26/03/2025
Interfon video SilverCloud House 715

Interfonul este un dispozitiv modern creat să ofere securitate maximă pentru orice tip de locuința. Acest produs va ajută să aflăți cine vine în vizită, că apoi să hotărâți dacă permiteți sau nu accesul. Mai mult unele modele anunță proximitatea vizitatorului încă înainte că acesta să apese pe sonerie. Dacă e vorba de o vila sau casă, probabil într-o zonă rurală, este neplăcut este să primești vizite de la persoane pe care nu le cunoști sau să fii căutat de persoane pe care nu le-ai invitat.

[rpt name=”3547-copy-7″]

În mod evident, dacă locuința ta este una luxoasă și sucmpa, este necesar să te asiguri că ai luat măsuri de securitate suplimentare pentru a asigura siguranța averii și a persoanelor din locuință. Un interfon de bună calitate și bine construit îți va permite să selectezi în mod eficient persoanele care îți vor trece pragul casei, însă oferă și posibilitatea de a comunica din exterior cu persoanele care sunt deja în locuința ta. Un interfon pentru casă trebuie ales în funcție de necesități, calitate și nu în ultimul rând preț și producător.

Modele recomandate in raport calitate/pret

Interfon video inteligent PNI SafeHome PT720MW WiFi HD

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Pentru cei ce doresc sa obtina maximul de la un astfel de sistem de securitate, interfonul inteligent de la PNI este dotat cu o multime de optiuni smart. Acesta este compatibil cu aplicatia de mobil Tuya Smart care iti permite sa creezi anumite automatizari dar si sa iti monitorizezi tot timpul locuinta. Functia de detectie de miscare va porni automat inregistrarea in momentul in care detecteaza activitate iar inregistrarea se va face pe un card micro SD. La acest sistem poti conecta 2 camere CCTV, 2 unitati exterioare si 2 yale electromagnetice.

Sistem interfon AIX

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Acest sistem de interfon de la AIX este dotat cu un monitor color FULL HD de 7 inch si are o camera IR pentru vizionare noctura. Reprezinta una dintre cele mai eficiente metode pentru a debloca poarta direct din casa, oferind un maxim de siguranta. Interfonul este destinat montarii exterioare si rezista la temperaturi extreme de la -30 la 60 grade. Produsul vine dotat cu o iesire pentru yala electromagnetica ce trebuie achizitionata separat.

Videointerfon poarta cu fir monitor LCD color

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Pe locul 3 in topul nostru avem o unitate de interfon foarte versatila care permite mai multe tipuri de montare (perete, incastrat sau in colt) dar si o extindere camera+monitor in numeroase variante. Functia de siguranta a acestui interfon permite deschiderea yalei doar atunci cand monitorul este pornit, oferind un plus de securitate casei tale. Dispozitivul realizeaza un jurnal de vizite, stocand pana la 20 de imagini pe care le poti vizualiza ulterior.

Interfon video SilverCloud House 715

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Avand un pret mai accesibil decat produsele recomandate anterior, interfonul SilverCloud House 715 permite o buna monitorizare video si audio datorita tehnologiei de ultima generatie cu care este dotat. Vizionarea pe timp de noapte este si ea posibila datorita camerei cu infrarosu. Functia pentru deblocarea yalei electromagnetice este disponibila la apasarea unui singur buton. Distanta de functionare este de maxim 100m.

Set interfon cu fir Home DP 02

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Cu un raport calitate-pret excelent, pe locul 5 in topul nostru se afla interfonul cu fir Home DP 02. Unitatea exterioara incastrabila este metalica, oferind o buna rezistenta si durabilitate in timp. Interfonul are codificare digitala si ofera un transfer de sonor la calitate inalta prin fir, fiind foarte usor de pus in functiune. Unitatile pot fi montate pe perete sau amplasate oriunde se doreste.

Cum alegi un interfon pentru acasa bun

Tipuri de interfoane

În funcție de opțiunile suplimentare pe care le oferă se clasifică interfoanele în două mari categorii: interfonul convențional și videointerfonul.

Interfonul convențional

Este modelul clasic de interfon care permite transmiterea informației sonore și nimic mai mult. Dacă îinstalezi un astfel de interfon în afară locuinței, cei care va vizitează îl vor putea folosi pe post de sonerie, având mai apoi posibilitatea de a comunica cu persoanele din interiorul locuinței. În acest mod poți să faci o triere a persoanelor care vor să te viziteze și poți astfel să eviți persoanele pe care nu le cunoști.Există și posibilitatea de a cumpără un sistem de interfon pentru interior. Acest interfon îți permite comunicarea rapidă între persoanele care se află în locuri diferite în locuință. În cazul unei case cu etaj, sau cu mai multe etaje, interfonul se poate folosi pentru a transmite informații, mai eficient decât deplasarea dintr-o camera în altă.

Videointerfonul

Un astfel de sistem de interfon funcționează că un interfon normal, cu diferența că transmite și informație vizuală, nu doar sonoră. Atunci când cineva din exterior apasă interfonul, vei putea să vezi cine este acea persoană.Deoarece oferă mai multe funcții și facilități, videointerfoanele sunt mai costisitoare și sunt alese pentru casele care au nevoie de un nivel de securitate ridicat. Pentru uz casnic, un interfon normal este suficient, așa că nu achiziționa ceva sofisticat dacă nu este cazul.

Caracteristici tehnice

În alegerea unui interfon trebuie să analizezi mai întâi detaliile și caracteristicile legate de imaginea dată de interfon. Stabilește dacă ai nevoie de imagine color sau este suficientă o imagine alb-negru. De asemenea, există posibilitatea că videointerfonul să fie echipat cu sistem de viziune nocturnă, pentru a putea identifica vizitatorii nocturni.

Numărul de canale

Un interfon cu un singur canal e de obicei folosit pentru uz casnic. În cazul în care în casă ta există mai multe familii, sau ai nevoie de un sistem cu interfon intern, se poate achiziționa un interfon cu mai multe canale chiar și pentru o singură locuința. Un interfon pluricanal va permite apelarea selectivă a celor care locuiesc în casă. Sau poate vei dori să apelezi din interior o anumită camera din locuință, fără că toate unitățile să înceapă să sune. Acest lucru este posibil dacă instalezi un interfon cu mai multe canale.

Tipul de alimentare și funcționare

Din acest punct de vedere se clasifică două tipuri de interfoane: cu fir și wireless. În privința alimentării cu energie electrică, indiferent de tipul de interfon, interfonul are nevoie curent electric pentru a funcționa. Se fabrică interfoane care se conectează direct la o sursă de electricitate, sau există interfoane care funcționează cu baterii.

Pentru interfoanele care folosesc baterii e bine de știut care este autonomia bateriei și cât de ușor se poate înlocui când va fi nevoie. Majoritatea interfoanelor sunt prevăzute cu o baterie care ține aproximativ 4 luni.

În cazul că alegi un interfon cu fir, acestea sunt mai ieftine, dar instalarea lor este dificilă și necesită un specialist. Din păcate în unele cazuri, costurile de instalare ajung să le depășească pe cele de achiziționare a produsului. Asta deoarece este necesară instalarea unui sistem electric de fire, un circuit instalat de la poartă până la intrarea în casă, sau chiar prin casă dacă este cazul. Conexiunea asigurată de un interfon cu fir este mai durabilă, și defecțiunile apar mai rar.

Interfonul wireless are la rândul său avantaje și dezavantaje. Este mai simplu de instalat, deoarece trebuie doar conectat la o sursă de electricitate și este gata de funcționare. Aceste aparate sunt mai scumpe, iar comunicarea poate da erori. Erorile provin de la faptul că funcționează pe bază de semnal, care poate se poate interfera, sau care poate trece mai greu prin anumite medii și structuri.

Distanță și compatibilitate

Atunci când cauți cel mai bun interfon, asigur-te că este compatibil cu casă sau apartamentul tău. Ține cont că semnalul de la un interfon wireless trece mai greu prin pereți. Studiază obstacolele din calea semnalului, și încearcă să constați dacă aparatul are un semnal destul de puternic pentru locuința ta, pentru a nu avea probleme mai târziu.

Distanța dintre cele două unități principale, cea de la poartă și cea de receptare a apelului din locuință, trebuie să fie potrivită pentru interfon. Mare parte a interfoanelor acoperă o distanță de cel puțîn 50 de metrii, dar se găsesc și interfoane care permit comunicarea la 300 m sau mai mult.

Dacă e vorba de o reședința foarte mare, sau există mai multe clădiri în aceiași curte, distanța maximă suportată de interfon este esențială pentru a cumpără exact ceea ce e nevoie.

Numărul de componente

Un interfon este o structura simplă, implică o unitate exterioară ce poate fi folosită de oaspeți, o unitate interioară care îți permite să sortezi vizitatorii, și un sistem de conectare la energie electrică, pentru că toate interfoanele au nevoie de curent pentru a funcționa.

Atunci când îți dorești un sistem mai complex, ai posibilitatea de a opta pentru un interfon cu mai multe unități de interior, care îți vor permite să primești apeluri din exterior dar și să apelezi în alte camere din interior.

Calitatea sunetului este esențială atunci când folosești un interfon. Un sunet de bună calitate se aude perfect. Trebuie să auzi clar vocea celui care apelează la interfon, iar zgomotul din exterior, din cauza traficului sau alte surse, poate interfera și îți poate fi greu să auzi clar vocea de afară. Anumite interfoane sunt dotate cu sistem de diminuare a zgomotului de fundal. Există interfoane care oferă o setare manuală a nivelului de sensibilitate la receptarea zgomotului de fundal, dar și sunetele care trebuie anihilate.

Instalare

La instalarea unui interfon, este bine să te gândești ce montaj este adecvat. Unitatea de exterior poate fi montată în perete, sau doar prinsă de acesta. Atunci când este doar atașată este mai expusă factorilor de mediu, vremii rele și calamităților naturale. Unitățile de interior pot semăna cu un telefon fix, au butoane și se pot încastra în perete sau chiar în mobilă. În funcție de necesitățile și preferințele tale, poți alege varianta cea mai convenabilă.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *