6.9 C
București
marți, februarie 27, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun kit de incalzire in pardoseala

Cel mai bun kit de incalzire in pardoseala

Date:

Stiri Similare

În ultimele decenii, modul de încălzire al locuințelor s-a transformat și pretențiile cu privire la design și confort au sporit. Din aceste motive, sistemele de încălzire au cunoscut modificări și transformări radicale. De la sistemele tradiționale de încălzire cu calorifere s-a trecut la sisteme moderne de încălzire în pardoseală, folosind un circuit de țevi prin care circulă apă caldă .

Încălzirea în pardoseală este una dintre noile soluții, foarte eficiente și ingenioase pentru a obține un ambient plăcut din punct de vedere termic pentru locuințe sau birouri. Acest sistem de încălzire ales este din ce în ce mai popular în locuințele noastre datorită avantajelor sale, printre care cel mai important este că încălzește rapid și uniform.

[rpt name=”3547-copy-6″]

Cel mai mare avantaj al acestui sistem de încălzire îl constituie faptul că distribuie uniform căldură în toată locuința , cu eficientă maximă în încălzire. Costurile inițiale sunt mai ridicate decât în cazul sistemelor de încălzire convenționale, dar investiția va fi recuperată de mai multe ori în timpul existenței casei, prin faptul că în final se înregistrează un consum de energie redus. Cât privesc costurile și montajul unui covor electric , avantajele sunt net superioare dezavantajelor. Costurile unui kit de încălzire electrică în pardoseală nu sunt uriașe, dar depind de suprafață care trebuie încălzită (mp sau ml) și trebuie luate în calcul și performanțele kitului de încălzire electrică în pardoseală.

Kit-uri recomandate in raport calitate/pret

Kit complet incalzire prin pardoseala cu apa INTACT HEATING pentru 120mp + termostat WIFI

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Pe locul 1 in topul nostru iti prezentam un kit complet de incalzire in pardoseala menit sa incalzeaza o suprafata de 120mp. Acest kit contine absolut tot ce trebuie pentru a fi instalat si nu mai este nevoie de alte cumparaturi aditionale ci doar de un instalator priceput. Incalzirea se face prin agent termic iar suprafetele compatibile sunt gresie, marmura, parchet laminat si parchet stratificat.

Kit incalzire prin pardoseala 100 mp

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Alege acum sa cumperi acest kit de incalzire in pardoseala fabricat de catre o firma cu peste 20 de ani de experienta in domeniul sistemelor de incalzire. Kit-ul acopera o suprafata de 100mp si este recomandata montarea acestuia pe o suprafata bine izolata. Kit-ul contine tot ce este necesar pentru o montare usoara. Distribuitoarele sunt realizate din otel inoxidabil care rezista foarte bine in timp, de asmenea izolatia de margini este si ea prezenta.

Kit complet incalzire in pardoseala Premium 60-80m² – Ivar, Giacomini, Willo, Innomix

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Pe locul 3 in acest top se regaseste un kit de incalzire in pardoseala premium capabil sa acopere o suprafata cuprinsa intre 60-80mp, in functie de distanta dintre tevi care poate fi de 100mm sau 150mm. Pentru acest kit de incalzire sunt disponibile in pachet certificate de conformitate dar si de garantie astfel ca nu trebuie sa-ti faci griji in ceea ce priveste calitatea materialelor sau durabilitatea pentru ca nu vei fi dezamagit.

Kit incalzire prin pardoseala cu agent termic 40-60mp

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Un kit de incalzire cu un pret mai redus dar realizat la standarde la fel de inalte ca si celelalte produse prezentate in topul nostru, diferenta fiind ca acum vorbim de o suprafata acoperita cuprinsa intre 40-60mp. Suprafetele compatibile cu acest kit sunt gresia, marmura si parchetul laminat. Presiunea maxima este de 6 bar, temperatura 80 grade celsius iar alimentarea se face la o tensiune de 230V. Diametrul tevii este de 1.6cm iar greutatea kit-ului de 55kg.

Kit incalzire pardoseala pentru parchet , cu folie incalzitoare 140 W / mp

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Chiar daca este kit-ul de pe ultimul loc, acesta beneficiaza de tehnologie de ultima generatie la fel ca si kit-urile prezentate anterior, cum ar fi termostatul care poate fi controlat prin Wi-Fi de pe telefon. Acest kit functioneaza cu folie incalzitoare de 140W/mp iar in pachetul este destinat incalzirii unei suprafete de pana la 15mp. Latimea foliei incalzitoare este de 100cm. Printre caracteristici se regasesc si afisajul mare, iluminat, comenzi cu butoane dar si alte functii inteligente.

Cum sa alegi un Kit de incalzire prin pardoseala

Montaj kit încălzire

Montajul unui kit de încălzire electrică în pardoseală se face mai simplu și rapid în comparăție cu un cu sistem de țevi sau a unui sistem de încălzire tradițional cu calorifere. Montajul covorului electric poate fi făcut chiar de proprietar, fără să plătească un specialist. Tot ce are nevoie pentru montaj este un kit complet, o foarfeca și un aparat de măsură și ruletă.

Compoziția kitului de montaj diferă în funcție de preț și brand, dar în principiu un kit performant cuprinde : cablu electric, plasa suport pe care este montat cablul electric, tuburi de protecție, doză de instalare, cablu de alimentare, senzori de pardoseală și termostat. Modelele mai simple nu au senzori în pardoseală și termostat, iar verificarea temperaturii se face manual.

Măsurarea suprafețelor

Cei care achiziționează un kit electric pentru încălzire în pardoseală trebuie să studieze zona în care trebuie să monteze sistemul de încălzire să să calculeze suprafață respectivă (în mp sau ml).

Baia și bucătăria sunt încăperile în care sistemul electric de încălzire în pardoseală este cel mai potrivit.Dar se poate alege un astfel de sistem de încălzire și în alte încăperi sau numai în anumite zone din camere Trebuie să alegi cea mai bună încălzire electrică în pardoseală în raport cu dimensiunile camerei și zona unde va fi montată. Fiecare camera are particularitățile sale și din acest motiv sunt recomandate sisteme cu o anumită putere pentru a fi eficiente.

Cu privire la amplasarea covorașelor cu fir trebuie să se țînă cont de un detaliu foarte important. În zonele în care există instalație în pardoseală, nu ar trebui să de plaseze corpuri mari de mobilier. Deoarece lemnul are o conductivitate termică mare, va absorbi o mare parte din căldura care ar trebui să fie disipată în încăpere. Pentru a evita acest lucru, poți să alegi corpuri de mobilier care se montează în perete să nu plasezi covorașe în zona peste care va există mobilă

Tipul de pardoseală

Cel mai bun kit de încălzire în pardoseală trebuie adaptat la materialul cu care va fi acoperit. Producătorii pun la dispoziție variante pentru diferite tipuri de pardoseli. Astfel ai de ales dintre kituri de încălzire pentru:

  1. Parchet laminat
  2. Gresie
  3. Gresie și marmură

Nu toate sistemele de încălzire electrică în pardoseală sunt făcute să funcționeze cu toate tipurile se pardoseală. De aceea, înainte să alegi un covor electric este recomandat să vezi dacă acesta este compatibil cu tipul de pardoseală pe care îl ai montat în camera sau zona respectivă.

Caracteristici tehnice

Puterea

Verificarea indicelui de putere te va ajută să îți faci o idee atât cu privire la eficiența sistemului de încălzire cât și cu privire la consumul de energie. În mod evident, un kit de încălzire în pardoseală cu o putere mai mare, va genera un consum mai mare al energiei.Este deci necesar să verifici puterea kitului înainte de a-l cumpăra și instala. De cele mai multe ori puterea va fi exprimată în W/m (Watti pe metru), sau puterea totală exprimată în Watti.

Eficiența kitului de încălzire va fi influențată de mai mulți factori. Măsura în care încăperea este izolată termic, numărul de pereți exteriori precum și tipul de material al pardoselii, sunt elemente după care te poți ghida în alegerea puterii potrivite. Pentru a te obișnui cu procesul de aproximare, poți lua că reper baia.

În determinarea puterii de care ai nevoie, comparățiile între un sistem cu calorifere și unul cu încălzire în pardoseală nu își au locul. Asta deoarece kiturile de încălzire în pardoseală vor fi mereu mai eficiente dect radiatoarele. Așadar, chiar dacă au o putere specificată egală, eficiența nu este identică. Sistemul de încălzire în pardoseală degajă căldura pe o suprafață mai mare, astfel că, cu aceiași putere că a unui calorifer, vei încălzi o suprafața mai mare, într-un mod mai eficient.Puterile acestor două sisteme nu se pot compară deoarece nici modul lor de acțiune nu seamănă deloc. În cazul caloriferelor, mare parte din căldură se ridică la nivelul tavanului, unde se pierde deoarece nu îți servește la nimic.

Încălzirea în pardoseală însă circulă de la nivelul solului spre tavan. Astfel nivelul optim de temperatură se va resimțîi la nivelul corpului și al capului, diferența dintre podea și tavan fiind de 4-6°C

Senzori de încălzire și termostat

Orice sistem de reglare al temperaturii are nevoie de un termostat pentru a funcționa optim. Acest lucru se aplică bineînțeles și în cazul kiturilor de încălzire în pardoseală. În acest caz ai două opțiuni.

Fie cumperi un kit de încălzire care este deja dotat cu un termostat și/sau senzori de căldură, fie alegi un kit la care să îi adaugi ulterior un termostat.

Dacă alegi prima variantă, va trebui să scoți ceva mai mulți bani din buzunar la achiziție, dar nu va trebui să te mai stresezi pentru căutarea termostatului potrivit. Dacă alegi a două variantă, cel mai bine este alegi un producător care lucrează cu profesionalism și oferă pe lângă descrierea produsului, și o listă cu termostate compatibile cu kitul respectiv.

Grosimea cablului

Un sistem de acest fel se bazează pe încălzirea cablurilor fixate pe covorașele din kit. Se instalează sub pardoseală. Grosimea cablurilor este variabila. Dacă e vorba de cabluri groase, trebuie că nivelul pardoselii să fie puțîn ridicat pentru a obține o suprafață uniformă, fără denivelări.Dacă proprietarii nu doresc o asemenea modificare în structura casei lor, există variante diferite de cabluri de grosimi diferite.Cel mai subțire tip de cablu este cel de 3 mm iar următorul de 4 mm, care este destul de gros.

Măsuri de protecție

În cazul încălzirii prin pardoseală cu sistem de electricitate, cel mai mare pericol în reprezintă infiltrațiile de apă. Deci, pentru a te asigura că nu există riscul de electrocutare sau eventuale defecțiuni ale instalației, trebuie să verifici rezistența la apă a kitului de încălzire în pardoseală. Cele mai bune kituri de încălzire în pardoseală au deja sisteme performanțe și accesorii atașate pentru evitarea infiltrației cu apă. În deosebi în încăperi umede că baia sau bucătăria, unde riscul de a ajunge apă pe pardoseală ,este foarte ridicat și există un risc mare. Este bine să instalezi un kit cu extra- protecție atunci când îl instalezi sub parchet, unde apă pătrunde mult mai ușor decât în cazul gresiei.

Andreea M.
Andreea M.
Despre mine

Ultimele Stiri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.