19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun espressor de cafea

Cel mai bun espressor de cafea

Date:

Stiri Similare

Nu îți poți începe ziua cu brio fără binevenita ceașcă de cafea. Atunci când te simți lipsit de energie și treci prin cele mai urâte stări, fără îndoială că o cafea bună te poate face să treci peste aceste momente. Indiferent dacă o savurezi dimineața sau la prânz, ceașca de cafea este o sursă importantă de energie și voie bună – acel moment de respiro de care ai nevoie în fiecare zi .

Dacă ești pasionat de cafea , cu siguranță că te-ai gândit până acum la posibilitatea de a-ți achiziționa un aparat cu care să îți prepari acasă băutura preferată. Fie că este vorba de o cafea lungă, un expresso clasic, un moccacino sau altă băutură mai specială, un espressor de calitate îți poate face dimineața mai bună și vei porni la locul de muncă sau la facultate cu un plus de voie bună și cu zâmbetul pe buze.

Fiindcă numărul pasionaților de cafea se înmmulțește de la an la an , și progresul în domeniul expressoarelor este din ce în ce mai evident. Există o mulțime de modele pe piață, cu dotări multiple și diverse ceea ce îi poate pune în ceață pe potențialii cumpărători. De aceea, înainte de a porni în încercarea de a achiziționa cel mai bun espressor de cafea, este esențial să vă înarmați cu puțină răbdare și să faceți o minimă documentare cu privire la caracteristicile care dictează calitatea unui astfel de produs.

Cum alegi cel mai bun espressor de cafea?

Pentru a alege cel mai bun expressor de cafea atât din punctul de vedere al calităților tehnice, cât și ca eficiență și costuri trebuie să aveți în vedere o serie de criterii de selecție , anumiți factori care influențează calitatea și rezistența dispozitivului, dar și gustul produsului final. Iată de ce trebuie să ții cont pentru a face cea mai bună investiție!

Tipul espressorului de cafea

După cum spuneam și mai devreme , există o varietate de modele de aparate pentru cafea , cu principii de funcționare și performanțe diverse. Iată categoriile principale de expressoare pe care le găsești pe piață :

  • Espressoare acționate cu aburi – cel mai simplu model, care utilizează apa fierbinte ajunsă în stadiu de evaporare pentru a extrage esența și aroma din cafea. Nu sunt foarte recomandate nefiind foarte performante, însă cu siguranță că sunt o soluție superioară ibricului de cafea .
  • Espressoare pe bază de capsule – cel mai mare avantaj al lor este obținerea rapidă a cafelei și ușurința în folosire. Însă, ținând cont de costul implicat de achiziționarea capsulelor, nu este o alegere rentabilă pentru viitor.
  • Espressoare semiautomate – sunt cele mai recomandate, deși implică efortul utilizatorului care trebuie să preseze cafeaua măcinată sau să fixeze padul de cafea . Oferă un bun raport preț – calitate și , totodată, permite controlul complet asupra procesului de preparare a cafelei.
  • Espressoare automate – vin încorporate cu un pachet de setări prestabilite astfel încât utilizatorul va trebui numai să atingă butonul care indică opțiunea dorită și să aștepte prepararea cafelei. Deși sunt într-adevăr foarte performante, cele mai multe incluzând chiar și o râșniță, acest tip de expressoare necesită un buget destul de mare și are o mai mare șansă de a se defecta pe parcursul utilizării.

Tipul de cafea

Este necesar să verifici înainte de achiziție tipul de cafea pe care expressorul îl poate prelucra. Noi îți recomandăm să optezi pentru un aparat care permite folosirea de cafea boabe fiindcă vei obține o cafea mult mai aromatizată, însă alegerea finală va depinde de preferințele tale.

Performanța espressorului pentru cafea

Pe piață există atât expressoare care utilizează pompe cu aburi, cât și aparate care au la bază pompele cu presiune. Recomandarea noastră este să alegi un expressor care folosește o pompă cu presiune, acestea fiind mult mai performante. Singurele dezavantaje al aparatelor cu pompă depresiune sunt nivelul de zgomot produs și dimensiunile voluminoase ale dispozitivelor . Totodată, nu uita să verifici care este valoarea presiunii utilizate pentru extragerea aromei din boabele de cafea. Dacă doreși să te bucuri de rezultate profesioniste, optează pentru o presiune de 9 bari.

Vaporizatorul

Modelele semiautomate și automate includ în pachet un vaporizator , instrument care permite încălzirea laptelui și crearea spumei de lapte. Veți avea astfel posibilitatea de a prepara anumite băuturi speciale precum moccacino, cappuccino, sau caffe late. Verificați ca vaporizatorul cu care este dotat aparatul să fie de calitate, întrucât de performanța lui vor depinde consistența băuturii și a spumei.

Garanție

În general, un expressor de cafea are o perioadă de garanție de 12 luni din momentul achiziției. Verificați ca producătorul să vă ofere, pe lângă această garanție, posibilitatea de a primi suport tehnic și service în cazul apariției unor defecte pe parcursul utilizării aparatului.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Espressoare de cafea

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

DeLonghi EC221.B

Dupa raportul calitate/pret putem sa spunem ca este cel mai bun espressor. Este usor de intretinut si folosit la un pret corect, acest lucru la facut sa reziste de mult timp pe piata. Este un espressor manual cu oprire automata iar pentru alimentarea aparatului este nevoie de cafea macinata. Puterea aparatului este de 1100W iar capacitatea rezoervorului de apa este de 1 litru.

Vezi pret si detalii

2

DeLonghi Magnifica ESAM3000B

Este un expressor automat cu o putere de 1450W, capacitatea rezervorului de apa este de 1.8 litri si are posibilitatea prepararii a 2 cani de bautura simultan. Acest model este unul usor de curatat, usor de utilizat, face crema consistenta iar singurul minus este ca este putin zgomotos.

Vezi pret si detalii

3

Krups EA 8010

Krups EA 8010 este un espressor automat cu rasnita de cafea incorporata. Functioneaza la o presiune de 15 bari, are un rezervor cu o capacitate de 1.8 litri si prepara simultan 2 cesti de expresso, caffe latte, cappuccino sau cafea.  Daca am face abstractie de pret am putea spune ca acest model este cel mai bun, dar nu putem face acest lucru.

Vezi pret si detalii

4  

Breville Prima Latte VCF046X-01

Modul de operare este automat si lucreaza la o presiune de 15 bari, rezervorul de apa are o capacitate de 1, 5 litri si se alimenteaza cu cafea macinata sau pad cafea. Majoritatea cumparatorilor sunt multumiti de acest aparat si remarca in primul rand calitatea ireprosabila a bauturilor produce de acesta.

Vezi pret si detalii

5

Gaggia Classic

Gaggia Classic este un espressor manual cu o putere de 950W, panou din inox, rezervor cu o capacitate de 1 litru si ofera posibilitatea prepararii a 2 cesti simultan. Are o interfata manuala si trebuie sa invatati sa utilizati corect aparatul pentru a face cafeaua perfecta pentru dumneavoastra, dar nu va panicati , procesul nu este complicat.

Vezi pret si detalii

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri

Articolul precedent
Articolul următor