție atât de interesantă, beneficiile utilizării unui cuptor cu microunde sunt destul de evidente :

  • Prepararea rapidă a alimentelor și economisirea timpului
  • Decongelarea rapidă
  • Mâncarea preparată la cuptorul cu microunde se aseamănă din punct de vedere nutrițional cu cea gătită convențional . aparatul nu distruge enzimele, vitaminele și proteinele din alimente.
  • Nu este necesar să adăugați grăsimi
  • Întreținere facilă
  • Aparatul nu este foarte voluminos, putând fi poziționat cu ușurință în aproape orice spațiu din bucătărie.
  • Oferă diverse funcții specifice

Cum alegi cel mai bun cuptor cu microunde?

Pentru că achiziționarea unui cuptor cu microunde poate fi un subiect destul de controversat, este necesar să ții cont de mai multe criterii pentru a face cea mai bună alegere atât ca și eficiență , cât și pentru sănătatea ta. Așadar , oprește-ți câteva minute din timpul tău pentru a te documenta cu privire la factorii care asigură calitatea celui mai bun cuptor cu microune , iar apoi poți trece liniștit la etapa achiziției.

Tipul cuptorului cu microunde – clasic sau încorporabil

Mai întâi trebuie să decizi dacă îți dorești un cuptor cu microunde normal, de tip ”countertop”, sau un model încorporabil.

Cuptoarele cu microunde clasice se așează în mod uzual pe blatul din bucătărie (de unde și denumirea de ”countertop” ) și nu necesită o montare prealabilă. Sunt ușor de poziționat și , de asemenea, au prețuri mult mai accesibile.

De cealaltă parte, cuptoarele cu microunde încorporabile sunt cele care necesită integrarea în mobilierul din bucătărie, oferindu-ți posibilitatea de a le potrivi cu aspectul bucătăriei tale. Prețurile sunt într-adevăr mai ridicate, însă aceste modele îți oferă șansa de a le poziționa la orice înălțime, de a le adapta esteticii mobilierului tău și, nu în ultimul rând, au o capacitate internă mult mai mare decât cuptoarele cu microunde clasice.

Capacitatea cuptorului cu microunde

Verifică întotdeauna capacitatea, măsurată în litri, a cuptorului de microunde, valoare care indică mărimea maximă acceptată pentru vasul pe care îl vei introduce în dispozitiv. Recomandarea noastră este să achiziționezi un cuptor care are o capacitate de cel puțin 20 de litri. Există însă și variante mai încăpătoare , de peste 30 de litri, utile pentru cei care gătesc mult și pentru familiile numeroase.

Performanța

Indicatorul de performanță și eficiență este reprezentat de puterea cuptorului cu microunde. Dacă dorești un aparat care să încălzească mai repede și să îți permită să prepari anumite feluri de mâncare care necesită un anumit grad de încălzire al cuptorului, este indicat să optezi pentru un cuptor cu microunde puternic, de peste 900 W. Atunci când vei găti o mâncare mai ușoară, vei putea regla intensitatea prelucrării termice folosind o treaptă de putere mai joasă. Dacă nu îți dorești un model foarte puternic, un model cu o putere de 900 W este mai mult decât suficient .

Programe oferite

Pentru o utilizare cât mai ușoară a cuptorului cu microunde , orientați-vă spre un dispozitiv care are încorporate cât mai multe programe predefinite. Astfel, vei putea încălzi rapid orice tip de mâncare dorești, doar la simpla apăsare a unui buton. Căutați modele care să dispună de programe precum : încălzirea rapidă, autocurățare, dezghețare, gătire cu aburi, etc. Foarte util este de asemenea sistemul triplu de distribuție a undelor , funcție care asigură distribuirea rapidă și uniformă a căldurii pentru încălzirea eficientă a mâncării. O altă opțiune pe care cuptorul o poate oferi este funcția grill , utilă pentru a obține mâncăruri cu o crustă cât mai crocantă , folositoare în special pentru a găti cea mai bună pizza.

Timerul digital

Este de dorit să optezi pentru un model cu timer digital, care îți arată cât timp a rămas până la finalizarea procesului de preparare a mâncării și care îți permite să programezi un anumit timp de gătire . Foarte utile sunt și tastele de scurtătură sau de comenzi rapide, mai ales în momentele când ești în mare grabă și nu poți aștepta prea mult timp.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Cuptoare cu microunde

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Samsung ME73A

Samsung ME73A va ofera posibilitatea de a alege dintre 6 trepte de viteza, dovedistu-se extrem de util indiferent de tipul de mancare pe care il doresti incalzit. carne, legume, pizza etc. Preparea alimentelor este uniforma si rapida chiar si a celor scoase din congelator.

Vezi pret si detalii

2

Samsung MS23F301TAK

Acest model are 20 de moduri presetate pentru gatit, si pe langa faptul ca vei putea incalzi mancarea foarte repede, vei putea sa incerci orice reteta doresti, conservand nutrientii si vitaminele acestora in totalitate, deoarece fiecare program se pliaza in functie de alimentele introduse in cuptor.

Vezi pret si detalii

3

Hansa AMG20E70GIVH

Cu o putere de 900 W si o capacitate de 20 litri, il face potrivit pentru familii numeroase care nu obisnuiesc sa gateasca in mod regulat deoarece scurteaza timpul de gatire. Capacitatea cuptorului este generoasa si poate fi folosita chiar si pentru a introduce vase de bucatarie de dimensiuni obisnuite.

Vezi pret si detalii

4  

Panasonic Inverter NN-GD452WEPG

Din topul nostru acest model este cel mai mare si puternic cuptor cu microunde. Modelul este unul foarte reusit care incalzeste uniform, foarte incapator, si cel mai important are doar aprecieri pozitive din partea cumparatorilor. De altfel interiorul se spala foarte usor si este rezistent la zgarieturi.

Vezi pret si detalii

5

Daewoo KOR-6L57

Un cuptor cu o capacitate de 20 litri, putere de 20 W si 7 programe de functionare iar interfata este una mecanica cu butoane rotative atat pentru timer cat si pentru setarea functiilor. Va oferta o incalzire uniforma in intreaga cavitate a acestuia cu ajutorul microundelor de inalta frecventa.

Vezi pret si detalii

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri