19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun fier de călcat

Cel mai bun fier de călcat

Date:

Stiri Similare

Oricât de bună gospodină ai fi, întotdeauna sunt anumite activități peste care oricine și-ar dori să poată trece. Una din activitățile care ne dă aproape zilnic bătăi de cap este călcatul rufelor. Deși nimeni nu este încântat atunci când vede mormanul de haine care așteaptă să fie călcate, totuși acest lucru trebuie îndeplinit , fiind necesar pentru aspectul hainelor tale.

Călcatul hainelor este un proces important și necesar nu doar din punct de vedere estetic, ci și din punct de vedere igienic. În urma acestei activități, microbii de orice fel sunt eliminați, ceea ce aduce un plus pentru sănătatea dumneavoastră.

Știm că nu este o plăcere să petreci ore pentru a călca rufele , mai ales pe caniculă sau atunci când toți cei dragi se relaxează, însă dacă ai un ajutor de nădejde vei putea realiza mult mai rapid și eficient această activitate. Tot ce trebuie să faci este să îți achiziționezi cel mai bun fier de călcat.

Un fier de călcat performant, care vine la pachet cu funcții diverse și utile va fi cel mai bun ajutor pentru a călca mai ușor, mai repede și cu rezultate mai bune. Singura condiție este să știi să alegi inteligent.

Cum alegi cel mai bun fier de călcat?

Nu este ușor să alegi care fier de călcat este mai potrivit pentru nevoile tale , mai ales în condițiile în care ofertele de pe piața din România sunt extrem de variate. Fiecare producător va încerca să îți ofere marea și sarea, de la aparate ieftine și simple, până la dispozitive avansate ca tehnologie dar și ca preț. De aceea, este necesar ca înainte să pleci în această căutare a celui mai bun produs pentru tine să te documentezi cu privire la caracteristicile care fac un model să fie eficient și performant. Nu te lăsa înșelat de aparențe, ci alege să investești inteligent ! Iată ce criterii trebuie să iei în considerare pentru a achiziționa cel mai bun fier de călcat!

Talpa fierului de călcat

Cea mai importantă componentă a fierului de călcat este talpa, cea care vine în contact cu hainele și care influențează direct calitatea rufelor călcate. Orientează-te spre un fier de călcat dotat cu o talpă care alunecă ușor și care poate elimina facil cutele, fără a arde materialul. Pentru a obține aceste rezultate, este esențial să verificați materialul din care este confecționată talpa fierului de călcat. Acest factor va influența gradul de alunecare a fierului pe suprafața rufelor, temperatura pe care dispozitivul o poate ajunge, rapiditatea în încălzire dar și durabilitatea în timp .

De obicei această talpă prezintă o placă principală fabricată din aluminiu, un bun conductor de căldură , învelit cu alte materiale diverse, care diferă de la un producător la altul. Evitați inoxul, material care lipește haine și care poate atrage praful sau scamele și să le transfere în urma călcării pe rufe. Una din cele mai eficiente și rezistente este talpa din ceramică. De asemenea, o bună alegere poate fi alegerea unui fier cu talpă din teflon, care nu prezintă riscul de a se lipi de rufe și astfel să le ardă. Însă, recomandarea noastră este să optați pentru un fier de călcat cu o talpă realizată din materiale combinate ,ce cumulează astfel avantajele tuturor celorlalte tipuri.

Puterea fierului de călcat

Dacă doriți să aflați care este viteza maximă de încălzire a dispozitivului de călcat, cea care vă indică această caracteristică este însăși puterea aparatului. Cu cât valoarea acesteia este mai mare, cu atât fierul de călcat va fi mai eficient și va atinge mai rapid temperatura setată. Sfatul nostru este să vă orientați spre un aparat cu o putere de 2000-2400 W, valori care vă vor asigura eficiența dorită și care indică, în același timp, că fierul de călcat nu va avea un consum de energie electrică ridicat.

Jetul de abur

De ce este important jetul de abur? Ei bine, debitul de abur produs de fierul de călcat îți va ușura munca, făcând mult mai ușoară călcarea rufelor și eliminând rapid cutele. În mod normal , valoarea jetului de abur trebuie să se situeze între 35 și 50 de grame pe minut, cele mai performante oferind și un buton special pentru suplientarea cantității de abur în cazul rufelor mai dificil de călcat. Este util ca fierul de călcat să permită reglarea acestui debit pentru țesăturile mai delicate , astfel încât acestea să nu fie afectate de aburul puternic.

Opțiuni suplimentare

Este important să verifici și ce alte funcții suplimentare îți oferă fierul de călcat, pe lângă cele de bază. Un bun aparat va încorpora și alte opțiuni menite să îți ușureze munca, precum funcția de oprire automată – cea care determină dispozitivul să se oprească după un anumit timp de stat nemișcat în poziție verticală sau orizontală, prevenind astfel arderea rufelor sau accidentarea.

Alte funcții utile sunt opțiunile anti-calcar sau auto-curățirea, cu rolul de a asigura o bună întreținere a fierului de călcat și de a prelungi perioada de funcționare a acestuia. Nu folosi , însă, aceste sisteme în momentul călcării rufelor deoarece riști să le pătezi .

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Fiare de calcat

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Tefal FreeMove FV9962

Tefal FreeMove FV9962 este un calcator fara cablu care va ajuta sa scapati de o grija. Puterea este de 2600W si o functie turbo de 160W care va asigura ca si cele mai dificile tesaturi vor arata impecabil dupa ce sunt calcate. Este foarte practic iar functia Ultragliss ajuta la acest lucru deoarece aluneca usor indiferent de tesatura.

Vezi pret si detalii

2

Tefal FV9745E0 Ultimate Anti-calc

Aparatul Tefal FV9745E0 ofera un jet de abur variabil pana la 50g pe minut, ceea ce inseamna ca se poate calca foarte usor, tesaturile fiind inmuiate si umezite. Puterea sa este de 2600W care asigura o calcare fara repros oricaror tesaturi iar talpa Autoclean asigura o alunecare durabila si aburul este distribuit uniform.

Vezi pret si detalii

3

Bosch Sensixx’x DA30 TDA3026110

Un aparat performant care este capabil sa netezeasca orice cuta dificita cu datorita faptului ca are o talpa Ceranium Glissee multidirectionala si ofera un jet puternic de abur 160g/minut iar puterea sa este de 2600W. Atat temperatura cat si jetul de abur pot fi reglabile dupa cum este necesar.

Vezi pret si detalii

4  

Philips EasySpeed Plus GC2042/40

Il recomanda talpa ceramica si raportul calitate/pret care este unul exceptional. Varful este cu precizie tripla deoarece este ascutit si permite calcarea cu multa precizie in portiuni mai greu accesibile, ofera un debit de abur de 35g/minut si un jet de abut de 100g/minut. Puterea acestui model este de 2100 W iar timpul in care se incalzeste este de 60 secunde.

Vezi pret si detalii

5

Philips Azur Performer GC3802/20

Acest model are o putere de 2400 W si la fel ca si modelul anterior are un varf ascutit cu precizie tripla. Setarea jetului de abur si a temperaturii contribuie la performantele acestui calcator, de altfel ofera un debit de abut de 40g/minut si un jer de abut de 140g/minut.

Vezi pret si detalii

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri