19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun epilator IPL

Cel mai bun epilator IPL

Date:

Stiri Similare

Părul nedorit a reprezentat întotdeauna un adevărat inconvenient pentru reprezentantele sexului frumos, mai ales că îndepărtarea părului nu este un proces foarte plăcut. Epilarea cu ceară sau folosirea diverselor creme depilatoare sau aparate electrice sunt câteva din metodele folosite , dar randamentul lor nu este întotdeauna cel dorit și necesită investirea unei bune părți din timpul și energia utilizatoarelor . Însă, din fericire, progresul tehnologic vine în ajutorul doamnelor, creând dispozitive care să le ajute să scape definitiv de părul nedorit.

Există 3 metode de epilare definitivă : electroliza, epilarea cu IPL și epilarea cu laser . Astăzi vom povesti câte puțin despre epilarea definitivă cu IPL ( Lumină Intens Pulsantă ), mai exact despre cel mai bun epilator IPL.

Ce reprezintă epilarea cu IPL și care este principiul de funcționare?

IPL este o tehnologie modernă pentru îndepărtarea firului de păr care utilizează fototermoliza pentru distrugerea părului. Ce reprezintă fototermoliza? Este un procedeu care presupune de fapt absorbția luminii în pigmentul din firul de păr- melanina – și producerea de energie calorica la acest nivel care va distruge celulele țintă. Datorită faptului că că lumina este absorbită doar de către melanina din firul de păr, celelalte celule din țesuturile din jur nu vor fi afectate. Rezultatul va fi , deci, distrugerea firelor de păr și împiedicarea creșterii lor ulterioare.

Avantajele epilării cu IPL sunt multiple :

  • procedeul nu este dureros
  • epilarea este eficientă, cu acțiune puternică
  • procesul nu lezează pielea sau alte structuri
  • nu necesită o anumită lungime a firului de păr
  • nu e nevoie să mergeți la un salon specializat pentru a beneficia de acest tip de epilare. Poți achiziționa un epilator IPL și
  • vei scăpa de părul inestetic ușor, rapid, în confortul propriei case.

După doar 3 ședințe rezultatele vor începe să se vadă și vei scăpa definitiv de părul nedorit într-un timp mult mai scurt decât l-ar presupune epilarea la un salon profesional și la un preț mult mai avantajos.

Cum alegi cel mai bun epilator IPL

Epilatoarele IPL de uz casnic au devenit în ultima vreme tot mai căutate, o mulțime de femei optând pentru această soluție eficientă. Dacă dorești și tu să optezi pentru această alternativă fantastică și să uiți de durerile provocate de epilarea cu ceară sau de aparatul electric, următorul pas pe care trebuie să-l faci este să investești într-un produs cât mai bun, care să ofere rezultatele dorite. Pentru a te asigura că aparatul ales este de calitate și că îți va oferi rezultate bune dar și siguranță în timpul folosirii lui, este necesar să cunoști câteva aspecte legate de caracteristicile celor mai bune epilatoare IPL. Iată criteriile după care trebuie să te ghidezi pentru a face cea mai bună alegere !

Tipul de piele și culoarea firului de păr

Nu orice persoană poate beneficia de avantajele epilării cu IPL, deoarece procesul care stă la baza funcționării acestui aparat este direct influențat de culoarea firului de păr și de culoarea pielii. Firele de păr blonde sau albe nu vor putea fi îndepărtate, fiindcă nu au destulă melanină care să absoarbă lumina. De asemenea, nici tonuri foarte închise ale pielii sau pielea recent bronzată nu vor reacționa eficient epilării cu IPL. Un alt aspect pe care trebuie să îl aveți în vedere este ca pielea pe care veți folosi epilatorul IPL să nu fie afectată de acnee, de vase de sânge sparte, pentru a evita apariția unor efecte neplăcute la acest nivel. Ideal este ca înainte de a face achiziția unui astfel de dispozitivi să consulți un medic dermatolog care să te îndrume spre cea mai bună decizie.

Utilizare

Majoritatea modelelor de epilatoare IPL de pe piață sunt concepute pentru a fi folosite pe orice zonă din corp, inclusiv pe față. Există, însă, și dispozitive specializate pentru zonele mai dificile și mai sensibile ( zona mustaței ). Recomandarea noastră este să optezi pentru un epilator IPL care poate fi utilizat pe orice zonă din corp și pe față și care să aibă posibilitatea de reglare a setărilor , adaptându-se sensibilității fiecărei zone.

Reglarea intensității dispozitivului

Alege un aparat care să dispună de cât mai multe setări de reglaj. Este important ca epilatorul IPL să îți permită adaptarea intensității luminii în funcție de particularitățile pielii și zona de utilizare , crescând astfel eficiența aparatului chiar și pentru zonele foarte sensibile ale corpului. Optează, deci, pentru un dispozitiv care să dispună de cel puțin 5 trepte de reglare a intensității , cele mai performante epilatoare IPL ajungând chiar la 7 trepte .

Numărul de pulsații

Numărul de pulsații indică durata de viață a epilatorului IPL, mai exact a lămpii incluse în mecanismul dispozitivului, arătând numărul de impulsuri luminoase pe care această componentă le poate oferi până când aparatul nu mai poate fi folosit. Înlocuirea lămpii va permite utilizarea din nou a aparatului, însă este bine să optezi pentru un epilator IPL care oferă o durată de exploatare mai extinsă, evitând costurile pe care achiziționarea unei noi lămpi le presupune. Cel mai bun epilator IPL va oferi un număr de pulsații care depășește valoarea de 100.000 .

Modalitatea de elimentare

Epilatoarele IPL pot funcționa prin alimentare la priză sau autonom, prin reîncărcarea acumulatorului. Deși pot fi considerate incomode din cauza prezenței cablului, dispozitivele cu fir au și avantaje, fiind mai puțin costisitoare decât cele wireless și , totodată, la fel de eficiente. Dacă vrei să te bucuri totuși de un confort sport, optează pentru un epilator IPL fără fir care îți oferă o utilizare facilă și un randament foarte bun. Alege un aparat care să aibă o autonomie minimă de 250 de pulsații , pentru a vă asigura că veți putea face o ședință completă , fără întreruperi .

Perioada de garanție

Pentru că un epilator IPL performant va necesita un buget generos, este bine să te asiguri că investiția a meritat și că te vei putea bucura de o funcționare îndelungată a aparatului .Din acest motiv, este necesar să optezi pentru un epilator care să vină cu o garanție de cel puțin 2 ani , perioadă în care să te bucuri de performanțe cât mai bune.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Epilatoare IPL

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Remington i-Light Prestige IPL6750

Ofera 5 intensitati de lumina, 3 atasamente cu pulsatii diferite pentru corp, linia bikinilor si pentru fata, 2 moduri de functionare si un senzor de piele integrat. Fata de versiunile mai vechi este dotat si cu un led Quartz Infinity care este de lunga durata cu pulsatii nelimitate si nu va necesita inlocuire.

Vezi pret si detalii

2

Philips Lumea IPL SC1995/00

Cu doar trei tratamente efectuate cu acest model la un intervat de 2 saptamani veti observa o reducere semnificativa a cresterii parului. Aproximativ 75% din parul nedorit incepe sa cad in mod natural in primele 3 sedinte. Pielea se mentine fina si neteda timp de 2 luni, dupa primele 3-4 sedinte de epilare.

Vezi pret si detalii

3

BaByliss IPL Homelight G946E

Un model eficient devodit clinic care ofera rezultate cu pana la 90% mai putin par. Are 5 tipuri diferite pentru piele care ii ofera o compatibilitate ridicata si se poate utiliza pe cort si fata. 300.000 de impulsuri de lumina si 30 de programe complete si conectare prin bluetooth. Fara durere, fara UV iar toleranta pielii este testata dermatologic.

Vezi pret si detalii

4  

Braun Silk-Expert IPL BD 5009

Ofera o epilare eficienta si vizibila pentru cort si fata plus exfoliere sonica corporala. Este singurul model cu un senzor inteligent SensoAdapt care citeste continuu nuanta pielii si adapteaza intensitatea luminii, pentru un tratament cat mai eficient. Acest model nu necesita incarcare sau baterii si poate fi folosit la putere maxima fara intreruperi.

Vezi pret si detalii

5

Rowenta IPL EP9600

Cu rezultate chiar de la prima sesiune, fara sa asteptati acest model este unul reusit si de calitate cu rezultate perfect uniforme. Are un design compact care este usor de folosit si ajuta la atingerea unor rezultate profesionale. Sistemul Pro-Precision nu uita nici o zona si nu exista riscuri de ardere daca este aplicat de 2 ori in aceiasi zona.

Vezi pret si detalii

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri

Articolul precedent
Articolul următor