10.3 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun detector de gaz

Cel mai bun detector de gaz

Date:

Stiri Similare

În condițiile în care ești conectat la rețeaua de gaze sau ai butelie, un detector de gaze este o măsură de precauție, un demers necesar pentru siguranță casei și a familiei tale. Un detector de gaze poate evita în mod salutar un pericol iminent de scurgere de gaze. În zilele noastre, prudență cere că scurgerile de gaze să fie evitate, deoarece accidente grave se pot produce, de la axfixieri sau incendii până la explozii devastatoare. Aceste accidente pot fi evitate, dacă scurgerea este stopată de la început, fiind detectată cu un aparat special. Pentru alegerea unui detector de gaze potrivit trebuie să luăm în considerare anumite aspecte, cum ar fi modelul detectorului, montarea de perete/cu electrovalva sau portabil. Avantajul detectorului de gaze portabil este că îl puteți mută oriunde aveți nevoie. Detectorul de  perete trebuie conectat la o electrovalva ce se fixează pe sursă de gaze, dar această poate fi instalată de o persoană autorizată.

Pe piață se vând două tipuri de detectoare de gaze: portabile și fixe.

Detectoarele portabile sunt indicate situațiilor în care trebuie să se  verifice eventualele scurgeri de gaze în mai multe camere. Acest tip de detectoare funcționează cu ajutorul bateriilor sau cu acumulatori.  Modelul portabil are avantajul că poate fi transportat cu ușurință dintr un loc în altul.

Detectoarele fixe cu electrovalva se instalează pe perete, de obicei în bucătărie, la câțiva metri de sursă de gaz. Acest dispozitiv fix se conectează prin intermediul unui fir sau prin conexiune wireless la conducta generală de gaze din bloc. Este recomandabilă  instalarea detectorului de gaz cu electrovalva la circa 30 de cm de tavanul camerei. Electrovalva este o metodă sigură, deoarece ea declanșează oprirea furnizării de gaz, atunci când este detectată o unei scurgere de gaze.

În funcție de necesități se poate estima dacă e nevoie de un detector clasic sau un detector de gaz și monoxid de carbon. Modele convenționale sesizează dacă sunt percepute emanații de gaze( gaz metan în special) și dacă detectorul a acționat preventiv pentru a opri alimentarea cu gaz a locuinței.

Dacă alegi un detector de gaze pentru centrală termică, sau securizezi eventualele emanații de fum nedepistat în spațiul locuit, e esențial să verifici dispozitivul dacă are funcție suplimentară și dacă senzorul poate fi setat pentru monoxid de carbon.

Montajul pentru categoria detector de gaz cu electrovalva se face într-o poziție fixă, mereu la o distanță maximă de circa 3m de conducta principala de gaz. Este recomandată plasarea aproape de tavan, la numai 30cm mai jos de acesta. Electrovalva inclusă este principala metodă de siguranță a detectorului, mai ales când se pleacă des din locuința, întrucât atunci când aparatul depistează scurgerea de gaze, electrovalva montată pe conducta va opri în mod automat furnizarea de gaze. Aceste echipamente sunt obligatorii în apartamente în cazul în care, în urmă reviziei sau verificării tehnice, furnizorul de gaze declara că instalaţia de gaze nu mai funcţionează în condiţii de siguranţă (de exemplu, în urmă unei avarii).

Singură problema pentru această alternativă este faptul că la montaj ai nevoie neapărat de ajutorul unei persoane specializate, cu autorizație emisă de ANRE(Autoritatea Națională de reglementare în domeniul Energiei)

Cele mai bune detectoare de gaz au un dispozitiv cu senzor care are un grad reglabil de sensibilitate. Limita de explozie este o valoare standard calculată, în funcție de care trebuie conceput un procentaj de reactivitate.

Se poate determina aparatul să dea alarmă atunci când în aer se atinge un procent de 15%, 10% sau chiar 5% din cantitatea considerată cheie pentru explozie Cu cât este mai mic procentul detectabil, cu atât este mai sensibil detectorul de gaze E recomandat să păstrezi procentul la 5%, deși, dacă are e prevăzut cu electrovalva, pericolul unei explozii sau de incendiu și intoxicare este foarte scăzut.Alarmă se poate activă dacă senzorul e setat prea drastic, deoarece la o cantitate mică de aerosoli se poate activă senzorul și poate reacționa că în prezența unei primejdii deși poate fi vorba doar de gătit sau un banal spray folosit.

Durata de viață a senzorului este foarte importantă și grebuie verificată inclusiv la postarea pe interne a acestor cugetări privind senzorii. Detectoarele și senzorii trebuie să fie egali caa număr cu dispoziivele consumatoare de gaz sin locuința.Aragazul și centrală termică vor avea cu siguranță locul și modelul suplimentar.

Top cele mai bune detectoare de gaz

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Haiduc Premium

-gaze detectate: gaz metan..
-sigur, fiabil si durabil in functionare.
-design modern si dimensiuni reduse.
-se instaleaza (cu fire din perete sau pe perete) usor si rapid; se pot instala mai multe detectoare pe aceeasi electrovalva.
-pot fi conectate la electrovalve* cu tensiunea de alimentare de 230V.

2

Prevent 1279

•Senzor: Semiconductor SnO2
•Tensiune de alimentare: 220 V ac (-15% + 10%) 50/60Hz;
•Putere consumata: 3VA;
•Gaz detectat: metan;
•Interval de alarmare: 3% – 20% LIE;
•Prag de alarmare: 9% LIE;
•Timp de stabilizare initiala: 2 min 30 sec;

3

PNI GD-01

Senzorul de gaz PNI GD-01are o destinatie multipla, avand ca si caracteristica detectarea mai multor tipuri de gaz: LPG gaz natural, gaz CO, gaz 25% LEL. Beneficiati de avantajul achizitionarii unui pachet complet de detectie si intrerupere alimentare gaz: Kit Senzor gaz PNI GD-01 si electrovalva PNI V-02 , singurul lucru ramas de facut fiind montajul acestora.

4

CSL5000-AlfaTech

Design simplu – aspect placut, usor de integrat intr-un spatiu de locuit
Dedicat – detectorul functioneaza cu scopul de a detecta scapari accidentale de gaz metan la niveluri mult mai mici fata de limita inferioara de explozie
Dubla alarma – in stare de alarma furnizeaza un semnal vizual (LED rosu) si un semnal acustic (buzzer)

5

CSL5000 HYBRID

Dubla alarma – in stare de alarma furnizeaza un semnal vizual (LED rosu) si un semnal acustic (buzzer)
Comanda la distanta – furnizeaza un semnal de iesire pentru comanda unei electrovalve care intrerupe alimentarea cu gaz Metan sau LPG. Esire spe electrovana 9- 12V si Electrovana 3A 250V .

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri